יום רביעי, 21 באפריל 2021

מסעדת טנדוקה במושבה יוקנעם- חוויה קולינרית מפנקת



אוכל טוב, חברה טובה, אווירה. זה כל מה שבנאדם צריך. אחרי תקופת הסגרים החלטנו על מפגש חברות במסעדת שף בלב המושבה יוקנעם, בפתחה של שמורת יערות מנשה. טנדוקה – מסעדת בשרים יפיפייה ואיכותית. לצד נתחי הבשר האיכותיים, גם מספר מצומצם של מנות שאינן בשריות ומנות ראשונות מיוחדות ומגוונות.

נפגשנו לארוחת צהריים מאוחרת נעימה וטעימה. המסעדה משרה אוירה נעימה, נוחה, מעוצבת בצבעוניות עם שירות מוקפד ואוכל טעים. כסאות ושולחנות עץ מאין תחושה כפרית.
חוץ ממסעדה טובה טנדוקה היא בית נפלא לאירועים פרטיים וחברות. בכניסה למסעדה יש גינה ארצישראלית פורחת ורחבת ידיים, תחתיה ניתן לשבת, לאכול וליהנות מאוויר ממוזג ונעים.

התיישבנו במסעדה בתוך המזגן הנעים ומיד ניגש מלצר עם תפריטים. המסעדה מציעה תפריט מוקפד, המורכב מבשרים טריים המיושנים במקום בליווי תוספות המבוססות על ירקות משדות חקלאי עמק יזרעאל. תפריט ערב, תפריט עיסקיות ותפריט אירועים.


מה בתפריט?
בין מנות הפתיחה: סלט ירקות ונבטים, קבבוני טלה בטמפורה, אמפנדס תרד / בשר, סלט סלק ואגסים, חציל קלוי על האש (אפשרי ללא בשר), חטיפי כבדי עוף פריכים, סלט ירקות קצוץ.

לחם עם מטבלים


מנות הפתיחה שהוגשו לשולחננו:
אמפנדס תרד / בשר (2 יח') - אמפנדס עבודת יד, מוגש לצד סלט בליווי צ'ימיצ'ורי וטרטר - אנחנו בחרנו ללכת על האופציה של התרד . המנה יפה, טעימה ופריכה. האמפנדס החמים מוגשים לצד סלט בליווי צ'ימיצ'ורי וטרטר. האמפנדס היו טעימים , בעלי מילוי עשיר , בצק דק וקראנצ'י. מנה נפלאה, לפתיחת הארוחה.

אמפנדס תרד

סלט סלק ואגסים - סלט צבעוני, גדול ומשמח סלק קראנצ' בתוספת סלרי ונענע, ברוטב צ'ילי תפוז וסילאן. מנה מפתיעה במיוחד, הסלט מתקתק, מיוחד עם שילוב טעמים שהפכו את מנת הפתיחה לאחת המושלמות ומומלצות בעיני. הסלט הזה הוא מנה מושלמת לפתיחה של ארוחה צבעונית ומגוונת ביותר.

סלט סלק ואגסים

חטיפי כבד עוף - מצופים בפאנקו מוגשים על ריבת בצל ותפוחים ביין, עם רוטב איולי תפוז. בעלי ציפוי פריך לא מיובשים בטיגון עם תיבול טוב מאוזן ומדוייק ביותר. מנה מתקתקה ,עסיסית ומומלצת ביותר.

חטיפי כבד עוף


בין מנות העיקריות : מיקסים של בשרים, אנטריקוט, אסאדו, טורטליני, קוביות סינטה עגל,
פרגית במרינדה, סקלופיני, פילה בס, פילה סלמון, כבדי עוף צרובים, שניצלים ומוקפץ צמחוני/טבעוני/עוף

המנות שהוגשו לשולחננו:
מיקס בשרים - על פלאנצ'ה חמה ועליה מוגשים הבשרים אנטריקוט, נקניקיות צ'וריסו, קבב, פרגית וכנפיים. מיקס של 400 גרם המוגש בתוספת תפו"א אפוי וירקות קלויים. מנה לאוהבי בשר עם טעמים משובחים. המנה עשירה ובהחלט מתאימה ל 2-3 סועדים רעבים במיוחד.

מיקס בשרים


מוקפץ צמחוני - מנה גדולה של נודלס מאטריות ביצים/אטריות אורז ושלל ירקות מוקפצים ברוטב טריאקי וסויה. ,מנה טעימה ביותר פיקנטית וחריפה . מי שלא אוהב חריפות ממליצה לעדכן את המלצר . נאמר לנו שהירקות משדות חקלאי עמק יזרעאל בהחלט כבוד למקום והאיכות ניכרת בטעמים העשירים והטריים.

מוקפץ צמחוני

ואי אפשר לוותר על קינוחים :

קרמינו שוקולד –משולש קרם שוקולד מריר וקרם בורלה על קראנץ שוקולד בייגלה בציפוי נוגט קריספי במליחות עדינה. שילוב של מלוח, מתוק עם קרם ברולה הפך את הקינוח לאחד הטעימים. הקינוח התאים לי בול לאחר המנה החריפה קלות והתענגתי מכל ביס. אין ספק שהקינוח הזה זכה כקינוח המוצלח ביותר בשולחן.

קרמינו שוקולד


פאי בננות בתוספת גלידת ריבת חלב – תחתית בצק פריך במילוי בננות מקורמלות ומעל קרם שניטלי קוקוס ופירורי קראמבל . לאוהבי בננות בשילוב קרם, רך טעים ונימוח בפה. 

פאי בננות

פאי פקאן בתוספת גלידת וניל עם פקאנים מקורמלים, מייפל וסילאן, אפויים בתוך בצק פריך. טעים מאד. ( מנה טבעונית ).מנה יפה , קינוח מתוק במידה. שילוב נפלא של טעמים . לא יכולתי לא לחשוב על בעלי בטוח היה מתענג מכל ביס. פקאנים מקורמלים,מתוקים ושילוב גלידה אוורירית וטעימה.

פאי פקאן

לסיכום : מסעדת טנדוקה מאפשרת חוויה של אוכל משובח במיקום נהדר תוך הקפדה על חומרי גלם טריים ושירות אדיב. ההגשה ייחודית והאווירה במקום נעימה ורגועה.
אם אתם בסביבה, כדאי לקפוץ ל"טנדוקה", לארוחת צהרים או ערב. ואם אתם מחפשים מקום קטן לאירועים זה בהחלט המקום המושלם להעניק לאורחים שלכם חוויה של טעמים וניחוחות.

מידע:
המסעדה מציעה תפריט עסקי בין השעות 1200-1700. במחיר המנה העיקרית מקבלים מנה ראשונה, מנה עיקרית, כוס שתיה קלה ולחם הבית (אחד ל-3 סועדים) ( יש גם מנות ילדים )
מסעדה כשרה.
ניתן לערוך במקום אירועים.
טנדוקה- שדרות הראשונים 7, יקנעם המושבה
טלפון- 053-936-6145

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה