יום שבת, 2 בנובמבר 2019

מוקפץ צמחוני משגע עם נתחי סויה ברוטב בצ'אטני מנגו חריף





כצמחונית מילדות רבים שואלים אותי מה את אוכלת? כצמחונית אני מכירה מגוון רטבים ותחליפים המתאימים למגוון תבשילים צמחוניים בינהם : מוקפצים, תבשילי עוף, סלטים ועוד'.
ואני הכנתי לי ארוחה טעימה , עסיסית, טבעונית ומלאה בחלבונים. תחליף מצויין לבשר ומנה עשירה.

מוקפץ צמחוני משגע עם נתחי סויה ברוטב בצ'אטני מנגו חריף

מצרכים:
1 גזר
חתיכת כרוב
1 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1 בצל סגול
2 ראשי שום
כרוב חתיכה ניתן לשדרג את המוקפץ עם מגוון ירקות לפי הטעם- פטריות, בצל ירוק ועוד'
אטריות ביצים רחבות - חצי חבילה
מלח / פלפל

4 כפות רוטב אסייאתי
4 כפות רוטב בצ'אטני מנגו חריף / לא אוהבים חריף? ניתן 
צ'אטני מנגו מתוק
2 כפות רוטב סויה
את הרוטב ניתן לשדרג ולשנות לפי הטעם
מומלץ לפזר קשיו/ בוטנים / שומשום קלוי



אופן ההכנה:
1. לחתוך עת הירקות לרצועות
2. לבשל בסיר נפרד את האטריות לפי הוראות יצרן
3. מטגנים ראשית במחבת את הבצל והשום ולאט לאט מוסיפים את שאר הירקות
4. במחבת נפרדת מטגנים לפי הוראות יצרן את נתחי הסויה כ 15 דקות.
5. מוסיפים את האטריות לירקות ומערבבים עם הרטבים בטיגון קל נוסף.
6. מוסיפים את נתחי הסויה
7. מערבבים קלות וטועמים אם חסר תבלינים / רטבים מוסיפים ומערבבים קלות מספר דקות.
מגישים חם עם מעט בוטנים / שומשום קלוי / קשיו.
בתאבון!!

נפטון - רטבי צ'אטני. צילום - מיכאל כץ

"נפטון" מציעה סדרה של רטבי צ'אטני מקוריים, להכנה של מנות טעימות ומיוחדות – בקלות ובמינימום מאמץ
חברת "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, מציעה סדרה של רטבי צ'אטני מקוריים, להכנה של מגוון מנות טעימות ומיוחדות – בקלות ובמינימום מאמץ. אחרי תקופת החגים העמוסה של האירוח, הטיולים והארוחות סביב לשעון, הגיע הזמן להירגע וליהנות מארוחות טעימות וקלות להכנה.
צ'אטני הוא שמו של רוטב מתובל ופיקנטי שמקורו בהודו, המכיל פירות ותבלינים ומיועד לתיבול, הגשה, הכנה והעשרה של מגוון מנות: בשר, עופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, קינואה, כמטבל ללחמים ולפיתות ועוד.
סדרת הצ'אטני של "נפטון" נטולת תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט.
החברה עברה מיתוג מחדש ולוגו החברה מוצג מעתה בצבע כחול רויאל.

סדרת רטבי הצ'אטני כוללת:
צ'אטני מנגו מתוק – מתאים לתיבול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.
צ'אטני מנגו חריף – מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.
צ'אטני שזיף פיקנטי – מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: שזיף, משמש, מנגו, שמן, מלח, מים ותבלינים.

מידע:
המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחירים: 10.90 – 12.90 ש"ח (לבקבוק במשקל 370 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.


"נפטון" מציגה מתכונים קלים, טעימים ומהירי הכנה עם צ'אטני:


כבדי עוף ופטריות שמפיניון בצ'אטני שזיף פיקנטי
מצרכים:
1/4 צנצנת רוטב צ'אטני שזיף פיקנטי של "נפטון"
500 גרם כבד עוף
3 – 4 בצלצלי שאלוט, קלופים
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
3 כפות שמן
1/3 כוס יין אדום יבש או חצי יבש

* להגשה: בצל ירוק, פרוס דק

אופן ההכנה:
· מחממים את השמן ומטגנים את הבצלצלים עד להשחמה.
· מוסיפים את היין האדום, מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב, לחצי הכמות.
· מוסיפים את הפטריות והכבד לטיגון קצר. מוסיפים את רוטב הצ'אטני שזיף פיקנטי, ומביאים לרתיחה. מכבים את האש, מוציאים את התכולה לכלי הגשה, מעטרים בבצל ירוק ומגישים מיד.

כבדי עוף ופטריות שמפיניון בצ'אטני שזיף פיקנטי. צילום - דניאל לילה

הום פרייז בצ'אטני מנגו מתוק
מצרכים (ל-4 מנות)
4 - 5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
4 – 5 כפות רוטב צ'אטני מנגו מתוק של "נפטון"
1 כף סויה מתוקה של "נפטון"
1 + 2 כפות שמן קנולה או חמניות
2 כפות שמנת צמחית
מלח
פלפל שחור גרוס

* להגשה: שומשום קלוי/קצח

אופן ההכנה:
· מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מסננים ושמים בקערה.
· מוסיפים 2 כפות שמן, מלח ופלפל ומערבבים הכל. מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד להזהבה.
· שמים 1 כף שמן במחבת רחבה/ווק, מוסיפים רוטב צ'אטני מנגו מתוק,רוטב סויה מתוקה של "נפטון" ואת השמנת הצמחית. מערבבים הכל ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל.
· מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה, מקפיצים 1- 2 דקות ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל שומשום קלוי או קצח, ומגישים.

הום פרייז עם צ'אטני מנגו מתוק. צילום - דניאל לילה


חזה עוף בצ'אטני מנגו חריף
מצרכים (4 מנות):
1 בקבוק צ'אטני מנגו חריף של "נפטון"
4 שניצלים גדולים ועבים, או 2 פרפרים שלמים של חזה עוף, פרוסים לפילטים עבים (כ-1 ס"מ)
3 כפות קמח
שמן לטיגון
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
· לערבב את הקמח והמלח. לקמח את חזה העוף מכל הצדדים. לחמם שמן במחבת, ולטגן את חזות העוף להזהבה קלה.
· להניח את חזה העוף בצלחת הגשה. לנער את בקבוק הצ'אטני מנגו חריף של "נפטון" ולצקת מעט מעל.
· להוסיף תלולית נאה של צ'אטני ליד חזה העוף, ולהגיש מיד.

חזה עוף בצ'אטני מנגו חריף. צילום - דניאל לילה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה