מסעדת קודארי צילום דרור ורשבסקי |
המסעדה ממוקמת בקרליבך בתל אביב, כיוון חדש ומרענן לכל מחפשי קונספט שונה ממה שקיים בעיר תל אביב כיום. במסעדה 41 מקומות ישיבה סביב שולחנות או על הבר העשיר במשקאות חריפים.
את הערב התחלנו בהכרות עם אלירן דיב דרוזי מפקיעין ( בן למשפחת ציידים) שהגשים את חלומו לפתיחת מסעדה דרוזית טבעונית ( הדרוזי הגלילי ) על טהרת המטבח של אמא תוך התאמה לטעמים וחומרי הגלם הטבעוניים . לצידו השף אסי דלק ( הבעלים והשף לשעבר של המסעדה החיפאית המיתולוגית "אום כול תום").
הפיכת המטעמים לתבשילים טבעונים הינה אתגר בפני עצמו, תוך דגש על מרכיבים איכותיים בשילוב בישול בתנור אבן כך שהמנות נאפות במקום.
את הערב פתחנו עם מבחר סלטים ולחם דרוזי
לחם דרוזי:
הלחם הוגש עם מבחר מטבלים: טחינה ביתית, פסטו ריחן ועגבניות פיקנטיות. הלחם הוגש טרי וחם ישירות מהתנור. רך, טעים ונגמר לפני ששמנו לב.
לחם דרוזי |
באבא גנוש |
אישית היה חסר לי מעט לימון לכן ביקשתי בצד והוספתי .
טאבולה |
צלחת לבנה: שילוב של קשיו טבעי, עם זעתר ולימון ונגיעות פסטה ריחן. אישית אני מחובבי לבנה על כל סוגיהן. המנה נהדרת ללא חמיצות יתר. בעלת מרקם עדין ותענוג לנגב עם לחם דרוזי חם. מנה מפנקת ומפתיעה ביותר.
צלחת לבנה |
סלט סלק |
אישית אהבתי לאכול עם יוגורט הקשיו לצידו אבל בן זוגי פחות התלהב ונהנה מהמלובה נקיה.
כפתה- תבשיל טחינה מוקרמת עם קוביות בטטה ועגבניות שרי, לצד קציצות חלבון סויה ואפונה- קוביות הבטטה והעגבניות החתוכות היו נפלאות ביותר. שילוב מדהים של קציצות חלבון עם טחינה יצרו מנה מושלמת. היה קשה להפסיק לאכול אותה ולנשנש את העגבניות והירקות הטמונים במנה.
כפתה |
כפתה |
רומנייה- תבשיל עדשים מסורתי עם רכז רימונים וטחינה. בהתחלה הרמתי גבה, רכז רימונים? אבל המנה היתה טעימה , בעלת סמיכות מדוייקת ומחממת את הגוף והנשמה. רכז הרימונים מוסיף מעט חמצמצות טעימה.
רומנייה |
אי אפשר לסיים את הערב בלי קינוחי המקום ותה צמחים מפנק : בהחלט קוראת לזה הפתעת הערב, קינוחים משובחים, טעימים שהותירו טעם של עוד.
כנאפה ביתית: עשויה מקוקוס טעימה, מפנקת והתענגתי מכל ביס.
מלבי- עשויה מקוקוס, קרה ומפנקת ביותר, עם רוטב אדום ובעלי ציין שזו אחת ממנות המלבי הטעימות שאכל בחייו.
עוד בתפריט : "המפתול של אמא" קוסקוס ערבי גלילי, תבשיל גרגירי חומוס, כרובית בצל וקציצות חלבון סויה ואפונה 55 ₪, צלחת חומוס בהכנה במקום 28 ₪ (לא כולל תוספות), שולבטה פריקי, קישואים חצילים, עגבניות ועוד מבושל ברוטב עגבניות ותבלינים עם לבנה או טחינה בצד 45 ₪ , בורקס דרוזי- פיתה דרוזית בעבודת יד ממולאת בלבנה, טאבולה, גרגרי חומוס מתובל בשמן זית וזעתר 39 ש"ח קבב טבעוני מחלבון אפונה וסויה המוגש עם תפוח אדמה בתנור ושעועית ירוקה 59 ₪ ועוד מגוון של מנות מיוחדות וטעימות.
מסעדה מיוחדת, טעימה ומפנקת ביותר.
מידע:
המסעדה נפתחה ברחוב קרליבך 39 בתל אביב, מתפרסת על שטח של 50 מ"ר וכן רחבה חיצונית של 60 מ"ר.
מחירי המנות הם בין המחירים המוזלים הקיימים בתחום ההסעדה הטבעונית כיום.
קרליבך 39 תל אביב, שעות הפעילות: שני עד שבת בין השעות 11:00 ל- 23:00
לידיעתכם ברחוב ישנו חניון קרליבך ולאחר השעה 17:00 מחיר החניה ללא הגבלה הינו 20 ש"ח בלבד.
המסעדה נפתחה ברחוב קרליבך 39 בתל אביב, מתפרסת על שטח של 50 מ"ר וכן רחבה חיצונית של 60 מ"ר.
מחירי המנות הם בין המחירים המוזלים הקיימים בתחום ההסעדה הטבעונית כיום.
קרליבך 39 תל אביב, שעות הפעילות: שני עד שבת בין השעות 11:00 ל- 23:00
לידיעתכם ברחוב ישנו חניון קרליבך ולאחר השעה 17:00 מחיר החניה ללא הגבלה הינו 20 ש"ח בלבד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה