יום שישי, 9 בפברואר 2018

מתכון לקובנה מושלמת עשירה בחמאה





מתכון לקובנה מושלמת עשירה בחמאה



המצרכים :

100 גרם חמאה מומסת
קילו קמח לבן
3 כוסות מים
50 גרם שמרים טריים ( 17 גרם שמרים יבשים )
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כף מלח
למריחה : 100 גרם חמאה רכה 


אופן ההכנה:

1. לנפות את הקמח לקערת המקסר
2. להוסיף סוכר ושמרים ולערבב
3. להוסיף את החמאה והמים במהירות איטית כ 3 דקות
4. להוסיף את המלח ןללוש 5 דקות נוספות.
5. לכסות להתפחה של שעה.
6. לקמח משטח ולחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים.
7. לרדד כל חלק לריבוע ולמרוח רבע מכמות החמאה. לאחר מכן לגלגל לרולדה עבה. ( לוקחים עיגולים קטנים , משטחים דק , מורחים חמאה , מקפלים , מורחים חמאה , מגלגלים לרולדה ועושים קשר )
8. ניתן לחתוך כל חלק למספר יחידות אני עושה קטנים כ 3-4 ח
9. לשמן סיר גחנון ( ניתן לרפד בנייר אפיה )
10.לסדר את חצאי הרולדות בעמידה אחת ליד השניה.
11. לכסות ולהתפיח שעה נוספת
12 לחמם תנור 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות. לאחר מכן להסיר את המכסה ולאפות 10 דקות נוספות עד שהיא משחימה.

ניתן להגיש עם רסק עגניות / סחוג / ביצה 
בתאבון!!



תמונות ושלבי הכנה!!













קרדיט לחברה המהממת האשכנזיה שלי :-) ליאורה שוורץ

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה