יריית הפתיחה לקראת המשחקים האירופים ה-2 במינסק


אמש במסעדת GORDO בתל אביב , נערך אירוע חגיגי בנוכחות שגרירות בלארוס והוועד האולימפי בישראל.
לרגל יציאת משלחת הספורטאים הישראלים למשחקים האירופים במינסק, בירת בלארוס,הגיע לביקור בעיר - לסיק (Lesik), הקמע של התחרות.
 לסיק, שהינו השועל מהספר המפורסם "הנסיך הקטן", לא פסח על אף נקודה מרכזית בעיר. הוא דיווש על אופניים בשדרות רוטשילד, נסע על קורקינט חשמלי בכיכר השעון ביפו, הצטלם בחוף הים ואף התחבר עם המוכרים בשוק הכרמל להם סייע למכור את הסחורה.
מחר לסיק כבר ימריא בחזרה למינסק שם ימתין לעשרות אלפי תיירים ובהם מאות ישראלים, שיגיעו במיוחד לצפות בשלל התחרויות, לקראת המשחקים האולימפיים בטוקיו 2020.
עשרות אלפי תיירים מכל רחבי אירופה, ביניהם מאות ואף אלפי ישראליים, צפויים להגיע לבלארוס כדי לקחת חלק באירוע הספורטיבי הגדול של השנה באירופה.
לסיק הקמע
לאור תחזיות אלו, הרשויות המקומיות מכינות אוטובוסים חשמליים שיסיעו את האורחים ממקום למקום במהירות ובאופן ידידותי לסביבה. בנוסף, הרשויות במינסק הקצו כ-2,000 חדרי מלון ואכסניות עבור התיירים והאוהדים שיגיעו לצפות במשחקים.
 בנוסף, משרד הספורט והתיירות הכריז על מדיניות מיוחדת שנועדה להקל על כניסת תיירים למדינה. במהלך המשחקים האירופיים, במסגרתה תיירים המחזיקים בכרטיס כניסה למשחקים יוכלו להיכנס למדינה ללא ויזה.


שגריר בלארוס בישראל, ולדימיר סקוורטסוב: "אנו צופים כי מאות ואף אלפי ישראלים יגיעו לבקר במינסק כתיירים וכצופים של המשחקים. הבירה הבלארוסית, אשר חגגה את יום הולדתה ה-950 ב-2017, היא היום עיר מודרנית הנמצאת במגמת צמיחה מהירה"
המשחקים האירופיים 2019 יפתחו במינסק, בירת בלארוס, ביום ששי הקרוב, 21 בחודש עד ה-30 ביוני 2019.
 מדובר באירוע הספורט הגדול ביותר השנה באירופה, בו ישתתפו למעלה מ-4,000 ספורטאים מ-50 מדינות, שיתמודדו על מדליות ב-15 ענפי ספורט (23 תחומים) ועל מקום במשחקם האולימפיים שיתקיימו בטוקיו בקיץ 2020.

"אנו מקדמים בברכה את ההשתתפות הפעילה במשחקים האירופיים של משלחת ישראל, עמה יש לנו קשרים היסטוריים עמוקים" בירך שגריר בלארוס בישראל, ולדימיר סקוורטסוב והוסיף לציין זוית מעניינת המחברת בין שתי המדינות "רבים בישראל יודעים שמספר אישים בולטים בישראל הם ילידי בלארוס, ביניהם: פוליטיקאים, מדענים, אמנים, זוכי פרס נובל.
 די לומר, שבלארוס 'העניקה' לישראל שלושה נשיאים ושלושה ראשי ממשלות. כמו כן, חשוב לזכור כי בהיסטוריה של ארצנו הייתה תקופה בה יידיש הייתה אחת מהשפות הרשמיות במדינה ושלפני מלחמת העולם ה-2, יהודים היוו יותר ממחצית האוכלוסייה במספר ערים במדינה".

כבוד השגריר סקוורטסוב גם התייחס לכך שמדינתו נערכת גם לתיירים ישראלים במהלך המשחקים האירופים: "בלארוס הממוקמת במרכז אירופה היא ארץ של אלפי אגמים ונהרות, יערות היסטוריים, טירות עתיקות וארמונות, הממתינה לתיירים מכל אירופה וכמובן גם מישראל. אנו צופים כי מאות ואף אלפי ישראלים יגיעו לבקר במינסק כתיירים וכצופים של המשחקים.
 הבירה הבלארוסית, אשר חגגה את יום הולדתה ה-950 ב-2017, היא היום עיר מודרנית הנמצאת במגמת צמיחה מהירה".


עוד הוסיף השגריר: "למרות העיקרון שעצם ההשתתפות היא החשובה, אני מאחל למשלחת למינסק, קודם כל, לנצח, להגיע להישגים חדשים בספורט ולהשיג שיאים אישיים חדשים.
 כמו כן, אני מקווה שיפגשו את המארחים, ספורטאים בלארוסים, על הפודיום, בטח בענפי ספורט בהם שתי המדינות חזקות באופן מסורתי, כפי שקרה בפעם הקודמת במשחקים האירופיים הראשונים שנערכו בבאקו לפני ארבע שנים".

יגאל כרמי, יו"ר הוועד האולימפי בישראל
: "אני בטוח שהמשחקים יהיו הצלחה לבלארוס ולנו. אירופה מאוד חשובה לנו, לא רק למשחקים האולימפיים. הנציגות הזו חשובה לנו שנה לפני המשחקים האולימפיים בטוקיו 2020. הספורטאים יראו כיצד הכל מתארגן. אנחנו מצפים ל- 3-4 מדליות ומאוד מתרגשים".


המשחקים האירופיים ה- 2
הרעיון מאחורי המשחקים האירופיים הוא לשמור על מעמדה המרכזי של אירופה בספורט.
בעקבות המהדורה הראשונה של המשחקים שנערכה בבאקו, אזרבייג'ן בקיץ 2015, נוספה "הטבעת החמישית והחסרה" לתנועה האולימפית והמורשת האולימפית נמשכה.
בלארוס תקדם בברכה ספורטאים, חובבי ספורט ומבקרים מרחבי אירופה ותנסה להעניק להם את המיטב של הספורט, התרבות והכנסת האורחים של המדינה. השנה, 8 מ-23 התחומים יעניקו לאתלטים הזדמנות להשיג את הקריטריון למשחקים האולימפיים ב-2020 ויסללו עבורם את הדרך למשחקים האולימפיים בטוקיו, יפן.
קרדיט תמונה MEGOC

בלארוס תקדם בברכה עשרות אלפי תיירים מכל רחבי אירופה
משרד הספורט והתיירות של בלארוס צופה ש-30,000 תיירים יגיעו במיוחד כדי לצפות בתחרויות הספורט השונות. לאור תחזיות אלו, הרשויות המקומיות מכינות אוטובוסים חשמליים שיסיעו את האורחים ממקום למקום במהירות ובאופן ידידותי לסביבה.
 בנוסף, הרשויות במינסק הקצו כ-2,000 חדרי מלון ואכסניות עבור התיירים והאוהדים שיגיעו לצפות במשחקים. בנוסף, משרד הספורט והתיירות הכריז על מדיניות מיוחדת שנועדה להקל על כניסת תיירים למדינה במהלך המשחקים האירופיים, במסגרתה תיירים המחזיקים בכרטיס כניסה למשחקים יוכלו להיכנס למדינה ללא ויזה.
בלארוס היא מולדתם של שלושה נשיאים ישראלים: חיים ויצמן, זלמן שז"ר ושמעון פרס, ושל שני ראשי ממשלה, מנחם בגין ויצחק שמיר.
 בלארוס היא גם מולדתם של אנשי רוח ומנהיגים חשובים, בהם ברל כצלנסון, יוסף חיים ברנר, מנחם אוסישקין, אב״א אחימאיר, יצחק טבנקין, חנה רובינא, אליעזר בן יהודה, מייסד ת״א, עקיבא אריה וייס, ועוד רבים אחרים בעלי מקום מרכזי בהיסטוריה היהודית –ישראלית בת זמננו.

מבט מהיר על בלארוס
הרפובליקה של בלארוס היא ארץ של נהרות ואגמים, טירות וארמונות עתיקים היושבת בלב אירופה. ב-1991 היא קיבלה את עצמאותה.
 ב-1945 היא נמנתה עם המדינות המייסדות של האומות המאוחדות. בלארוס גם חברה בחבר המדינות העצמאיות (CSTO) ובאיחוד הכלכלי של מדינות אירו-אסיה (EEU) מאז 2014.
 בלארוס שייכת גם לתנועת המדינות הבלתי מזדהות. יש לה גבולות משותפים עם ולין, ליטא, לטביה, אוקראינה ורוסיה. המדינה מלאה בפארקים לאומיים שהנם מקור גאווה לעם הבלארוסי.
קרדיט תמונה MEGOC
ספורט
עם 3,600 מתקני ספורט, מינסק היא עיר ששוחרי הספורט יאהבו. ב-2014 אירחה העיר את אליפות העולם בהוקי קרח, ב-2016 את אליפות אירופה בהחלקה תחרותית מהירה שהתקיימה באצטדיון הארנה של מינסק, וב-2019 הגיעו המחליקים האמנותיים לבירת בלארוס לאליפות אירופה במקצוע זה.
 השנה צפויים המשחקים האירופיים ה-2 למשוך אלפי מבקרים לתריסר אתרי תחרויות במינסק. שמונה מהמקצועות שבהם יתחרו הספורטאים במינסק הינם מקצועות אולימפיים ולא אולימפיים והתחרויות עשויות לסלול בפניהם את הדרך למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020.

חדשנות ועסקים
תעשיית טכנולוגיית המידע היא סיפור הצלחה עצום בבלארוס. יותר ממיליארד בני אדם ב-193 מדינות בעולם משתמשים באפליקציות ניידות שפותחו בפארק הטכנולוגיה העילית של בלארוס.
 יותר מ-90 אחוזים של התכנה המפותחת בפאר זה מיוצאת לאירופה, מדינות חבר העמים וארה"ב.
המגזרים העיקריים של כלכלת בלארוס הם ייצור, חקלאות, מסחר, תחבורה וטכנולוגיות תקשורת. התוצר המקומי הגולמי של המדינה הסתכם ב-54 מיליארד דולר ב-2017.

קרדיט תמונה MEGOC
 החברות הגדולות במדינה הן חברת התעופה של בלארוס "בלאוויה" , יצרנית הרכב בלאז ויצרני הצמיגים בלשינה. מאז 2017 משקיע נמל דואיסבורג הגרמני באחד הפרויקטים החדשים ביותר באירופה: דרך המשי החדשה.

פוליטיקה
הרפובליקה העצמאית של בלארוס ממלאת תפקיד חשוב בזירה הפוליטית. בירתה, מינסק, אירחה את הדיאלוג בין רוביה לאירופה על הפסקת האש במזרח אוקרינה. הקנצלרית של גרמניה, אנגלה מרקל, אמרה ב-2017 שהפסקת האש הזאת נושאת "משמעות חיונית".

תרבות
מאות אלפי תיירים מבקרים בבלארוס כדי לספוג את המורשת התרבותית העשירה שלה, אשר גולות הכותרת שלה הן כנסיות בארוק ושתי טירות שהוכרזו על-ידי ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם (אונסק"ו) כאתרי מורשת עולמיים: טירת מיר (Mir) וקומפלקס הטירות ניאסוויז' (Niasvizh).
 במינסק נוהרים התיירים לרחוב קסטריצ'ינטסקאיה, לשווקים המקומיים ולשדרות העצמאות. בניינים מודרניים, כגון הבניין המיוחד של הספרייה הלאומית מדגישים את ההתקדמות המהירה של המדינה, כמו גם חברות הסטרטאפ, מרכזים תרבותיים כגון "קורפוס" ובתי קפה שנפתחים בבניינים ששימשו בעבר לתעשייה.

המטבח
המטבח הבלארוסי הוא שילוב של השפעות בלטיות, סלביות, יהודיות וגרמניות. רוב המנות מבוססות על מתכונים ביתיים, אך המטבח המתוחכם של האצולה פופולרי אף הוא. הבלארוסים מעדיפים להשתמש במרכיבים הגדלים במדינה והמנות הפופולריות הן מצ'נקה (תבשיל חזיר קרמי), וורשאקה (נקניקיות תוצרת בית), דרניקי (לביבות תפוחי אדמה) וסירוק (חביצה רכה עם ציפוי שוקולד).

אגדות ספורט, סיסמאות וקמעות – לכל אחד יש מטרה
הלוגו של המשחקים האירופיים המתקיימים במינסק השנה הוא עתיר סמליות. לפרח השרך (פפרץ קווטקה - Pararats-Kvetka) יש שורשים בלארוסיים וסלביים עמוקים. הוא מתאר כיצד הלפיד של המשחקים האירופיים הופך לפרח השרך הקסום.
האגדה מספרה שהפרח מלבלב בחצות של הלילה הארוך בשנה – נקודת המעבר מהחורף לקיץ. תאריך זה מציין את טקס הפתיחה של המשחקים האירופיים, ה-21 ביוני 2019.
הסיסמה של האירוע היא "Bright Year – Bright You" הניתנת לייצוג בשתי אותיות – BY – שהן סיומת הדומיין האינטרנטי של הרפובליקה של בלארוס.


הקמע של המשחקים האירופיים השניים במינסק הוא לסיק (Lesik) השועל אשר בספרו של אנטואן דה סנט אקזופרי על הנסיך הקטן, לימד את הנסיך מהי ידידות. הסיפור של לסיק מתחיל כאשר הנסיך הקטן חוזר הביתה ומותיר מאחוריו את כדור הארץ וגם את לסיק. עד מהרה, לסיק מתחיל להתגעגע לנסיך הקטן וחושב כיצד יוכל לרכוש חברים חדשים כדי להפיג את געגועיו.
 יום אחד, הוא שומע את הסיפור על פרח השרך האגדי פפרץ קווטקה (Paparats Kvetka) שמסייע להגשים חלומות. לסיק יוצא למסע ארוך לבלארוס כדי למצוא את הפרח ולרכוש חברים חדשים ולשים קץ לגעגועים.

מידע:
למידע נוסף על אודות המשחקים האירופיים, בקרו ב- https://minsk2019.by/en
אודות הוועדה המארגנת של המשחקים האירופיים במינסק (MEGOC)
הוועדה המארגנת הרפובליקאית של המשחקים האירופיים ה-2 במינסק ב-2019 הוקמה בינואר 2017 בראשותו של ראש ממשלת בלארוס סרגיי רומאס. MEGOX אחראית לארגון המשחקים האירופיים ה-2 ומנוהלת על-ידי המנכ"ל גיאורג קטולין (מזכיר כללי של הוועד האולימפי הלאומי של בלארוס) יחד עם ארבעה סגנים: אנטול קוטאו, סיאריי שבליקה, ארקדז'י מלייב ואליכסנדר יצקו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox