חג החנוכה עבורי הוא בעל משמעות כפולה.
הנסיך שלי בן ה 6 נולד בחג הניסים אחרי הריון קשה מנשוא עם אי ודאות לעתיד.
כל שנה אני דואגת לרכוש עבורם ערכות יצירה בנושא חנוכה ולהכין איתם מטעמים לכבוד החג מעשיי ידיהם.
נותנת להם ללוש בבצק להנות וגם להתלכלך 😋 וצורת הסופגניה או הדונאטס גם אם היא יוצאת מרובעת בעיניי היא הכי טעימה.
מנפים את הקמח |
השנה החלטנו לנסות להכין דונאטס שהתחסלו במהירות שיא!
מתכון קליל שרשום על קמח "הטחנות הגדולות של א"י
24 מיני דונאטס ( ממש קטנים אז אם אתם רוצים גדולים תכפילו את המינון או אפילו תשלשו )
הוספת יוגורט |
לערבב |
175 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת התחנות הגדולות של א"י
1+1/4 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
100 גרם ( חצי כוס ) סוכר
1/2 כוס ריויון / יוגורט
1 ביצה
1+1/2 כפות חמאה מומסת
אפשרות לציפוי
120 גרם אבקת אפיה2 כפות חלב
1+1/2 כפיות תמצית קוקוס
שוקולד
לימון
מייפל
וניל
פירות יער
אופן ההכנה
1) מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים מלח ואבקת אפיה.
2) מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר, ריויון / ביצה וחמאה.
3)יוצקים את התערובת הרטובה את התערובת היבשה ומערבבים עד להטמעה.
4) יוצקים את הבלילה לתבנית דונאטס למי שאין ניתן בשק זילוף.
אפיה 220 מעלות
5-7 דקות
רצוי למלא את הבלילה עד החצי של התבנית
אמא תראי מה יצא לי - חפשו את הדונאטס באבקת הסוכר :-) |
לאחר קירור עוברים לשלב הכיפי של הציפוי!
מערבבים בקערה קטנה את אבקת הסוכר, החלב והתמצית עד שאבקת הסוכר נמסה לחלוטין. טובלים את הדונאטס בציפוי ומניחים בצלחת.
מומלץ לטבול פעמיים לקבלת ציפוי סמיך.
מפזרים מעל סוכריות, אגוזים , קוקוס כל מה שאתם אוהבים 😋.
הוסף כיתוב |
בתאבון!!
הכירו וקבלו מתכון טעים נוסף !
'הטחנות הגדולות של א"י' מציעה לחג החנוכה קמח חיטה לבן בהיר באריזה מעוצבת וחגיגית, וקופסה מהודרת לאחסון הקמח בעיצוב תואם
לכבוד חג החנוכה, תשווק 'הטחנות הגדולות של א"י' מחיפה אריזה חגיגית לקמח חיטה לבן בהיר, בעיצוב רטרו מקסים. האריזה מתהדרת בברכת "חנוכה שמח" ובמתכון מעולה לחג. כמו כן, תשווק הטחנה לחג קופסת פח מהודרת בעיצוב תואם – לאחסון פרקטי ודקורטיבי של קמח לאורך השנה כולה.
מחיר אריזת קמח לבן בהיר: 5-3 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג). מחיר קופסת הפח משתנה בין החנויות השונות והמבצעים: 18-15 ש"ח.
להשיג ברשתות, בחנויות ובמשלוח ישיר לבית הלקוח.
הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י", מציעה מתכוני סופגניות נפלאים:
"Funnel Cake", זנגולה אמריקנית
אפשר למצוא את הסופגנייה הנפלאה הזו כמעט בכל יריד ברחבי אמריקה. מגישים אותה חמה ועטופה באבקת סוכר, בתוך מפית נייר.
חומרים ל-8-6 סופגניות
420 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר של הטחנות הגדולות של א"י
1 כף (8 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר של הטחנות הגדולות של א"י
240 מ"ל (1 כוס) חלב
240 מ״ל (1 כוס) מים
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון
להגשה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מערבבים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
בקערה נוספת מערבבים את החלב, המים, הביצים, תמצית הווניל והסוכר.
מוסיפים את החומרים היבשים לקערה של החומרים הרטובים.
מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
יוצקים את התערובת לבקבוק פלסטיק לחיץ.
מחממים שמן בסיר טיגון.
מחממים שמן בסיר טיגון.
יוצקים את הבלילה מהבקבוק אל תוך השמן החם, בצורת ספירלה, בגודל הרצוי (שולטים במזיגה בעזרת האצבע). מטגנים 3-2 דקות, עד לקבלת צבע זהוב וצורה תפוחה קלות של הסופגנייה.
הגשה
מוציאים מהשמן, מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים בנדיבות אבקת סוכר מעל ומגישים מיד.
הגשה
מוציאים מהשמן, מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים בנדיבות אבקת סוכר מעל ומגישים מיד.
למידע ולמתכונים נוספים באתר ובפייסבוק של החברה:
http://www.hagdolot.co.il/
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il
(קרדיט לצילומים – מנחם גרייבסקי)
רשימת חנויות לרכישת הקמח: רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, שמואל שפע ירושלים, שפע ברכת השם, לחם בורקין בנימינה, לחמון, קפה נושה (פתח תקוה), הארץ הטובה, פתפותים ראש פינה, חוש הטעם, שהרבני (רמת השרון), בשרות המשלוחים, בחנות המפעל בטחנה ובחנויות מובחרות נוספות.
אפשר גם להזמין במשלוח ישיר דרך האתר או בטלפון 04-8672137. מידע נוסף – בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה