יום ראשון, 12 במאי 2019

הנוסחה לאפייה מוצלחת כעת גם בדיגיטל "מתוק מהלב" + מתכון לעוגת שמרים טעימה במיוחד



ביהוד בסטודיו מתוק ביותר, הגעתי להתנסות בסדנת אפיה קצרה וטעימה במיוחד. מרכז האפיה בשם "מתוק מהלב" בבעלות ניצה יצחק משיק קורס אפייה דיגיטלי מיוחד במינו.
ניצה מייסדת הסטודיו מתוך אהבה לאפיה ורצון ליצור מקום בו ניתן לשפר את יכולת האפייה של האופה הביתי בשילוב טכניקות חדישות ומקצועיות.



מדוע נפתח קורס דיגיטלי?
בעקבות פניות רבות של לקוחות ללמידה נגישה יותר, ניצה פתחה קורס דיגיטלי מרחוק בו ניתן ללמוד את כל הסודות הטמונים בעולם האפיה צעד אחר צעד.
לא עוד תירוצים כי רחוק לי , הילדים ועוד' כעת כל אחד יכול ללמוד להתפתח, לאפות ולהצליח בזמנו הפנוי.
הקורס כולל תמיכה מלאה מצוות מקצועי הנותן מענה על כל שאלה ובעיה. צעד אחר צעד תגיעו להצלחה. 







מה לומדים בקורס?:
1. אירוח מושלם:
א. עוגות פאי: התלמידים ילמדו כיצד להכין בצק באמת פריך, עוגות פאי מושלמות לאירוח, קרם פטיסייר, קרם דיפלומט, פאי תפוחים ברמת קונדיטוריה, פאי לימון עם מרנג שוויצרי מתמוסס ועוד.
ב. קינוחי כוסות: התלמידים ילמדו כיצד להכין קינוחים מושקעים שהעין אוכלת, כיצד לקשט, איך יוצרים אלכסון ועל מה חשוב לשים דגש כשמכינים קינוחי כוסות.

2. הכי כיף להכין בבית:
א. עוגות שמרים: התלמידים ילמדו כיצד להכין עוגות שמרים עסיסיות וטעימות ומהם הסודות ליצרית בצק מושלם. כמו כן הם ילמדו כיצד להכין מגוון מליות לעוגות שמרים, כיצד לקלוע עוגות בטכניקות מדליקות עם צורות הגשה מרשימות.
ב. עוגות בחושות: התלמידים ילמדו את כל הטיפים לעוגה טובה ורכה שהולכת מעולה עם הקפה.
ג. עוגיות: התלמידים ילמדו להכין עוגיות שנותנות תחושה של בית, שהכי כיף לשים בצנצנת.


3. רושם:
א. פטיפורים וקינוחים אישיים
ב. עוגות ראווה: איך מכינים עוגה מנצנצת עם גלאסג מבריק, איך יוצרים אחידות וישרות ואיך מקשטים ויוצרים עוגות "וואו"
ג. עוגות מוס ועוגות גבינה קרות

4. אפייה מלוחה:
א. חלות, לחמים ולחמניות: התלמידים ילמדו לאפות עם צורת הגשה סופר מקורית ובנוסף גם כיצד להכין לחם הורס עם קמח מלא
ב. קישים: התלמידים ילמדו לכין קישים פריכים וניצה נותנת מהמתכונים שלה כדי שיוכלו להכין קישים לפי טעמם.
ג. פינגר פוד: מלוחים אישיים לאירוח בסטייל
ד. מאפים חלביים למרכז השולחן: התלמידים ילמדו להכין מאפים עם צורות קלייה מהממות.



לשנו, מיששנו, גלגלנו ובעיקר נהנינו מסדנה מפורטת ומסבירת פנים. הכנתי עוגת שמרים שכל בני המשפחה התענגו עליה
הטיפ שלקחתי עימי: לא לשים ישר את כל כמות הנוזלים אלא בהדרגה תוך לישה להגיע למרקם הרצוי . כך ניתן להפחית או להוסיף לפי התחושה ולהגיע לבצק המושלם.


מתכון לעוגת שמרים
1/2 קילוגרם קמח רגיל
1/4 כוס סוכר
25 שמרית או 1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס מים פושרים ( קצת יותר )
1 ביצה



מילוי ( כמות ל 2 עוגות)
40 גרם קקאן
120 גרם סוכר
120 גרם אבקת סוכר
ניתן להוסיף מעט קינמון
* מחלקים את הבצק ל 2-3 ועם מערוך מגיעים לשיכבה דקה 
* מברישים עם מעט שמן 
* מורחים את המילוי מגלגלים , חותכים באמצע לצורת עוגת שמרים ולתנור.



שלבי הכנה
* במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים היטב לתוכו את השמרית או השמרים היבשים.
* מוסיפים את הסוכר, חמאה, ביצה ולבסוף את המים.
* מעבדים עד לקבלת בצק חלק ונעים ( בערך 10 דקות לישה במיקסר )
* מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
* ממלאים, יוצרים את צורת העוגה ומתפיחים שוב.
* אפיה כחצי שעה / 180 מעלות.
* בתום ההכנה ניתן לשפוך על העוגות החמות סירופ סוכר העשוי מ 100 גרם סוכר+ 100 מ"ל מים רותחים.
* ניתן גם להכין את הבצק יום לפני ולהתפיח במקרר למשך כל הלילה.


מידע:
הסדנאות מתקיימות ביהוד
סדנא דיגיטלי ניתן להירשם מהאתר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה