יום שלישי, 19 ביולי 2022

סיור קולינרי ייחודי בזכרון יעקב



זכרון יעקב הינה פנינה ארץ ישראלית, שעל ההר. המושבה התברכה בנופים קסומים, אתרי נופש ותיירות, המאפשרים "לטעום" מן הישן ולהכיר את החדש.
בין המקומות שכדאי לשלב בלו"ז שלכם תמצאו יקבי בוטיק וגלריות צבעוניות, מסעדות בשפע ופארקים ירוקים המשלבים חוויה ייחודית שיש בה הכל.
המושבה מלאה בקסם ואליה מגיעים תיירים רבים להינות ולבלות.

בואו נכיר מעט זִכְרוֹן יַעֲקֹב היא מועצה מקומית במחוז חיפה בישראל. היא נוסדה כמושבה ב-6 בדצמבר 1882 בידי עולים חובבי ציון מרומניה, והייתה המושבה השלישית של אנשי העלייה הראשונה. המושבה יושבת על חוטם הכרמל, חלקו הדרומי של רכס הכרמל. היא הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1950.
הצטרפתי לסיור קולינרי לתת לכם טעימה ולהכיר בשלנים, מסעדות ושפים כל אחד מיוחד במינו ומעניק חוויה מדהימה למתארחים. מלבד האוכל הטעים הכרתי אנשים מיוחדים וכל אחד מהם מיוחד במינו.











יקב תשבי
את יקב תשבי הקים בשנת 1985 אביו של גולן, יונתן תשבי, שהיה דור רביעי של כורמים ב"כרמל מזרחי". ליקב שהקים קרא “יקבי הברון” ובשנת 2000 שונה שמו ל”תשבי”, כמו שם המשפחה.
כבר בכניסה קיבל את פנינו גולן תשבי בחיוך ענק " זה שאני ביקב זה לא אומר שאני לא יכול לעשות עוד דברים, אני יוצר 3 חודשים בשנה ולכן במקביל אני משקיע את זמני בטיפוח חווית האירוח. בנוסף הפכנו להיות המפיצים הרשמים של שוקולד 'ולרונה' בישראל, שוקולד פרימיום צרפתי ". גולן תשבי, יינן וסמנכ"ל היקב, דור חמישי לכורמים בזכרון יעקב.

המתחם מעוצב להפליא עם מרכז מבקרים ובר גדול ומזמין. במקום ניתן לרכוש מבחר יינות, שוקולדים, פירות מסוכרים, מוצרים נלווים ליין, ריבות יין, שמן זית, שוקולד ולרונה, תבלינים של מותג היקב ומותגי הגורמה Cruzilles ו-Sosaבנוסף גולן סיפר בגאווה כי אשתו יוצרת קרמיקה ויש פינה מעוצבת למכירת מוצריה. במקום חדר VIP לאירועים פרטים וטעימות.

לאחר ביקור בחדר יצאנו לעבר מאפיית הבוטיק של לחמים טריים השמה דגש על תהליכי עבודה 
ידניים וטבעיים. לא יכולתי להתאפק וטעמתי לחם מחמצת בטעם נדיר!בכל יום מייצרים במאפייה לחמים טריים, שנאפים בשיטה מסורתית בתנורי חברת לה פניול הצרפתית.
בלב היקב מסעדה חלבית כשרה בה התיישבנו על קפה ומאפה. המאפים גדולים ביותר, מפנקים וטריים. מבטיחה לכם שתתענגו מכל ביס!
עוד במסעדה תפריט המתבסס על חומרי גלם מקומיים ועונתיים, דגים ושמן זית של משפחת תשבי וגבינות מהאזור. וכל זאת לצד יין משובח מיינות היקב.









אם אנחנו ביקב חובה טעימות של יין אז חזרנו לבר לפינוקים קצרים עם יין מלבק ויין רוזה. 2 טעמים מפנקים ומיוחדים וחוויה מיוחדת עם שילוב שוקולדים.

מידע:
מרכז המבקרים שעות פתיחה:
שעות פתיחה:
ראשון – חמישי 08:00-16:00
שישי 08:00-15:00
למידע נוסף ולתיאום:
משרדי היקב 04-6380434
כניסה לאתר ליחצו כאן
כניסה לעמוד הפייסבוק ליחצו כאן






מעדניית בת הרים
זה התחיל בהכנת גבינות בחניון של הבית והפך להיות אהבה ומפעל חיים.
בכניסה למעדנייה ברחוב הנדיב 23 תראו מבחר ענק של: מאפים עם גבינות טובות, יוגורטים, ממרחים איכותיים , שוקולדים, דגים מעושנים, דבש, ריבות, יינות בוטיק, ליקרים, זיתיים, חלבה בטעמים, ברוסקטות ולחמים, הכל מיוצר בעבודת יד ללא חומרים משמרים ובאיכות הגבוהה ביותר.





אוראל אוחיון, בעל המעדנייה קיבל את פנינו עם מבחר ענק של גבינות קשות וסלטים משובחים ביותר.
הגבינות הן ממחלבת "בת הרים" ממלכיה בגליל העליון. טעמם המשובח נובע מייצור מחומרים טבעיים וללא חומרי שימור.
20 שנה של הגשמת חלום, אחרי למידה של הכנות גבינות מסוגים שונים בחו"ל ובארץ. כל זאת בעבודת יד, טבעי ואיכותי.

במקום ניתן להנות בבר יין טוב עם מנות שף, גבינות בוטיק ואווירה טובה.

המנות שהגיעו לשולחננו התחסלו במהרה, הגבינות טעימות שקשה להפסיק לאכול מהם והסלטים מתובלים בטוב טעם.
העלי גפן היו מתקתקים מעט, משובחים וטעימים. סלט מושקע עם דומדומיות שקשה להפסיק לאכול. כל מנה מושקעת עד הפרטים הקטנים והכל מלווה ביין טוב.








מידע:
שעות פתיחה:
מ09:00 בבוקר ועד השעה 18:00 מעדניה עם תפריט בראנץ לישיבה
מ19:00 בערב ועד אחרון הלקוחות בר יין עם מנות שף
להזמנת מקומות בווטצאפ :0796-100-100
התפריט ליחצו כאן
כניסה לעמוד הפייסבוק ליחצו כאן




פנינה של תבלין
פנינה קליין קיבלה את רזי המטבח ההודי מהוריה שהגיעו ארצה ממומביי, הודו. הם השרישו בה את אהבה למטבח ההודי ובאמצעות סדנאות היא מעבירה הלאה את המטעמים של המטבח ההודי שהינו קל, נגיש וטעים . וגם יכול להיות לא כל כך חריף.




ברחוב הרצל 65 מתגוררת פנינה. היא קיבלה את פנינו בחיוך נרחב עם בטטה וואג'ה- כדורי תפוחי אדמה מתובלים בציפוי קמח חומוס ועם בהג'ה- לביבות בצל בקמח חומוס.
לצד המטעמים מבחר מטבלים/ צ'אטנים שונים כגון : אמבה הודית כדי להסעיר את הטעמים בפה.
המאכלים היו מיוחדים וטעימים במיוחד. היא חייכה ואמרה שהכינה אותם פחות חריפים ממה שההודים רגילים.
נדלקתי על האמבה ההודית היא טעימה במיוחד ופותחת את התאבון . פנינה הציגה בפנינו את קערת התבלינים המיוחדת שלה מהודו וסיפרה בתשוקה עזה ואהבה על התבלינים.

במקום ניתן להתארח לארוחה במחיר 180 ש"ח הכוללת מנות ראשונית, עיקריות וקינוח מפנק. או סדנאות בישול, חוויה קולינרית הודית מיוחדת במינה, בהם תכירו את רזי הבישול ההודי.
ניתן להירשם לסדנה זוגית בעלות: 1200 ש"ח
סדנאות ל 4 אנשים בעלות: 1600 ש"ח
סדנאות מעל 6 אנשים בעלות 300 ש"ח.

מי שרוצה ללמוד איך מכינים אוכל הודי, הסדנה בת 3 שעות, בהם תלמדו להכין ארוחה הודית אותנטית צמחונית או בשרית. הסדנאות מלוות במוסיקה טובה, יין משובח וסיפורים אישיים. בסוף תקבלו חוברת מתכונים מתנה.




תפריט לארוחה עד 25 אנשים:
מנות ראשונות: פאנג'בי סמוסה- כיסון ממולא בתפוח אדמה ואפונה, מתובל כמיטב המסורת. בהג'ה- לביבות בצל טעימות טעימות בקמח חומוס.
בטטה וואדה- כדורי תפוחי אדמה מתובלים וציפוי קמח חומוס.
פאני פורי- כדורים קריספיים חלולים ממולאים בחומוס ורטבים.
כל המנות הראשונות מוגשות עם צ'אטניים שונים, כדי להסעיר את הטעמים בפה.
מנת ביניים: בהל פורי- מן סלט רחוב הודי מלא בטעמים, מרקמים וניחוחות.
מנה עיקרית: אורז ודאל.
מלאי כופתה- תפוחי אדמה ממולאים בגבינה, קשיו ותבלינים, ברוטב קרם קוקוס ועגבניות.
אלו גובי- תבשיל תפוח אדמה וכרובית ברוטב פיקנטי וטעים.
צ'אולי- תבשיל לוביה מתובל.
קינוח:קולפי- גלידת פיסטוק בניחוח הל.
הערב מלווה ביין ומוזיקה הודית ומלא מצב רוח טוב.




מומלץ להתעדכן בתפריט במול פנינה
מידע
כניסה לפייסבוק ליחצו כאן
טלפון להתקשרות והזמנת מקומות: 052-2262660


שף עידו שגב
הכירו את השף עידו שגב המארח את סועדיו בבית סבתא במדרחוב בזכרון יעקב. עידו בעל ידי הזהב למד בפריז וצבר ניסיון נרחב במסעדות בתל אביב כגון רפאל,מילגו ומילבר, עבד בתור השף התפעולי של עזרא קדם בעין כרם במהלך שלוש שנים. 
עידו מעניק חוויה קולינרית מדהימה הכוללת ירקות ותבלינים שגדלים בגינה מליקוטים ומחומרי גלם ממגדלים ומשקים מקומיים. "מה שהטבע נותן בעונה" הוא מגדל בגינה בביתו מנגולד ועוד' ומשלב במטעמים.






טעמנו יוגורט עיזים חלומי בשילוב ליקוטים שהשאירו טעם של עוד, כרוב כבוש מיוחד בטעמו, משמש בהתססה מושלם, טונת אלבקור כבושה ולבסוף הציג בפנינו דבש וסיפר כי הוא מכין בעצמו ויש לו כוורת. אם זה לא מספיק טעמנו בירה מעשה ידייו וקולות התענגות היו ברקע.
12 עשר אנשים סביב שולחן מפנק עם אווירה טובה וחוויה חד פעמית.

אצל עידו תהנו מאירוח אינטימי מהגינה לצלחת , תוך תמרון בין העולם המסורתי לעולם המודרני.
השף עידו ׳הלקט׳ מציע מנה יומית לטייק אווי, בימי שישי תוכלו להנות מחלות, כבד קצוץ, חמוצים עבודת יד, דגים כבושים ועוד דליקטסים, מוצרי בוטיק בהתאם ליבול בעונה.
בנוסף ניתן לתאם סדנאות בישול והתססה .
המחיר לסדנה: 250 ש"ח למשתתף.
המחיר לארוחה : 12 מנות בעלות 480 ש"ח לסועד

מידע:
כניסה לאתר ליחצו כאן
טלפון ליצירת קשר 0523464244
כתובת בתיאום מראש בלבד! המייסדים 35 זכרון יעקב



 


 

 

אדמה בקתה קולינארית
התשוקה לאוכל והחלום שהתגשם בבית האבן המרהיב הביא את משפחת אזולאי להקים את אדמה. מסעדת שף עם תפריט משובח, מגוון ומושקע. המסעדה הוקמה בתוך מבנה אבן משוחזר מהמאה הקודמת בגבעת זמארין העתיקה
בעלי המקום הם רפי ודגנית שהינם אנשי הייטק לשעבר, והגשימו את חלומם והעזו לעזוב את הכל ולהקים את "אדמה".
התשוקה ניכרת בעיניהם ואהבה למקום ולכל פרט ופרט במסעדה. דגנית קיבלה אותנו עם חיוך ושיתפה על הקשר הארוך עם ספקים בעלי חומרי גלם איכותיים, החצר בעל צמחי תבלין וכל התפריט המגוון והמושקע.
בתפריט מבחר ענק של מנות פתיחה כגון : סלטים, קרפצ'יו ומרק ערמונים מיוחד. פיצות, ניוקי, דגים, קדירת בשר ומבחר קינוחים מדהימים. לתפריט המלא ליחצו כאן

המסעדה מציע טיול וארוחה משפחתית ( 210 ש"ח למבוגר, 140 ש"ח לילד מגיל 6 ), מנות עיסקיות, חדר פרטי לאירועים משפחתיים ועסקיים עד 200 אורחים, סדנאות בישול וסלסלות ומארזים לדרך.










המנות שהוגשו לשולחננו:
סביצ'ה דג הוגש עם פרי העונה,
נרשמה התלהבות ממנת הפטה כבד שהוגשה עם טוסטונים וריבה, מנה עשירה ככה העידו חברותיי ( אני צמחונית לכן לא טעמתי ).
אבל לא פסחתי על מנת הניוקי פטריות פורצ'יני עם שמפיניון, שמן כמהין ופרמז'ן - מנה מוצלחת ועשירה במיוחד.
לקינוחים: אם אתם שם אסור לכם לדלג על על הקינוח החלומי קרמבל תפוחים המוגש עם גלידה בעל טעם חלומי.

בנוסף טעמתי מהמוס שוקולד עם טופי לבנדר, פילו מקורמל וקרסט פיסטורי וסורבט אין ספק קינוח מוצלח ביותר.
אם אתם באזור תנו קפיצה ותהנו מארוחה מפנקת.

מידע:
המסעדה אינה כשרה
טלפון: 04-6293183
כתובת: מעלה הראשונים 8 זכרון יעקב
לאתר מסעדת אדמה ליחצו כאן
פייסבוק ליחצו כאן
שעות פתיחה: 12:00- 22:30

















בהלצ'ין- אירוח ביתי אתיופי
בכניסה מתנוססת תמונה מדהימה שלה, אישה יפה שכולה לב וחיוך ענק. אגרה מארחת בביתה עם תבשילים אתיופים והלחם המסורתי האינג'ירה.
היא החלה לעסוק באירוח בגלל התחושה והרצון להכיר אנשים ולארח. סיפור עלייתה לישראל ,הקליטה בארץ ותחושת הריחוק מהסביבה שהובילה אותה לרעיון לארח בביתה לארוחה ביתית אותנטית לפי מסורת האתיופים.

אגרה אישה מלאת קסם, קשה לא להתאהב בה. הובילה אותנו לחצר לאחר שהתפעלנו מסלון ביתה המעוטר בתמונות ועבודת יד. לאחר טבילת ידיים מסורתית היא הגישה לנו את הארוחה והדגימה בפנינו כיצד נהוג לאכול בעדה האתיופית.

מודה אכלתי בעבר ופחות התחברתי אבל הופתעתי לטובה מהטעמים המיוחדים והמשובחים שאי אפשר היה להפסיק לאכול.הכל טבעוני, כשר וללא גלוטן.
סיימנו בקפה אתיופי טעים באווירה מיוחדת במינה. 


 

 

 

 

 

 
ימים א- ד אגרה מארחת קבוצות בתיאום מראש בלבד תהנו מארוחה והרצאה מרתקת בעלות 120 ש"ח בלבד!
בימי ה' מהשעה 17-22 / ימי ו' משעה 10:00- 18:00 ( בחורף עד שעה 16:00 ) 
ניתן להגיע לארוחה מסורתית העלות 60 ש"ח לאדם
כל הארוחות מתאימות לצמחונים וטבעונים.
צריך לתאם מראש.




מידע:
טלפון: 050-8995638
רחוב הנרקיס 7 זכרון יעקב
כניסה לעמוד הפייסבוק ליחצו כאן




 
אין ספק שזכרון יעקב מביאה את הקסם שלה למטייל. הבתים המיוחדים והקסם באוויר עם מבחר מקומות בילוי, אטרקציות ומסעדות.
הסיור הקולינרי פתח בפניי עולם חדש ומיוחד בלב ליבו של זכרון יעקב. חוויה מדהימה וטעימה קולינרית משובחת ביותר.
אין ספק שכל אחד מהמקומות הותיר בי טעם של עוד ורצון עז להכיר לבני משפחתי את האנשים המיוחדים מאחורי המאכלים המשובחים.

יוזמת הסיור הינה מעמותת התיירות "גדעונים" של זכרון יעקב אותם מנהלת ביד רמה רחל רנגיני, בשיתוף פעולה עם רינת בין שהינה יועצת מיתוג ואסטרטגיה שיווקית לעסקים בתחום התיירות.
קיבלנו טעימה קטנה מעולם שלם בו ניתן לחוות. לרעיונות נוספים ניתן לפנות לעמותת גדעונים ולגבש ימי כיף וחבילות טיול.

מידע:
תיירות זכרון יעקב עמותת הגדעונים
רחוב הנדיב 11 א.
טלפונים: 052-4342080, 04-6398892
לאתר תיירות זכרון יעקב ליחצו כאן
 

תגובה 1: