יום שבת, 23 בנובמבר 2019

מרינה פטריות הגליל חוגגת 30 שנה להיווסדה ומשיקה מוצרים חדשים



את מרינה אני מכירה רק במסגרת הקניות השבועיות שלי. הפטריות המשובחות הארוזות בקפידה - פטריות הגליל.
השבוע יצאתי להכיר את מרינה בחוות הגידול המתקדמת במושב חוסן, בגליל המערבי. לרגל ציון 30 שנות פעילות לחברת מרינה. בנוכחות רמו בן שושן מייסד החברה והבעלים נהניתי מסיור מרתק בחברה וקיבלתי מענה על השאלות הרבות כיצד מגדלים פטריות? מי זאת מרינה? ואיך החלו לגדל פטריות?
הכרתי מבחר ענק נוסף של ירקות ופירות מובחרים שהחברה משווקת וגם קיבלתי טעימה מהמוצרים החדשים המושקים לשוק בימים אלו.




אז מי זאת מרינה?
חברת מרינה הוקמה על ידי רמו בן שושן בראשית שנות ה- 80 והחברה נקראה על שם אשתו מרינה.




את הסיור התחלנו בהכרת שלבי תהליך גידול הפטריות, החל מהכנת "קומפוסט" ייחודי לגידול הנבגים ועד להפיכתם לפטרייה לבנה.
רמו בן שושן מציין "לא קל לגדל פטריות דורש תנאים של סטריליזציה מחמירה ביותר" "בימי ההזרעה המקום הופך להיות נקי כמו בית מרקחת". קיבלנו הצצה למראה הזרעים, על הכנת המצע לפטריות, על המיכשור והמסילות. 



בכניסה לחדרי הגידול נדרשנו ללבוש כובע וחלוק כמו בחדרי ניתוח. 
זריעת הנבגים במצע, נעשית עם הקפדה רבה ובחדרים עם סטריליות פן יפגעו הנבגים מווירוסים.
הקטיף נעשה באופן ידני עם סכין קטפנו פטריה פטריה בזהירות רבה. התלהבתי כמו ילדה קטנה והכרתי את הקוטפות הנחמדות שהתייחסו לכל פטריה בכבוד ובזהירות רבה.
בתום הקטיף עברנו למחלקת האריזה המשוכללת ולמדנו על תהליך אריזתן של הפטריות ועד לשיווקן לנקודות המכירה ברחבי הארץ.




איך הוקמה החברה?

בראשית שנות ה- 80 החל רמו בן שושן מייסד החברה בפעילות הפצה מקומית של פטריות טריות ממגדלים מקומיים במושבים חוסן ומעונה שבצפון הגליל המערבי, אלו הפיצו תוצרתם באמצעות מערך הפצה מאולתר של חברת תנובה.
מיד כאשר זיהה את הפוטנציאל בתחום, הקים רמו מחסן מאולתר בחצר האחורית של המשק הפרטי והחל בעזרת אשתו מירי ומספר עובדים מצומצם בפעילות מסודרת של גידול, אריזה והפצה של תוצרת פטריות טרייה מידי יום למושבי הצפון, אט אט התרחבה הפעילות לשווקים הסיטונאיים בצפון ובמרכז, לעסקים קטנים, מסעדות ואולמות, כאשר גולת הכותרת הייתה לכבוש נתח מפעילות הפטריות המשומרות ולהחליפן בדבר האמיתי –פטריות טריות. מגמה שהחלה במקביל ברחבי העולם. 







בתחילת שנות התשעים, החלה התרחבות מדורגת בתחום שיווק הפטריות ובהסדרה של מערכת מכירות מצומצמת הכוללת מערך מכירות טלפוני וסוכני מכירות בשטח, "מדלת לדלת – מעסק לעסק", פעילות זו נחלה הצלחה רבה ואט אט התרחבו מערכי ההפצה היומיים של החברה להפצה ארצית. אספקה יומית החלה לפעול באופן מסודר לשווקים הסיטונאיים בירושלים, חיפה, באר שבע, תל אביב, וכמובן למחסניהן של רשתות השיווק שופרסל וקואופ הריבוע הכחול. כמו כן, למשווקים שונים שפנו לחברה להפצת תוצרת יומית לשוק המסעדות והחנויות הפרטיות.



תחילת שנות האלפיים, התאפיינו בתאוצה הולכת וגוברת של השוק הקמעונאי בארץ, רשתות השיווק הגדולות שופרסל, גרינברג, קלאב מרקט, ריבוע הכחול, חצי חינם הביאו מאירופה מודלים לגידול והתרחבות ופתחו באופן אינטנסיבי ומואץ סניפים רבים מחוץ לערים בפורמט HEAVY DISCOUNT , התחרות גברה, אט אט רבו הסניפים ועלה הצורך בהפצה יומית מסודרת של תוצרת מצוננת בשרשרת קירור מבוקרת ואיכותית, "מרינה" נרתמה לאתגר ההפצה ובין השנים 2004-2009 הקימה מערכת לוגיסטית תומכת, חוות גידול מתקדמות ומערך הפצה של כ-20 קווי חלוקה יומיים בשיטת "van sell" מערך זה סיפק לראשונה תוצרת טרייה לנקודות קצה קמעונאיות ומקצועיות (מסעדות, אולמות אירועים, בתי מלון, וסופרמרקטים. אלו פעלו לצד מערך "שיווק ישיר" שמנה באותה עת 3 משאיות יומיות ללקוחות סיטונאיים ומרכזים לוגיסטיים. במשך השנים הקפידה החברה המתפתחת להשקיע בתשתיות מתאימות בתחום גידול הפטריות, והסתייעה במיטב היצרנים לציוד וידע הקיימים בעולם ובעיקר מהולנד.

כיום מרינה הינה החברה הגדולה בישראל לגידול ושיווק של תוצרת חקלאית טרייה ירקות ופירות, מתמחה בהפצה מצוננת למיטב המלונות בתי קפה ומסעדות, אולמות האירועים המובילים, וכמובן לכל סניפי רשתות השיווק. לחברה חוות לגידול פטריות, מתקנים לייצור מצע גידול לפטריות ומעל 1500 דונם של גידולי ירקות עליים שונים בכשרות רגילה ומהדרין ללא חרקים ותולעים בהשגחת הרב אפרתי והרבנות ירושלים.






המוצרים החדשים:
חברת "מרינה" הכריזה על הקמת חטיבת מזון "מרינה גורמה" כניסתה לתחום ייצור מוצרי מזון לשוק הטבעוני והצמחוני. מוצרים חדשים שיהוו תחליף מושלם לבשר, על בסיס פטריות טריות ובריאות: המבורגר פטריות, פטריות ממולאות וסטייק פורטובלה.
עם קבלת אישורים יעלו מוצרי החברה על מדפי הסופרים והציבור הישראלי יזכה לקבל את סדרת הדגל של "מרינה גורמה" כתחליף בשר אולטימטיבי, עתיר בוויטמינים ודל בקלוריות. חברת מרינה רואה חשיבות אדירה בהנגשת תוצרת טרייה לכל אזרח במדינה מילד למבוגר, אי לכך גם פועלת ללא הרף בהחדרת אריזות ייחודיות לשמירה על טריות המוצר על ערכיו התזונתיים. 








באולם מכובד חיכתה לנו חגיגה שלמה של מטעמים בסגנון שוק אוכל שכולו על טהרת הפטריות. ההמבורגר פטריות ומבחר מפנק בקרוב יושק לחנויות.

בחברת מרינה מועסקים היום כ-700 עובדים ברחבי הארץ, עבור רמו בן שושן מייסד החברה והמנכ"ל, העובדים הם משפחה. גם שניים מילדיו של רמו השתלבו בחברה ולוקחים חלק בהצעדתה קדימה. "אני גאה לעמוד בראש חברה מצליחה המורכבת בראש ובראשונה מאנשים מצוינים וממגוון פלטפורמות, 30 שנה של עשייה מורכבת, הצלחות לצד קשיים, אני גאה על הישגים אדירים אליהם הגענו במהלך השנים, אנו נמשיך לשאוף, לגדול, להשקיע, לפתח ולהתפתח. אני סבור כי נצליח גם להגדיל את ממוצע צריכת הפטריות בארץ לעומת השוק האירופאי, כבר היום נצפית מגמת עליה, את האמריקאים כבר עברנו". ציין שן שושן.

באתר החברה ניתן להנות ממבחר ענק של מתכונים משובחים ולהכיר את מוצרי החברה: כניסה לאתר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה