פסטיבל בא לי גליל 2025 – פסטיבל קולינרי בבית הכרם - סופ"ש שבועות


בואו לחגוג טעמים, תרבויות ונופים בגליל!
פסטיבל "בא לי גליל" חוזר – והפעם בגרסה חגיגית במיוחד לשבועות 2025!
בין התאריכים 29.5–2.6, באווירת חג ובנופים עוצרי נשימה, מזמין אתכם אשכול רשויות בית הכרם לחוויה קולינרית בלתי נשכחת – שלל טעמים, ריחות, סיפורים ומפגשים בלב הגליל הקסום.

מחפשים פעילות עם הילדים או לבד בחג שבועות? מבחר עצום של פעילויות, סדנאות וסיפורים מרתקים – הכל במקום אחד!
בואו לטעום את הגליל בשלל אטרקציות וסיורים מודרכים ומיוחדים. מוזמנים לקבל הצצה מהסיור שהשתתפתי בו.


פסטיבל "בא לי גליל" 2025 מזמין אתכם לצלול לחוויה של טעמים, תרבויות, סיפורים ונופים – בלב הגליל המערבי.
האירועים יתקיימו ברחבי אשכול יישובי בית הכרם, המאגד תשע רשויות מקומיות – יהודיות, דרוזיות וערביות (מוסלמיות ונוצריות) – שמחברות יחד מסורת, קהילה ואהבת המקום.

זו הפעם הראשונה בה השתתפתי בסיור לפסטיבל "בא לי גליל" – וחזרתי עם עיניים נוצצות וטעם של עוד.
ביקרנו ביישובים מיוחדים כמו דיר אל אסד, הר שכניה, סאג'ור וקורנית, גיליתי עולם שלם שלא הכרתי בעבר .אחד המקומות שרגישו אותי במיוחד זה הדרך של בן שנהרג במלחמת לבנון השניה, הכיור והפויקה .
כל המארחים לבביים ומסבירי פנים, אמנים מרתקים כגון חליל ותזמורת מסורתית וקולינריה עם שפע שפשוט אי אפשר לשכוח.

בייקרי וביסטרו שף של לוטם אדרי בשכניה

אשכול בית הכרם גאה לשמר את המסורת ולאחר הפוגה של שנה עקב מלחמת חרבות ברזל, מזמין את כלל הציבור לחוויה ייחודית של "שכנות טובה",  מפגש תרבויות, קולינריה משובחת ואירועים מגוונים בימי חג השבועות.

האשכול הפך בשנים האחרונות ללב פועם של יצירה, תרבות ותיירות – עם יקבים, מחלבות, סדנאות ואנשים שמבשלים מהלב ומספרים סיפורים דרך הצלחת. 
נהניתי מחוויה עשירה ומרגשת – מהמפגש עם התרבויות, דרך הנופים עוצרי הנשימה ועד לטעמים הייחודיים של המטבחים המקומיים.
השילוב הנדיר של הקהילות השונות החיות זו לצד זו יוצר מארג תרבותי עשיר ומגוון, המשתקף בטעמים, בריחות, בצלילים ובמפגשים של שכנות טובה. פסטיבל 'בא לי גליל' מהווה הזדמנות נפלאה לחשוף את האזור ואת הדמויות המיוחדות שמהוות את מרקם האוכלוסייה המיוחד בבית הכרם.

הפסטיבל השנה ישלב מסורת לצד חדשנות ויתקיימו בו מגוון רחב של פעילויות ביניהן: חנוכת שביל בית הכרם - אירוע מרכזי וחגיגי, סדנאות בישול ביתיות - מהמטבח הגלילי המסורתי, סיורי טבע וקולינריה - גילוי נופים וטעמים מקומיים, מפגשים עם יוצרים ודמויות מרתקות מהאזור, טקסי תרבות מגוונים המשקפים את הפסיפס התרבותי של האזור, שווקים מקומיים אותנטיים- תוצרת מקומית משובחת ופעילויות לכל המשפחה -מותאמות לילדים ולמבוגרים כאחד. לראשונה השנה יופעל מרכז שירות לקוחות בווטסאפ לנוחיות באי הפסטיבל.

המטבח של סוהיר

"חזון הפסטיבל, מתמקד בהעצמת החשיפה ליזמים הרבים בתחום הקולינריה והפנאי ברחבי האשכול, תוך הדגשת השותפות האזורית והשכנות הטובה שמאפיינת את האזור, על ידי יצירת פעילויות משולבות – שפים מבשלים יחד, מספרי סיפורים ופעילות פסטיבלית ומוזיקלית משולבת. אנחנו יוצרים מציאות טובה יותר. הפסטיבל מהווה הזדמנות ייחודית להכיר את האנשים, הנופים והטעמים של מרכז הגליל, ולחוות את הפסיפס התרבותי העשיר והמגוון של האזור, אני מזמין את אזרחי ישראל להגיע ולקחת חלק באירועי הפסטיבל", ציין רז טישלר מנכ"ל אשכול בית הכרם.


מידע שימושי לבאי פסטיבל בא לי גליל 2025:
תאריכים 29.5.2025 - 2.6.2025 - חמישי עד שני, סופ"ש שבועות.
כרטיסים - יש להירשם מראש באתר הפסטיבל, חלק מהאירועים בתשלום וחלקם ללא תשלום.
מומלץ - להזמין מקום לינה מראש למעוניינים להישאר באזור.
לפרטים נוספים והרשמה - אתר הפסטיבל - https://baligalil.bkerem.org.il

התחנות בהם ביקרתי :
תחנה ראשונה- הבייקרי וביסטרו שף - לוטם דרעי בישוב הקהילתי שכניה.
בבייקרי וביסטרו השף של לוטם דרעי ביישוב שכניה, שילוב מרגש של אוכל מוקפד, טבע עוטף ואירוח חם מהלב.
טעמנו סלטים מרעננים ומפנקים בשלל צורות עם גבינות ועוד',  שקשוקה פיקנטית שאהבתי במיוחד, עלי גפן מעולים, מבחר מנות מושקעות בתיבול מדוייק טעים במיוחד.
בשילוב לחם טרי חם מהתנור והכול בניחוח גלילי ובסטייל של שף שיודע לחבר בין חומרי גלם לאהבה אמיתית לאנשים ולמקום.
האווירה הכפרית והנוף הירוק מספקים רקע מושלם לחוויה הקולינרית, והעיצוב המוקפד מוסיף לאווירה הנעימה .
לוטם דרעי הוא בייקרי וביסטרו שף ייחודי המשלב בין מגוון מאפים בעבודת יד לארוחות שף חלביות כשרות.
בשעות הבוקר, המקום מציע מגוון ארוחות בוקר, סלטים, מאפים מתוקים מיוחדים ומאפים מלוחים כמו הבורקס של יוסי וקובנה טרייה.

בייקרי וביסטרו שף של לוטם אדרי בשכניה

בערבים, התפריט מתחלף למנות ביסטרו חלביות בסגנון שף, כולל פיצות בטאבון, פסטות בעבודת יד, סלטים טריים ומנות דגים. המקום ידוע באווירה הכפרית והנעימה, עם נוף ירוק ומזמין ומשלב בין איכות קולינרית לחוויה גלילית אותנטית.
כשר בהשגחת הרבנות משגב
איש קשר: 0542202616 לוטם
פרטים נוספים על המקום : לאינסטגרם  או לפייסבוק 

בייקרי וביסטרו שף של לוטם אדרי בשכניה

תחנה שנייה בישוב קורנית – "הדרך של בן"
בן סלע, בן יישוב קורנית, נפל במלחמת לבנון השנייה כשהיה בן 24 בלבד. לזכרו הוקם מסלול הליכה מיוחד בלב החורש הטבעי – שביל שמנציח את דמותו של בן בדיוק כפי שהיה: אוהב טבע, חופש, אנשים ומרחבים.

הדרך של בן 
הכרנו את הוריו של בן וחווינו רגעים מרגשים ומעוררי השראה. המפגש עם הוריו הוסיף עומק אישי לחוויה והאיר את המסע של בן באור חדש. מאוד התרגשתי השילוב בין השכול לטבע , הרגש והחופש שגורמים למשפחה למעט נחת.

הדרך של בן
המסלול עובר בפינות קסומות בקורנית, ביניהן שעון שמש ייחודי, שושנת רוחות, פינת תבלינים, ועוד נקודות נוף והשראה – כולן מספרות סיפור של חיים, אהבה וקהילה.

הדרך של בן
במסגרת פסטיבל "בא לי גליל", תינתן גם הזדמנות מיוחדת להיפגש עם יהודית, אמו של בן, ולשמוע ממנה על בנה, על הדרך בה בחר ללכת – ועל הדרך בה בחרו להנציחו.
זהו מסלול שמרגש לדרוך בו – לא רק בגלל הנוף, אלא בזכות הלב שנמצא בו בכל צעד.
ציטוט מדבריו: אני ממשיך בדרך שאני רוצה בה ומאמין בה. הדרך שלי: להגשים חלומות,
להגשים את עצמי ולהיות מאושר... המקום נגיש חלקית, דרך גישה משובשת.
פרטים נוספים על המקום בפייסבוק כניסה לאתר

תחנה שלישית "שביל האגדות"
באמצע חורש ירוק ופראי, על מורדות הר שכניה שבגליל התחתון, גילינו מסלול קצר שהצליח להחזיר אותנו לילדות – שביל האגדות.
המסלול, שיצר אילן פרוידנטל יחד עם תושבי קורנית, הוא הרבה יותר מהליכה בטבע: זהו מסע דמיוני בין דמויות אהובות, כתבי חידה בחרוזים, עצים שמספרים סיפורים וקופסאות הפתעה עם ספרים ישנים וטובים.
הילדים רצים בין התחנות בעיניים נוצצות, המבוגרים מתרגשים מחדש מהאגדות – וכולם לומדים להכיר את עצי הארץ בדרך חווייתית.
השביל אמנם קצר (כ-400 מטרים), אבל הוא מלא תוכן, אהבה והשקעה, והופך כל צעד להרפתקה.
מומלץ בחום למשפחות שמחפשות רגע של קסם בטבע – עם הרבה נשמה.

18 כתבי חידה בחרוזים, שמתייחסים לדמויות ואירועים מתוך אגדות ילדות.
ליד כל כתב חידה תמצאו קופסת פלסטיק עם ספר האגדה הרלוונטית. לאורך המסלול יש
שלטים על העצים (כמו אלון, אלה, קטלב, חרוב) שמסבירים על העצים ועל הקשר שלהם
לאגדות. בנוסף, מוצבים קודי QR שמאפשרים לשמוע סיפורים ושירים על העצים.
מחוץ לגן חלילן שניגן , פויקה, ברזים ופינות ישיבה עם נוף מרהיב.
כניסה לאתר ליחצו כאן


מול הנוף המרהיב לגמנו יין משובח של יקב פלך והאזנו לאילן שחילל לנו ונעים את אוזננו
מרכז המבקרים של היקב צופה לאחד מהנופים היפים בארץ. מהר הכרמל ומפרץ חיפה עד לראש הנקרה וחניתה.
איתי ביי, היינן אליו חברו להקמת היקב ומרכז המבקרים במבני הרפת ומכון החליבה הישנים, התאהב בעולם היין בשנת 2014 אז נחשף לעולם זה באוסטרליה, התנסה בעבודה והחליט שבזה יעסוק. עם חזרתו לארץ למד במסלול ללימודי כרם ויין בקצרין ועשה סטאז' בכרמי ויקבי בורגון בצרפת. כשחזר לארץ עבד ביקב גדול עד שהפך לחלק ממקימי יקב פלך כיינן ומנהל היקב.

מהיקב ניתן לרדת במסלול הליכה או סינגל אופניים לכיוון מערות היונים שבשמורת הר גמל כאשר לאורך רוב המסלול הוא מול הנוף המשגע.

ביום שבת ה31.5 נפגש החל מ-11 למבחר סדנאות בתחומים שונים. כדרות, זגגות, יצירה באדמה והידורפוניקה. מעבר לסדנאות יערכו סיורים הן ביקב (כולל בחדר החביות) והן בחממות ההידרופוניות הצמודות. הסיורים יכללו הסברים על תהליכי היצור והגידול.

יין מיקב פלך מול הנוף המרהיב

לאורך כל הפסטיבל החל מחמישי בערב ועד וכולל לחג השבועות מרכז המבקרים יהיה פתוח ויציע מגשי גבינות ויין כמובן. הכל כאמור מול הנוף המשגע של מישור החוף הצפוני.
31.5.2025 יום שבת – בשעות 11:00 ועד השקיעה.
הכניסה חופשית - דוכנים וסדנאות בתשלום
כניסה לאתר : ליחצו כאן
איש קשר : 054-3633657 אליה


תחנה רביעית יקב לוטם
במסגרת הביקור שלנו בפסטיבל "בא לי גליל", עצרנו ב"סוד הקקאו" - המקום שוכן בין נופי הגליל, ומציע לא רק ריח משכר של שוקולד אלא גם חוויה מלאה בידע, טעמים והנאה.

שמענו הסבר מרתק על תהליך ייצור השוקולד, טעמנו ליקר שוקולד מהפנט ופרלינים שנעשים במקום בעבודת יד – כל ביס היה תענוג אמיתי.
המקום מציע משחקי שוקולד כיפיים לילדים ולמבוגרים, וגם סדנאות חווייתיות שמתקיימות במהלך הפסטיבל – או בתיאום מראש לאורך כל השנה.

 סדנה להכנת שוקולד – 120 ש"ח למשתתף (מינימום 4 משתתפים)
 סדנה להכנת שוקולד וליקרים – 140 ש"ח למשתתף (מינימום 4 משתתפים)


אם אתם מחפשים חוויה טעימה, מתוקה ושונה – זה המקום בשבילכם. מומלץ להזמין מקום מראש!
ליצירת קשר : 054-8154416 לי
כניסה לאתר ליחצו כאן 


ביקרנו במחלבת פלורה גבינות משגשגות בע״מ
פלורה היא מחלבה בוטיקית הממוקמת בקיבוץ לוטם שבגליל התחתון, המתמחה בייצור גבינות ארטיזנליות מחלב כבשים ועזים ומארחת בצמוד בראייה גסטרונומית עדכנית. במקום פועל מרכז מבקרים שמספר את הדרך של המחלבה, אופן ייצור הגבינות והיכרות עם האישה שמאחורי המחלבה, מיכל בינשתי, אשת גסטרונומיה מובילה והגבן הראשי של המחלבה עזי מיטראני שניהם יוצרים סיפור איכותי, בלתי מתפשר של ייצור מקומי, שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים. בפלורה ניתן ליהנות מתפריט כיפי, קליל ומעשיר על טהרת הגבינות.
בפסטיבל תוכלו להגיע למחלבה לסדנת הכנת גבינה צ'רקסית.

אינסטגרם: ליחצו כאן
פייסבוק : ליחצו כאן
איש קשר : 054-4200678 מיכל

יקב לטם 
ביקרנו ביקב, טעמנו מהיין המשובח ונכנסנו למרפסת עם הנוף המשגע בנוסף פגשנו את בעלי העסקים שהשתתפו בפסטיבל כל אחד עם המבחר המשובח - גם טבעוני יהיה .
היקב הוקם בשנת 2010 מתוך אהבה לעולם היין, אהבה לאירוח ורצון להביא את צורת העבודה האורגנית לקדמת הבמה. התפיסה האורגנית מלווה את היקב גם בתהליך ייצור היין, יינות איכות המופקים בתהליך ייצור השומר על הסביבה והטבע וגם בחווית האירוח.

מרכז המבקרים של היקב פתוח כל השבוע ומעניק חוויה ייחודית המשלבת טעימות יין, נוף גלילי פתוח המשקיף לכנרת ותפריט אוכל מגוון. כמו כן היקב מארח אירועים פרטיים לקבוצות וכן אירועים עסקיים. כרמי היקב נמצאים בקיבוץ צבעון בגליל העליון ובהר שיפון שברמת הגולן
איש קשר: 050-8658185 אלכס

יקב לטם

לאחר לגימת יין טוב הכרנו את המציגים והשפע אותם הכינו. המטבח של סוהיל עם החומוס המשובח , את אוהל הטאבון הסיתי ממג'ד אלכרום, את אבא גיל עם אוכל טבעוני ללא גלוטן משובח ביותר ומומלץ בחום היוגורט חלומי, את איש החוויה הבדואית ואת הרוקחת מצמחיית המקום במוצרי איכות טיפוח ובריאות.
חוויה קולינרית משובחת מלאה בניחוחות וטעמים שישאירו לכם טעם של עוד.

אום בלאל מנחף

אוהל טאבון סיתי

טבעוני של אבא גיל 
תחנה חמישית- כפר דיר אל אסד
בסיור המיוחד שהוביל יחיא, האחראי על תחום התיירות, זכינו להצצה מרגשת אל ליבו הפועם של הכפר.
כבר בכניסה קיבלה את פנינו להקת בנות צעירות שחוללו בריקוד מסורתי מרהיב בליווי תזמורת מקומית – רגע מלא שמחה, צבע ותרבות.

ריקוד מסורתי
הנוף היה עוצר נשימה, אבל מה שבאמת ריגש אותנו הייתה קבלת הפנים החמה והטעימות ממטעמי נשות הכפר – מאכלים אותנטיים שהוכנו באהבה לרגל חג עיד אל אדחא.
עוגיות מסורתיות מעניינות, משקה תמר הינדי טעים במיוחד, מאפים ועוד'
זו הייתה חוויה עשירה ובלתי נשכחת – של טעמים, מסורת, מוסיקה ואנשים עם לב ענק.
במהלך הפסטיבל ניתן להנות מסיורים מודרכים וממאכלים מסורתיים.

תה תמר הינדי משובח

עוגיות מסורתיות וטעימות

פסטיבל בא לי גליל 2025 - לוח אירועים מרכזיים
חמישי 29.5.2025
כרמיאל - ערב של ג'אז, אמנות ויין בגלריית WE ART (20:00)
כרמיאל - סדנת בישול אוכל אתיופי משולב בסיפורים על יהדות אתיופיה ב"שגורה" אצל יעל מקונן
אבטליון - סדנת היכרות עם שמן הזית בבית הבד אבטליון (15:00)
אבטליון - ארוחת ערב חגיגית טבעונית (כשרה) במסעדת אתרא מול נוף עוצר נשימה (20:00)

שישי 30.5.2025
יודפת - יריד קולינרי, אומנים, מוזיקה וסיורים מודרכים לכבוד החג.
חוות רום - פעילויות לכל המשפחה.
סאג'ור - גרעין הכפר: סיורים ובתים פתוחים, בית המעיין עם קבלת פנים ע"י נוער הכפר.
רחבת ביה"ס "אורט סאג'ור" - מתחם פולקלור דרוזי, אטרקציות לילדים, רכבת בין הכיכרות, קיר גלריה ודוכני אוכל.
לוטם - סיור מודרך במרכז המבקרים של מחלבת פלורה החדשה כולל טעימת גבינות ומנות שף מיוחדות.
נחף - סיור קולינרי בעקבות אם החיטה וסדנה עם שף אורח אצל אום בילאל.
יקבי האזור - טעימות יין בליווי גבינות ביקב כישור, יקב פלך ויקב חרשים.


שבת 31.5.2025
החווה של קיקו - ליקוט מהגינה האורנית ובישול לחג הביכורים.
דיר אל אסד - שכנות טובה וקולינריה מקומית בכפר.
יקב פלך - יריד שבועות עם יין, קולינריה, אמנות וסדנאות לכל המשפחה.
נחף - סיור לכבוד חג הקציר בעקבות אם החיטה והמסורות העתיקות.
תובל - טיול בוקר מול הנוף עם עדר העיזים המקומי וסיום במחלבה עם הסברים וטעימות גבינות.

ראשון 1.6.2025
רכס שכניה - סיור מהאגדות לכל המשפחה בשביל בן ויער האגדות הקסום.
נחף - משחקים בבצק עם אום בילאל והילה אלפרט בשיתוף ענף הזית במועצת הצמחים.
לוטם - חגיגות שבועות עם סיורים במחלבת פלורה, סדנאות שוקולד וטעימות יין ביקב לטם.
ביכורי השביל - חנוכת שביל בית הכרם עם טקס גזירת סרט והפנינג לכל המשפחה.
כרמיאל - פסטיבל מוטורי קולינרי במדרחוב.

עוגיות מסורתיות
שני 2.6.2025
מורן - מיני פסטיבל במורן: מבשלת מורן, אמנים מקומיים, מוזיקה ישראלית ודוכני אוכל של השף ניתאי יהלום ואורחים (כניסה חופשית).
כאוכב אל היג'א - במטבח של סוהיר: חוויה משפחתית, סדנת מאפים וארוחת בוקר בטבע.
שעב - אמנות בכפר: סיורים במוזאון האקולוגי עם 1200 פסלים של האומן ואסים בוקאעי וביקור בבית האמנית חיתאם משרביה.

לכלל אירועי הפסטיבל, פרטים מלאים והרשמה בקרו באתר הפסטיבל - https://baligalil.bkerem.org.il
פסטיבל "בא לי גליל" הוא ההזדמנות שלכם לטעום, לראות ולחוות את הגליל כמו שלא הכרתם.אל תפספסו את החגיגה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Adbox