אצ'רולי שווארמה פרגיות - פשוט מעדן
המתכון ( קרדיט מתכון המטבח של רנקה )
מצרכים לבצק:1 ק"ג קמח לבן מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
2-3 כוסות חד פעמי מים חמימים
1/3 כוס שמן זית
מצרכים לשווארמה:
1 ק"ג פרגיות
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כף תבלין שווארמה
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים חתוכים לרצועות חצי סהר
6 שיני שום חתוכים לטבעות
מצרכים לתחמיץ בצל סגול:
1 בצל סגול חתוך לרצועות חצי סהר
1 כף סוכר
1 כף מלח
4 כפות חומץ
מצרכים לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
בערך כוס מים קרים
מיץ מלימון אחד
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מעט כוסברה קצוצה דק
אריסה להרכבת המנה- אריסה חריפה, משובחת וטעימה
אופן הכנת הבצק:
לנפות את הקמח לקערה ולערבב עם מלח.
ליצור גומה במרכז ולשים בתוכה את השמרים, הסוכר ו-1/3 כוס מים חמימים.
לתת לשמרים לעבוד כעשר דקות.
להתחיל ללוש את הבצק תוך כדי הוספת המים.
לקראת הסוף להרטיב את הידיים עם שמן זית ולסיים את לישת הבצק.
לאסוף את הבצק לכדור ולכסות בניילון נצמד או מכסה ולהתפיח כשעה וחצי במקום חמים.
בינתיים להכין את המלית:
השתמשתי בשווארמה של בלדי מוכנה חתוכה כבר לפרוסות ניתן גם על מחבת פסים לטגן כדקה ולחתוך פסים.
לערבב עם כל מרכיבי המישרה, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
לטגן את הפרגיות על מחבת פסים שחומם היטב כדקה (יעבור בישול ואפייה בהמשך).
לחתוך את הפרגיות לרצועות. ( בבלדי כבר חתוך )
להוסיף טבעות שום ולערבב.
להוסיף רצועות שווארמה, לערבב ולבשל כחמש דקות.
מוכן...
הכנת תחמיץ בצל סגול:
לחתוך את הבצל לרצועות ולערבב עם מרכיבי התחמיץ.
להניח בצד כשעה.
הכנת טחינה:
לפתוח את הטחינה עם זילוף מים קרים לאט לאט תוך כדי ערבוב תמידי עד שמתקבל המרקם הרצוי.
לתבל עם מלח, פלפל, לימון וכוסברה.
מוכן...
הרכבת האצ'רולי:
לאחר שהבצק תפח, להוריד למשטח העבודה ולחלק למס' חלקים בגודל אגרוף.
לעבד את הכדורים, לכסות ולהתפיח עוד חצי שעה.
לפתוח כל כדור לעלה ולהניח על תבנית של תנור מרופד בנייר אפייה.
ליצור צורה של סירה(ראו בתמונות ובסרטון שצירפתי).
למרוח את הקצוות מסביב במעט שמן זית ולהכניס לאפייה לרבע שעה לתנור מחומם מראש 250 מעלות.
להוציא את הבצק מהתנור.
למרוח על התחתית אריסה.
למלא בשווארמה ולהכניס לאפייה חוזרת כרבע שעה או עד שהבצק זהוב.
הרכבת המנה:
לאחר שהאצ'רולי נאפה, להעביר לצלחת הגשה ולקשט עם הבצל הסגול שהחמצנו, טחינה וכוסברה.
לטגן את הפרגיות על מחבת פסים שחומם היטב כדקה (יעבור בישול ואפייה בהמשך).
לחתוך את הפרגיות לרצועות. ( בבלדי כבר חתוך )
להוסיף טבעות שום ולערבב.
להוסיף רצועות שווארמה, לערבב ולבשל כחמש דקות.
מוכן...
הכנת תחמיץ בצל סגול:
לחתוך את הבצל לרצועות ולערבב עם מרכיבי התחמיץ.
להניח בצד כשעה.
הכנת טחינה:
לפתוח את הטחינה עם זילוף מים קרים לאט לאט תוך כדי ערבוב תמידי עד שמתקבל המרקם הרצוי.
לתבל עם מלח, פלפל, לימון וכוסברה.
מוכן...
הרכבת האצ'רולי:
לאחר שהבצק תפח, להוריד למשטח העבודה ולחלק למס' חלקים בגודל אגרוף.
לעבד את הכדורים, לכסות ולהתפיח עוד חצי שעה.
לפתוח כל כדור לעלה ולהניח על תבנית של תנור מרופד בנייר אפייה.
ליצור צורה של סירה(ראו בתמונות ובסרטון שצירפתי).
למרוח את הקצוות מסביב במעט שמן זית ולהכניס לאפייה לרבע שעה לתנור מחומם מראש 250 מעלות.
להוציא את הבצק מהתנור.
למרוח על התחתית אריסה.
למלא בשווארמה ולהכניס לאפייה חוזרת כרבע שעה או עד שהבצק זהוב.
הרכבת המנה:
לאחר שהאצ'רולי נאפה, להעביר לצלחת הגשה ולקשט עם הבצל הסגול שהחמצנו, טחינה וכוסברה.
"נפטון" מציגה ממרח אריסה חריפה, משובחת וטעימה, עם מתכון להכנה של עוף חריפריף, אדמדם, רך ועסיסי, שבני המשפחה והאורחים לא יפסיקו לבקש ממנו עוד !
חברת "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, מציגה ממרח אריסה חריפה, משובחת וטעימה, המוסיפה טעם מעולה לכל מנה – בשר, עוף, דגים, מרקים, נזידים, ירקות מבושלים, כריכים ועוד…
ממרח האריסה – כמו כל מוצרי התבלינים ותערובות התיבול של נפטון – איכותי, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטומט.
אריסה היא ממרח חריף שמקורו בתוניס, המבוסס על תערובת של פלפל חריף ומיובש, יחד עם פלפל מתוק, שום, שמן ותבלינים. יש שני סוגי אריסה – חריפה (סחקה) ומתוקה – שבה היחס בין הפלפלים משתנה, והממרח מכיל יותר פלפלים מתוקים מחריפים.
במדינות שונות בעולם נהוג להכין ממרחים על בסיס דומה – טחינה של פלפלים חריפים, טריים או מיובשים ותבלינים – יחד עם פלפלים מתוקים ו/או שום ו/או שמן ו/או חומץ ו/או עשבי תיבול. בדרום אפריקה ובפורטוגל יש ממרח דומה בשם פירי פירי, המתבסס על פלפל פירי פירי (סודני/שאטה). בספרד ובפיליפינים יש ממרח בשם אדובו, שבו יש חומץ במקום שמן ואורגנו. באינדונזיה יש ממרח בשם סמבל, המכיל יותר נוזלים מהאריסה. בקוריאה יש ממרח בשם גוצ'וג'אנג, שמשמש כמרכיב בסיסי במאכלים רבים. בקולומביה יש ממרח פלפלים חריפים בשם אחי, המעורבב עם עגבניות ירוקות. בסין יש ממרח בשם דובנג'יאנג, המבוסס על פלפלים מיובשים וטחונים יחד עם פולי סויה, פול, אורז ומלח ים מותססים. בלוב מוכר הפלפלצ'ומה, ובתימן – הסחוג הירוק והאדום.
מידע:
כשרות מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 180 גרם).
להשיג ברשתות חצי חינם, יינות ביתן, סלאח דבאח, ברקת ובחנויות מובחרות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה