את טעם השקשוקה הירוקה הראשונה שטעמתי קשה לי לשכוח. המרקם העשיר והמפנק הותיר בפי טעם של עוד. בחיטוטים ברשת ליקטתי מצרכים , הוספתי גבינות שאני אוהבת והתוצאה מנה חלומית טעימה במיוחד.
המצרכים:
2 כפות שמן זית
6 שיני שום קלופות וקצוצות
מיכל שמנת מתוקה השתמשתי ב 38% ( כמובן ניתן פחות)
עלי תרד 300-400 גרם ( ניתן גם במנגולד / קייל )
בזיליקום - רצוי טרי כ 15 עלים ( ניתן קפוא טבליה )
3-6 ביצים לפי הצורך
תבלינים: מעט מלח / פלפל / אגוז מוסקט
תוספות : ניתן לגרד מעל גבינת פרמז'ן / צהובה או כל גבינה שאתם אוהבים משדרג מאוד!!!
אופן ההכנה
*קוצצים את השום ומטגנים בשמן זית כ 2 דקות.
*קוצצים את התרד ומצרפים אותו למחבת ומערבבים כ 3 דקות נוספות.
*קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים למחבת ומערבבים.
*מוסיפים את מיכל השמנת המתוקה עם התבלינים ועל אש נמוכה מערבבים כ 15 דקות נוספות.
*מוסיפים את הביצים ומכסים כ 5-7 דקות נוספות עד שהביצים בשלות.
*מפזרים למעלה פירורי גבינה צהובה / פרמז'ן וכו' ומחכים 2 דקות נוספות.
* ניתן לשדרג עם בצל קצוץ או שילוב של תרד ומנגולד.
* רגישים לגלוטן ? ניתן להשתמש בשמנת לבישול על בסיס אורז ולוותר על הגבינות מעל.
כלי מטבח:
לצורך ההכנה השתמשתי בסט שקיבלתי מתנה ומונע הידבקות המאפשרת שימוש מופחת בשמן לשימוש בריא יותר.
סט שני חלקים של המותג ARCOSTEEL והשף מאיר אדוני: סיר סוטז בקוטר 30 ס"מ עם מכסה רב
שימושי המשמש כפלטת גריל עצמאית ובכך ניתן להשתמש בסט על שתי להבות כיריים נפרדות.
לסוטז 3 שכבות של ציפוי STONE.
שני חלקי הסיר שומרים על הולכת חום שווה בזמן הבישול כך שהאוכל יכול להתבשל באופן אחיד. הסיר ניתן לשימוש בכל סוגי הכיריים (כולל אינדוקציה) ובתנור עד 180 מעלות, קל לניקוי וניתן לשטיפה במדיח כלים. ( רק להיזהר עם הידיות ולהשתמש בכפפות )
אני משתמשת גם במחבת פסים בעיקר להכנת פרגיות / סטייקים ועוד. כמו כן לחיתוכי פיתות עם שמן זית טעימים ביותר לניגוב השקשוקה.
לצורך ההכנה השתמשתי בסט שקיבלתי מתנה ומונע הידבקות המאפשרת שימוש מופחת בשמן לשימוש בריא יותר.
סט שני חלקים של המותג ARCOSTEEL והשף מאיר אדוני: סיר סוטז בקוטר 30 ס"מ עם מכסה רב
שימושי המשמש כפלטת גריל עצמאית ובכך ניתן להשתמש בסט על שתי להבות כיריים נפרדות.
לסוטז 3 שכבות של ציפוי STONE.
שני חלקי הסיר שומרים על הולכת חום שווה בזמן הבישול כך שהאוכל יכול להתבשל באופן אחיד. הסיר ניתן לשימוש בכל סוגי הכיריים (כולל אינדוקציה) ובתנור עד 180 מעלות, קל לניקוי וניתן לשטיפה במדיח כלים. ( רק להיזהר עם הידיות ולהשתמש בכפפות )
אני משתמשת גם במחבת פסים בעיקר להכנת פרגיות / סטייקים ועוד. כמו כן לחיתוכי פיתות עם שמן זית טעימים ביותר לניגוב השקשוקה.
מומלץ להגיש חם עם פיתה / לחם בצד בתאבון!!
מידע:
הסט מוצע באריזת מתנה מהודרת, הכוללת בתוכה ספרון מתכונים של השף מאיר אדוני, עם 13 מתכונים נבחרים מתוך רשת המסעדות הכשרה שלו "דוניא".
תכולה: 4 ליטר קוטר: 30 ס"מ מחיר: 379 ₪
המוצר יימכר בחנויות החל מה- 2.2.2020
25% הנחה עד ה- 29.2.2020 ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן ובחנויות כלי הבית המובחרות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה