מתכון לקובנה מושלמת עשירה בחמאה
המצרכים :
100 גרם חמאה מומסת
קילו קמח לבן
קילו קמח לבן
3 כוסות מים
50 גרם שמרים טריים ( 17 גרם שמרים יבשים )
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כף מלח
50 גרם שמרים טריים ( 17 גרם שמרים יבשים )
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כף מלח
למריחה : 100 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
1. לנפות את הקמח לקערת המקסר
2. להוסיף סוכר ושמרים ולערבב
3. להוסיף את החמאה והמים במהירות איטית כ 3 דקות
4. להוסיף את המלח ןללוש 5 דקות נוספות.
5. לכסות להתפחה של שעה.
6. לקמח משטח ולחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים.
7. לרדד כל חלק לריבוע ולמרוח רבע מכמות החמאה. לאחר מכן לגלגל לרולדה עבה. ( לוקחים עיגולים קטנים , משטחים דק , מורחים חמאה , מקפלים , מורחים חמאה , מגלגלים לרולדה ועושים קשר )
8. ניתן לחתוך כל חלק למספר יחידות אני עושה קטנים כ 3-4 ח
9. לשמן סיר גחנון ( ניתן לרפד בנייר אפיה )
10.לסדר את חצאי הרולדות בעמידה אחת ליד השניה.
11. לכסות ולהתפיח שעה נוספת
12 לחמם תנור 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות. לאחר מכן להסיר את המכסה ולאפות 10 דקות נוספות עד שהיא משחימה.
ניתן להגיש עם רסק עגניות / סחוג / ביצה
בתאבון!!
תמונות ושלבי הכנה!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה