יום שבת, 14 בדצמבר 2019

מתכון לטאג'ין בקר עם גרגרי חומוס וראס בטאג'ין



את הארוחה הראשונה שאכלתי בטאג'ין ואת טעמה קשה לשכוח. מסעדה מרוקאית, מוסיקה נעימה והגשה מסורתית בטאג'ין המעניק ערך מוסף והתוצאה טעם בלתי נשכח.
רשת Arcosteel Kitchen מציעה לרגל עונת החורף את הטאג'ין המהודר של המותג ARCOSTEEL המשמש להכנת מאכלי קדירה ומאכלים מסורתיים תוך כדי שמירה על טעמים אותנטיים. טאג'ין מסורתי המתאים לכיריים גז ולתנור.

מתכון למנה צמחונית - אורז תפוחי אדמה ורוטב

3 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן
1 בצל
2 גזרים מגוררים
3 כפות שמן קנולה
3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
3 כפות סילאן
1 כפית מלח
1 כפית כורכום

ציוד נדרש:
טאג'ין

הכנה (3:00 שעות)

שוטפים היטב את האורז עד שהמים נקיים וצלולים ומשאירים כמה דקות במסננת.
בינתיים מטגנים קלות את הבצל עד שיזהיב קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים את שניהם יחד שתי דקות ומוסיפים את האורז המסונן. 
מערבבים ומטגנים יחד כשתי דקות נוספות.
מוסיפים לסיר 3 כוסות מים פושרים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהמים רותחים מוסיפים מלח וכורכום ומערבבים.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך כ-10 דקות, עד שהאורז מתבשל כחצי בישול (לא מבושל לגמרי).

הפעל טיימר

(10 דק')
בזמן שהאורז מתבשל, מכינים את קערת הטאג'ין: שמים בצלחת הטאג'ין נייר אפיה. משמנים אותו קלות ומניחים עליו בצורת עיגול את עיגולי תפוחי האדמה.
מניחים על תפוחי האדמה את האורז החצי מבושל בצורה אוורירית.
מרימים את נייר האפיה מהצדדים וסוגרים את הטאגין עם המכסה היטב.
מכניסים לתנור קר ומכוונים ל-180 מעלות.
אופים בתנור כ-130 דקות.

הפעל טיימר
(130 דק')


מוציאים מהתנור, מסירים את המכסה ומגישים. לא לשכוח את תפוחי האדמה הקריספיים שבתחתית התבשיל על מצע של תפוחי אדמה פריכים
התבשיל הזה מלא בטעמים משגעים,, אורז ותפוחי אדמה קריספיים, אבל הייחוד שלו הוא בצורת ההגשה- מכינים ומגישים בטאג'ין חרס מהמם, להגשה מרוקאית קלאסית
קרדיט: מתכון אתר בישולים

מתכון לטאג'ין בקר עם גרגרי חומוס וראס אל חנות 
באדיבות המותג "ארקוסטיל"

מצרכים ל- 4 מנות:

1 כוס (200 גרם) גרגרי חומוס (עדיף מזן הדס), מושרים למשך הלילה
2 כפות שמן זית
600 גרם בשר לצלי (כמו כתף, זרוע או צוואר), חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים סגולים בגודל בינוני, חתוכים גס
3-4 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים גס
1 פלפל צ'ילי חריף אדום, פרוס דק (למי שפחות מתחברים לחריף: אפשר גם פלפל ירוק)
ראש שום אחד מופרד ומקולף
8-10 משמשים מיובשים, חצויים
2 כפיות תערובת תבלינים ראס אל חנות (ניתן להחליף בכפית חוויאג'+כפית אבקת קארי)
מלח ופלפל שחור
אופציונלי: קורט זרעי כוסברה 






אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מחממים על כיריים גז את תחתית הטאג'ין מעל להבה גבוהה כשתי דקות.
מוסיפים את השמן וחצי מקוביות הבשר וצורבים היטב, 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה.
מוציאים את הבשר לצלחת וחוזרים על התהליך עם שאר הקוביות, וגם אותן מוציאים לאחר ההשחמה לאותה צלחת.
מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הפלפל החריף הפרוס ומעט מים פושרים.
מערבבים מעל להבה בינונית, ובעזרת כף עץ משחררים את המשקעים שנוצרו מצריבת הבשר.
לאחר 2-3 דקות, מוסיפים את השום, זרעי הכוסברה ותערובת התבלינים ומטגנים דקה נוספת.
מחזירים את הבשר (כולל הנוזלים שניגרו ממנו), מוסיפים את המשמשים החצויים והחומוס המושרה. מוסיפים מים פושרים עד 2/3 גובה הטאג'ין (המים לא יכסו הכל, זה בסדר) ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מביאים לרתיחה, סוגרים עם המכסה ומעבירים לתנור.
להשאיר בתנור למשך 3 שעות, כאשר מדי שעה פותחים בזהירות רבה ומערבבים את תכולת הסיר (כדי להבטיח בישול אחיד לכל המרכיבים). מכסה הסיר חם – מסירים אותו רק עם כפפות מטבח או מגבת.
התבשיל מוכן כאשר הבשר נימוח, גרגרי החומוס רכים (אבל לא נימוחים) והטעמים התמזגו יפה.
רגע לפני ההגשה כדאי לטעום ולתקן תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך. מגישים ביחד עם קוסקוס או אורז. אפשר לפזר כוסברה טרייה מעל. 



מידע:
הטאג'ין, מסדרת Multi Cook של המותג ARCOSTEEL, עשוי משילוב ייחודי של פורצלן עמיד וחסין אש וטרה קוטה, המאפשר העברת חום באופן אחיד והינו עמיד בפני טמפרטורות חום קיצוניות. 
ניתן לשימוש בכיריים (גז וחשמל) ובתנור (עד 220 מעלות), קל לניקוי וניתן לשטיפה במדיח כלים. בשל מראהו המרשים - ניתן להשתמש בו להגשה דקורטיבית: היישר מן התנור אל השולחן. 
זמין בצבע שחור ובצבע לבן וטרה קוטה טבעית. 
אחריות ל- 3 שנים 
גודל 1.5 ליטר, 35*29*21.5 ס"מ 
מחיר: 199 ₪ 
להשיג ברשת Arcosteel Kitchen (ארקוסטיל קיטצ'ן) ברחבי הארץ 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה