יום חמישי, 31 בינואר 2019

ספר חשוב ביותר לילדים- "גופי הוא שלי" מאת נילי זליקובסקי, בהוצאת הספרים "אוריון



ספר הילדים "גופי הוא שלי" מאת נילי זליקובסקי, בהוצאת הספרים "אוריון

לאחרונה אני שומעת לא מעט ילדים מדקלמים "הגוף שלי ברשותי" ההטמעה מגיל קטן להבחין בין טוב לרע, מה מותר ומה אסור הוא חלק גדול מחינוך.
נושא מורכב ולכן בעל ערך וחשיבות עליונה להעביר ולחדד לילדים את הזכות שלהם על גופם ובכך למנוע פגיעה פיזית .
הדרך להסביר היא לא קלה ולכן מחובתנו להדריך ולנסות להעניק להם ביטחון ועצמאות.


הגוף שלי ושלכם
הוא כמו הבית שלנו
הארמון או הטירה
ובו כל אחד ואחת הוא
הדיר היחיד, הדירת היחידה



ספר הגוף שלי הוא שלי מעניק לנו אמצעי לתקשור עם עולם הילד תוך הסבר על הגנת הפרטיות ולמניעת אי נוחות או מגע בלתי רצוי, בין אם מדובר באדם זר או מוכר.
בנוסף במקרים של פגיעות מיניות, פיתוי או הבטחה לסודיות הספר מחדד את החשיבות לשתף במקרה של מגע בלתי רצוי כי הגוף הוא רק שלי.

היכולת לתקשר באופן ישיר עם הילדים ולהבהיר להם על זכותם להגנה על הפרטיות באמצעות הספר בהדרגתיות וברגישות מוגברת.
הספר מחדד ומעורר מודעות למאפיינים חוזרים בעדויות משפטיות של קטינים במקרים של פגיעות מיניות פיתוי או הבטחה כגון שבועה לסודיות.
מעביר מסר לילד כי מה שקרה אינו אשמתם ומעודד אותם לשתף את הוריהם, מורים או אדם קרוב במחשבות או בחוויות.
ספר חשוב היכול לתת כלים להורים לחדור ולהגיע לליבו של הילד תוך הבנה חד משמעית שהילד יכול לספר, לשתף ולומר לא.


מידע:
הספר מיועד לילדים החל מגיל 4 עד 12, והוא כלי עזר חשוב לכל מי שמסביר לילדים את הנושא.
ניסיונה של נילי בעבודה עם ילדים ניכר לכל אורך הספר. זליקובסקי בונה את העיסוק בנושא זכות הילד על גופו בצורה הדרגתית המתקבלת בטבעיות אצל הילדים ומאפשרת להם לאמץ את הכלים המוצעים בספר בלי שהמידע המוצע להם יעורר בהם פחד.

נילי פונה לילדים באמצעות הספר בגובה העיניים, ומסבירה להם כי הם אלו שקובעים מי יכול לחבק, לנשק וללטף אותם, וכמו שטבעי להם להתלונן על מי שמכה אותם נכון וראוי שיספרו גם על מי שמלטף ונוגע, לא רק מכאיב, בניגוד לרצונם. הספר מציין כי הם צריכים לשמור מרחק מאנשים שהבילוי בחברתם לא נעים להם. היא מקפידה להבהיר לילדים כי אם קורה להם משהו לא נעים זה לעולם לא באשמתם, גם אם מבוגרים שהם מכירים: מורים, בני משפחה או חברים, גורמים להם להרגיש לא נוח הם יכולים לסמוך על עצמם, להגיד לא! חזק וברור וללכת. היא מרחיבה ומדברת על מקרים בהם בתמורה לדברים לא נעימים מבטיחים לילדים הפתעות ודברים טובים, ושבה ומבהירה כי זכותם לשים גבולות למילים לא יפות, מגע לא רצוי וכל דבר שלא נעים להם. את הספר מסיימת המחברת באמירה החשובה כי בכל פעם שקורה לילדים משהו שמרגיש להם לא נעים עליהם לספר על כך, מיד, להורים, למורים, לבני משפחה או לחברים - לאנשים שאוהבים אותם, בלי לחשוש או להתבייש, ואם זה קרה לחבר או לחברה כמובן שכדאי מיד לספר להורים או למורה.

הורים רבים נרתעים מעיסוק בנושא משום שהם אינם יודעים איך לדבר עליו עם ילדיהם, בדיוק עבורם נכתב הספר 'גופי הוא שלי', מאפשר לכל הורה לילדים צעירים להעלות את הנושא באופן המותאם לילדים צעירים, ולהעניק להם כלים כדי להתגונן מפני מי שעשויים לפוגע בהם ולחזק את הדיאלוג עם הוריהם באשר לחוויות לא טובות העוברות עליהם במהלך היום.


את הטקסט מלווים איוריו הצבעוניים של בני מאיקס המשקפים את המסרים העולים מן הטקסט באופן בלתי אמצעי הפונה ישירות לילדים וממחיש להם אותם.

נילי זליקובסקי, אמא לארבע בנות וסבתא לאחד עשר נכדים, תושבת כפר שמריהו, התגוררה שנים רבות ברמת השרון. אחות מוסמכת במקצועה, בעלת ניסיון רב במסגרת הכנת ילדים לפרוצדורות רפואיות משתמשת במילותיה של הילדה שבה כדי להסביר לילדים את נושא ההטרדה לילדים. ומעודדת אותם להתמודד, להתנגד ולומר לא לכל אדם קרוב או זר והחשוב מכל לא לפחד ולספר את שקרה.
דר' יעל אורבך, פסיכולוגית וחוקרת בכירה, עבדה במכוני הבריאות הלאומיים בארה"בNIH, כותבת בכריכת הספר: "הכותבת מתמודדת עם האתגר של נושא קשה והגשתו לילדים ברמה התואמת את שלבי התפתחותם והבנתם. הספר עונה לצורך שמסתמן מריבוי מקרים של קטינים נפגעים והסיכוי רב שהוא יתקבל בברכה על ידי הורים ומחנכים, מורים, אחיות בתי הספר והילדים עצמם שלמענם נכתב".

נילי זליקובסקי מספרת: "הספר עוסק בבעיה קשה של ילדים בכל העולם, כאשר נעשה ניצול ילדים ופגיעה עצומה לשנים ארוכות מבלי שילדים יעזו לדבר. בכל פעם אנחנו מזדעזעים לשמע הסיפורים ולצערי הנושא אקטואלי למדי גם בימים אלה. הנושא לא קל וקשה להסבירו לילדים לכן הרגשתי צורך לפרוט אותו ולספר עליו בצורה לא בוטה ומובנת בעיקר כדי שכל ילד יאזור אומץ להתנגד לפיתוי, לזהותו ובעיקר לספר מיד למי שאמין עליו" ובכך גם למנוע את הישנות הפגיעה.

"אני מעוניינת להעביר באמצעות הכתוב לכל ילד כי הינו הוא אדם בעל זכויות, הוא עתיד החברה שעליה מוטלת האחריות להגן עליו. ילדים חייבים להבין שלכל אדם מהי פרטיות, שגופו של כל אדם הוא פרטי ואין לאיש זכות לגעת או לפגוע בו. על כל ילד לדעת כי מצבים לא נעימים יכולים לקרות ואין להתעלם מהם ולקבל אותם בהכנעה מאחר ובוצעו על ידי מבוגר. הילד חייב על ידי הדרכה מתאימה לאסרטיביות להימנע ולהתחמק ממצבים לא נעימים ומאנשים לא נעימים. חשוב ביותר כי ילדים יבינו ויפנימו את החשיבות של הנושא הכאוב הזה, אין זו אשמת הילדים בתקריות אלה ועליהם האחריות והחובה לספר את הקורה להם או לחברם לאדם הקרוב ביותר, האחראי שאמון עליהם כדי לעצור ולמנוע את התופעה"..
נילי מסכמת: "אצל הקטנים חשובה לצד ליווי הורה בקריאת הסיפור שיחה מקדימה. ההורים חייבים לעודד את ילדם לספר על מקרים ששמע או ראה, לעודד אותו להיות אמיץ ולסרב לכל דבר שאיננו נעים לו או מטריד. מקווה שבעזרת הספר ידעו הילדים כי כל אלימות מכל סוג כמו שיימינג או חרם, גם מילולית, גם באינטרנט או בטלפון היא אלימות. מקווה שהמבוגרים יתנו תשומת לבם לשינוי התנהגותי החל בילד הפגוע. ידובבו אותו תמיד לספר מה עובר עליו מידי יום וכיו"ב לדבר אתו על זכויותיו ולשמש לו דוגמא ומופת".

"גופי הוא שלי" מאת נילי זליקובסקי. איורים: רמי מאיקס. הוצאת הספרים "אוריון", 31 עמודים. לגילאי 12-4. מנוקד. להשיג בכל חנויות הספרים וכן בחנות ההוצאה בקניון ערי החוף, רחוב סחרוב 19, ראשון לציון ובחנות המקוונת של ההוצאה www.orion-books.co.il

יום רביעי, 30 בינואר 2019

מורז משיקה את הערכה המושלמת להגנה וטיפול בשפתיים להרפס ויובש


יבשות וסדוקות לכם השפתיים?

מורז משיקה את הערכה המושלמת להגנה וטיפול בשפתיים בעונת החורף

כל חורף אני מכינה קיט מוצרים לבית ספר לנסיכה שלי. היא סובלת מאדמומיות קשה סביב הפה ויובש הגורם לכאבים. אישית אני אוהבת לשים אחד בתיק, אחד בחדר שינה וגם אחד באוטו שיהיה לכל מקרה.

ממה נגרם היובש בשפתיים והתקפי ההרפס?
תופעת השפתיים היבשות, הסדוקות והמגורות בעונת החורף- בשל הרוח העזה, הקור ושינוי הטמפרטורות בין "הפנים לחוץ" מעודדת את התפרצות הרפס השפתיים. נמצא שהיקף נשאי וירוס ההרפס בעולם עומד על כ 90% בשל הקלות והזמינות הגבוהה להדבק בו - אם במגע ישיר דרך העור כבנשיקה או באמצעות הרוק.
התפרצות וירוס ההרפס נדמית לעיתים כבלתי צפויה, אך המחוללים מוכרים וידועים - חום גבוה, מתח נפשי, תזונה לקויה, חוסר שינה, שינויים הורמונאליים ועד פציעה וסידוק השפתיים, האופייניים לעונות המעבר והחורף.
אילו מוצרים יכולים לטפל בהרפס?
סליציאה (SILICEA) ליפ הרפס ג'ל, תכשיר (אמ"ר) על בסיס צורן טהור המסייע בטיפול והרגעה של הרפס השפתיים בכל שלביו, מגיל 6 ומעלה!
מסייעים בטיפול והרגעה של הרפס השפתיים בכל שלביו - גם מהרגע הראשון שבו את חושדת שהינו צפוי להרים ראש.
מיובא על ידי מורז.
השימוש בתכשיר סיליצאה ליפ הרפס ג'ל: מומלץ להתחיל מיד עם תחילת הסימפטומים השכיחים להתפרצות ההרפס, כתחושת עקצוץ, גרד וצריבה בשפה. ייחודיות התכשיר ביכולת מינרל הצורן להיקשר לפצע, לעצור את תהליך התפתחותו ובמקביל להאיץ את ריפויו. בעת שימוש על פצע הרפס קיים, יסייע המינרל בייבוש הפצע, זירוז החלמתו ושיקום עור השפה העדין. לאחר הריפוי, מומלץ השימוש בשפתוני הלחות, בכדי לרכך את העור, לעזור בשיקום השפתיים ולהקנות להן תחושה נעימה יותר.

איך ניתן להגן על השפתיים מיובש?

שפתוני לחות מפנקים בשלל טעמים, לריכוך, הגנה ושיקום השפתיים
סדרת מגני שפתיים צמחיים בטעמי רימון, הדרים, דובדבן, וניל ומנטה, להגנה על השפתיים מפני יובש וסדקים. השפתונים מכילים שעוות דבורים, ללא פרבנים ו- SLS. סדרת השפתונים מסייעת בהגנה על השפתיים מפני הרוחות העזות ושאר פגעי מזג האוויר ובנוסף מסיעות בטיפול בעור העדין של השפתיים, כאשר קיימת פגיעה כיובש, סדקים, קילוף ופציעה. השימוש בשפתונים מומלץ בכל עת, להקלה על אי הנוחות ועד סיוע בשיקום העור.

האם המוצר מבוסס מחקרית?
במחקר קליני השוואתי בין תרופות נפוצות המוצעות כיום לטיפול בהרפס, לתכשיר סיליצאה ליפ הרפס, שפורסם ב Journal Of Dermatological Treatment 2007 נמצא - שתכשיר סיליצאה עולה בעשרות מונים במהירות הטיפול במצבי הרפס, בתחושת הכאב, צריבה, עקצוץ, גרד ובהקניית תחושת הקלה הכללית
יתרונו שניתן לשימוש גם טרם ההתפרצות עם הופעת ה"עיקצוצים"
חשוב! - הרפס השפתיים הינו וירוס מדבק ביותר. על מנת למנוע הדבקת הסובבים, מומלץ לשטוף ידיים לפני ואחרי כל טיפול בפצע, ולהימנע מלחלוק שפתונים ומשחות טיפוליות.


מידע
חברת מורז צמחי מרפא, המתמחה בפיתוח ושיווק תכשירים צמחיים בעלי יעילות מוכחת בטיפול ומניעת בעיות נפוצות, על טהרת צמחי מרפא ומינרלים ומשווקת גם את מוצרי "הובנר", מציעה לחורף 2019 את ה"ערכה" המושלמת למניעה וטיפול בהרפס השפתיים ושיקום עור שפתיים יבשות וסדוקות.
תכשירי ההגנה והטיפול לשפתיים של מורז בטעמי וניל, רימון, דובדבן הדרים ומנטה מוצעים במחיר של 14.90 לכמות של 4.2 גרם.
סיליצאה ליפ הרפס ג'ל מבית "הובנר" המשווקת על ידי מורז מוצעת במחיר של 49.90 לכמות של 5 גרם.
את התכשירים ניתן להשיג בכל רשתות הפארם, בתי הטבע, קופות החולים ובתי המרקחת (ללא מרשם רופא). למידע נוסף ושירות לקוחות
 04-8571888





"מדגל" משיקה קולקציות ברזי יוקרה מעוצבים בצבע שחור – סדרת "בזלת" וסדרת "יערה"

מדגל - ברז בזלת במטבח
מוזמנים ליהנות מעיצוב NOIR בבית!
"מדגל" משיקה קולקציות ברזי יוקרה מעוצבים בצבע שחור – סדרת "בזלת" וסדרת "יערה"


מוזמנים ליהנות מעיצוב NOIR אופנתי ואלגנטי במטבח ובחדר האמבט! חברת "מדגל" מבית "פלסאון", מהמובילות בתחום הברזים בישראל, השיקה קולקציה מיוחדת, אלגנטית ויפהפייה של ברזים בצבע שחור בשם "NOIR", המציגה אופנתיות, חדשנות ונוחות במטבח ובחדר האמבט.

מדגל - ברזי בזלת בחדר הרחצה

מדגל - ברז יערה בחדר הרחצה
קולקציית ברזי NOIR כוללת שתי סדרות: 

סדרת "בזלת" – סדרה ברזי יוקרה למטבח ולאמבט במגוון עיצובים: ברז מטבח גבוה ומעוגל בעיצוב אלגנטי הכולל פִייה נשלפת. הצינור הגמיש של הברז עשוי מסיליקון איכותי וגמיש, המאפשר נוחות בעבודה במטבח. הברז מוצע בשני גימורים: ברז שחור כולו וברז שחור בשילוב כרום.

הברזים לחדר הרחצה כוללים ברזי ערבוב לכיור הרחצה, המוצעים בשני עיצובים – ברז עם פייה קצרה, וברז ניצב בקו עיצוב ישר עם פייה גבוהה. הסדרה כוללת גם סוללת אמבטיה, אינטרפוץ ורוזטות (הפנלים על הקיר) בעיצוב דק ומינימליסטי, וכן ערכת מקלחת משולבת של נקודת מים עם מתלה צינור סיליקון איכותי, ומזלף בגימור שחור יוקרתי.

סדרת "יערה" – הסדרה לובשת מראה חדש ומעתה היא מגיעה גם בגימור שחור. הברזים מעוצבים בקו מעודן, מעוגל ואלגנטי, בהשראת עולם הטבע והצומח. ברזי המטבח כוללים ברז גבוה ומהודר בקו עיצוב מעוגל, עם פייה נשלפת. ברזי האמבט כוללים ברזי ערבוב עם פייה ישרה קצרה או פייה ארוכה, סוללת אמבטיה ואינטרפוץ, וכן ערכת מקלחת משולבת של נקודת מים עם מתלה צינור סיליקון איכותי ומזלף בגימור שחור.

הברזים עשויים מחומרים איכותיים, המשלבים טכנולוגיה עדכנית ואיכות ייצור גבוהה.


מדגל - ברזי בזלת בחדר הרחצה - ברז לכיור+ אינטרפוץ בזלת על הקיר ובנוסף ערכה של נקודת מים עם מתלה צינור + מזלף

מדגל - ברז בזלת למטבח המשלב צבע שחור וכרום
ג'יין מטלון-דריי, מנהלת השיווק ב"מדגל", מציינת כי: "גם בעיצוב הבית, הצבע השחור מהווה בחירה קלאסית, המעניקה לחלל שבו הוא נמצא נוכחות מרשימה, מראה אלגנטי ומוקפד ועם זאת לא מתאמץ. ברזי 'NOIR' יכולים להשתלב במגוון סגנונות עיצוב של המטבח וחדר האמבט כגון מודרני, כפרי, רטרו ועוד.

ברז שחור יחמיא מאוד לשיש אמיתי בעל עורקים בגווני אפור, שכן הוא משתלב בעין ונראה זורם מהם ואליהם. בסביבה לבנה או בהירה בחדר האמבט או במטבח, מייצר הקונטרסט של צבעי השחור והלבן תחושה של עיצוב נקי, מוקפד ומדויק, ואילו במטבח אקלקטי וצבעוני – הוא יוכל להיות מוקד תשומת הלב", אמרה.

מידע:
לברזים אחריות ל-7 שנים.
מחירים: בזלת – 889 – 2,153 ש"ח.
יערה – 784 – 1,872 ש"ח.
להשיג בחנויות קרמיקה בפריסה ארצית.
לפרטים: www.madgal.co.il

צילום: תמונות באדיבות מגדל

יום שלישי, 29 בינואר 2019

הקסם של רוזמרי/ מאת וירג'יניה צימרמן


הוצאת ספר לכל משיקה ספר מתח חדש לבני נוער:
הקסם של רוזמרי/ מאת וירג'יניה צימרמן


לפעמים מילה אחת לא במקום יכולה לגרום לנו לסערת רגשות עצומה. הספר הקסם של רוזמרי הינו ספר המתאים לבני נוער ואף למבוגרים האוהבים להתעמק בטקסט ואוהבי שירים. להעניק כבוד לכל מילה כתובה ולספרים.

התוכן:
תחילת הספר.."במשך עשר שנים נותרו רהיטיו וספריו של אבא ספונים בחדר העבודה שהוא זנח...חפציו היו כמו סימנייה בספר".

"אימא הביאה אותי לחנות הספרים הזאת. היא הביאה אותי לעולם הספרים, נקודה." (עמוד 85).

עשר שנים לאחר עזיבתו של האב את הבית רוזי מקבלת את חדרו עם אוצר ספרים שהותיר אחריו, כאשר חבריה עוזרים לה לסדר את החדר והם חובבי ספרים . 
רוזי נדהמה שאביה עזב את הבית ובעיקר את ספריה שהיו אהבת חייו.
"האמת היא, שהעובדה שהוא השאיר את הספרים מאחור הפליאה אותי עוד יותר מכך שהשאיר מאחור את אימא ואותי" (עמוד 9).
חבריה מוצאים בארון מוסתר בחדר של רוזי ספר עתיק שכתבה קונסטנס ברוק ומתרגשים מהתגלית ומחליטים לעשות עבודה במסגרת שיעור כתיבה יצירתית על הספר שנקרא: יומנה של משוררת
הם ( רוזי ואדם) מגיעים לבית אבות לתשושי נפש על מנת לפגוש את המשוררת קונסטנס שסובלת ממחלת האלצהיימר
"אני חושבת שלשכוח את חייך זה הדבר העצוב ביותר ששמעתי אי-פעם... קונסטנס ברוק נראית שברירית כל כך שקשה להאמין שהיא בכלל חיה" (עמוד 70).

בזמן שהם חוקרים את הטקסטים הם מגלים ששלבי נעלמה. 
הסיום מסתיים בצורה טראומטית.
מתברר שיש לספר הזה צד אפל. הוא מתקשר לזיכרון, או נכון יותר לאובדן הזיכרון - לשליחת אדם שאתה אוהב אל תהום הנשייה, אל הריק. כששלבי נעלמת, רוזמרי ואדם פותחים בחיפוש נואש להשיב אותה – ולשמר את זיכרונותיהם לגביה, שלא יאבדו.

ספר מרתק וסוחף עם עלילה קולחת ומותחת בעולם דמיוני.

מידע:

כריכה רכה
248 עמודים
מחיר - 98 שקל
הוצאת ספר לכל
ניתן להשיג בחנויות הספרים המובחרות ובאתר האינטרנט www.bookme.co.il

יומני החנונית 9 – סיפורים מהחיים של דרמה קווין לא-ממש חנונית




הוצאת ספר לכל משיקה ספר נוסף בסדרת רבי המכר העולמית:
יומני החנונית 9 – סיפורים מהחיים
של דרמה קווין לא-ממש חנונית



זוכרת את עצמי כילדה מידי שבוע בספריה מחליפה ספרים בהתלהבות ונהנת מקריאה מרתקת. כיום הילדה שלי בכיתה ה' שוקעת בנייד או בסליים וקריאה הפכה להיות מעט נטל עבורה.
יומני החנונית החזיר מעט את התשוקה לספרים ועורר התלהבות רבה. תוך ימים ספורים היא סיימה את הספר, צחקה ונהנתה מחוויה משעשעת וסוחפת.
הופתעתי והסקרנות גרמה לי לקחת את הספר ולהתחיל לקרוא ולדפדף בהנאה.
השפה קלילה, זורמת, פשוטה בכתה יד רגיל ונעים לקריאה. מלווה באיורים הממחישים את העלילה.

התוכן:
הצצה אל נבכי מוחה של חנונית המחזיקה בחוש הומור וציניות המאפשרים לה לעבור את ימי התיכון הלא קלים בשלום.
גיבורת הסדרה הינה ניקי מאקסוול שאינה ילדה פופולארית אך נראת טוב יחסית, יש לה שתי חברות טובות שעומדות לצדה
בהחלט מנחם במעמדה של תיכוניסטית דחויה.
ברנדון שהוא חתיך ואטרקטיבי מעוניין בניקי על אף היותה לא פופולארית וקורבן של מקנזי.
מקנזי שהינה המקובלת מנסה לחבל ולהציק לניקי, למרות שהינה יפיפייה ובעלת ביטחון עצמי מופרז היא מרגישה שהיא הקורבן ולא ניקי.
היא מתלוננת שניקי הורסת לה הכל את יום הולדתה, שפכה עליה שוקולד בכוונה. ניקי היא רמאית שמפלילה אותה וגורמת לכך שהיא, מקנזי, מקבלת עונשים בבית הספר, שרק מסבכים את המצב עוד יותר – למשל כשג’וק נקלע לשיערה הבלונדיני לאחר שנאלצה לנקות את השירותים. מקנזי שמה ידה על יומנה של ניקי ועולה על סודותיה הכמוסים אבל ניקי לא יוצאת מובסת למרות ההתנכלויות שלה .

הספר מעלה רגשות שונים כעסים ומריבות עם חברים, התאהבויות, אכזבות, חלומות, תחביבים שונים ומשונים ועוד ועוד.
קוראי הספר יגלו מה בדיוק קורה כשהפחד הכי גדול של ניקי הופך למציאות. ובמילים אחרות - ברוכים הבאים לעולמה של מקנזי.

מידע:
מחברת הסדרה רייצ'ל רנה ראסל מארה"ב כתבה גם סדרת ספרים מצליחה לבנים בשם "מקס קרמבלי", שהפכה גם היא לרב מכר עולמי. שני הספרים הראשונים בסדרה "מקס קרמבלי – גיבור הלוקר", יצאו גם הם בהוצאת ספר לכל.
ספר חדש ותשיעי בסדרת "יומני החנונית" יוצא בימים אלה לאור. הסדרה שתורגמה לשפות רבות והוכתרה לא מכבר לסדרת רבי מכר בינלאומית
כריכה קשה

344 עמודים
88 שקל
בהוצאת ספר לכל
ניתן להשיג ברשתות הספרים ובחנויות הספרים הנבחרות ובאתר האינטרנט
www.bookme.co.il

יום שני, 28 בינואר 2019

כולנו יודעים שצחוק בריא לגוף ולנפש- חדש "פשוט לצחוק" משחק מבית גאוני



חוגגים את יום המשפחה במשחק מבדר – "פשוט לצחוק"
איחוד המשפחה הוא חשוב לי ולכן אני נוהגת לקנות משחקי קופסא המוסיפים עניין ושעות איכות בעיקר בחורף הקר . יום שבת הקרירה בחרנו להישאר בבית והפעם את קולות הצחוק המתגלגל והפרצופים המצחיקים היה קשה להפסיק.
 אני רוצה להכיר לכם משחק משעשע ביותר מוסיף כיף וצחוק לאוירה ותורם לגיבוש המשפחתי.

"פשוט לצחוק" מבית גאוני משחק קלפים משעשע ומבדר בו המשתתפים צריכים להשלים סדרה של שלישיית פרצופים באמצעות תנועות גוף או פנים וידיים.
מה אסור? אסור לדבר וכל התקשורת באמצעות פנטומימה כגון : צביטה בלחיים, משיכה באוזניים ושלל פרצופים משעשעים.

המשחק משעשע ומתאים לכל גיל ובכך מלכד כל שכבות הגיל ילדים עם ההורים , הסבים ועוד', הוא מוסיף לאוירה כיף והנאה.
אז אצלנו המשחק עורר קולות של צחוק מתגלגל, הילדים השתעשעו שעות והבית היה שמח אז מה צריך יותר?

מידע:
"גאוני", המתמחה בפיתוח משחקי חשיבה ולימוד מקוריים לילדים, מציעה לכבוד יום המשפחה משחק קלפים נהדר - "פשוט לצחוק", המעודד צחוק ושמחה ותורם לגיבוש המשפחתי!

המשחק כולל 36 קלפים של פרצופים מצחיקים של כל בני המשפחה.
מתאים מגיל 4 שנים ומעלה.
מחיר: 49.90 ש"ח.
להשיג בצומת ספרים, סטימצקי, ברשתות ובחנויות הצעצועים.
למידע נוסף באתר http://www.geoni.co.il/





יום שבת, 26 בינואר 2019

ספר ילדים חדש: "אוצר אגדות לכל המשפחה" מאת רוזי דיקינס בהוצאת "דני ספרים"


ספר ילדים חדש:
"אוצר אגדות לכל המשפחה" מאת רוזי דיקינס 
בהוצאת "דני ספרים"

בזיכרוני כילדה מידי ערב לפני שינה קוראת סיפור אגדה ונסחפת לעולם קסום של ענקים, פיות, נסיכות אמיצות ושאר דמויות אגדתיות מיוחדות.

הספר בפורמט גדול וקשיח עם 4 אגדות מקסימות: היפה והחיה , מלכת השלג, הנסיך צפרדע והפיה בבאר.
אגדות אהובות וחסרות גיל הסוחפות אותנו מידי ערב לעולם כיפי ומאתגר המותאם לילדיי עם אותיות גדולות ואיורים מרהיבים.

האגדות:
היפה והחיה

לפני שנים רבות בממלכה רחוקה, חי סוחר ולו שלוש בנות. לפני צאתו למסע לרגל עסקיו, הוא שאל את בנותיו אם יש משהו שירצו שיביא להם מהמסע. האחיות הבוגרות בקשו תכשיטים ובל הצעירה והצנועה, בקשה ורד.
כשפנה לשוב הביתה, גשם החל לרדת. הוא רכב אל תוך היער האפל, כשערפל כבד כיסה את הדרך והוא אבד ביער. הוא מצא את עצמו בתוך גן של טירה מרהיבה.....

מלכת השלג
לפני שנים רבות, ברחוב קטן בעיירה גדולה, חיו שני חברים, ילדה בשם גרדה וילד בשם קיי. כל הקיץ הם שחקו יחד בנעימים באור השמש. כשהגיע החורף והיה קר מידי לשחק בחוץ, הם ישבו מול האח וסבתו של קיי סיפרה להם סיפורים. יום אחד היא סיפרה להם על מלכת השלג. היא אמרה להם שבימים כאלו, עליהם להיזהר ממלכת השלג, שהיא אישה קרה ומסוכנת! ....

הנסיך צפרדע
לפני שנים רבות, חי מלך ולו שבע בנות. הנסיכה השביעית והצעירה מכולן היתה כה יפה, שהשמש עצמה לא יכלה להתחרות בזוהרה. שמה היה אורורה והיא סירבה להתחתן עד שתמצא את הנסיך המושלם.
יום אחד שחקה אורורה לבדה בגני הארמון, ליד האגם. היא השליכה את כדור הזהב האהוב שלה באוויר, תפסה אותו בידיה וצחקה באושר. אבל אז נפל הכדור...

הפיה בבאר
פעם אחת היו שתי אחיות ששמן אליס ואיימי. השתיים היו שונות זו מזו. איימי היתה חרוצה מאוד ותמיד היה חיוך על שפתותיה, ואילו אליס מעולם לא נקפה אצבע ופניה תמיד זעפו.
ביום קיץ חם אחד קראה האם לאיימי והורתה לה ללכת לבאר ולהביא מים. כשאיימי הגיעה לבאר היא היתה צמאה מהדרך, אך בטרם הספיקה ללגום מים, פנתה אליה אישה זקנה וביקשה ממנה מעט מהמים שלה....


מידע:
ספר נוסף בסדרה: "אוצר אגדות לפני השינה" שכולל את הסיפורים על סינדרלה, החתול במגפיים, היפהפייה הנרדמת, שתים-עשרה הנסיכות הרוקדות.
"אוצר אגדות לכל המשפחה" מאת רוזי דיקינס. איורים: אלן מארקס. מאנגלית: חגי ברקת. הוצאת "דני ספרים", 47 עמודים, כריכה קשה. מחיר לצרכן 79 ש"ח, מנוקד. להשיג בכל חנויות הספרים ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il

אם לא תחלמו - איך תגשימו? הכירו את ספר החלומות הפרטי שלי מאת רביב דרור



אם לא תחלמו - איך תגשימו?
"ספר החלומות הפרטי שלי" מאת רביב דרור
ספר ילדים מקורי שהוא גם ערכת יצירה אישית, בחרוזים ובהומור שובה לב


לכולנו יש חלומות, הנסיך הקטן רוצה להיות כדורגלן וכבר מהיום משחק בקביעות בבית ספר לכדורגל. הנסיכה משנה את דעתה כל יום ועדיין לא החליטה .
זוכרת שהייתי ילדה כל שבוע חלמתי על משהו אחר אבל בעצם למה לא?
חלומות נועדו להגשימם אבל כילדה נהנתי מהפנטזיה הרגעית מהיכולת לשיר ולרקוד ולדמיין את עצמי שחקנית על במה.
אז מה החלום שלכם?  
להיות כדורגלן/נית, להיות מדען/נית, להיות טייס/ת, להיות גנרל/ית, להיות שוטר/ת, זמר/ת, עשיר אולי?

הכירו את הספר "ספר החלומות הפרטי שלי
נותן לכל ילד / מבוגר להתחבר ולהבין שהחלומות בילדות הם בגדר פנטזיה תמימה אבל ככל שאנחנו מתבגרים החלומות הופכים להיות מוחשים והרצון לממש הוא ריגעי.
אבל מי באמת לא היה רוצה להגשים את חלומו משכבר הימים?

למי מיועד הספר?
לילדי הגן, היסודי ולכל המשפחה מעודד את הקוראים בו לחלום ולהגשים, בחרוזים.

התוכן?
הספר מונה 20 חלומות מסוגים שונים כגון: כבאי, ראש ממשלמה, טיס, רופא, שוטר , רקדנית ועוד'
לכל חלום מחובר חמשיר מקסים הגורם לנו לרגעי הזדהות. כמו כן איור המתאים לחלום וניתן לצבוע ולעוף עם החלום לעולם חוויתי ומיוחד.
הספר נמכר עם ערכת עפרונות צבעוניים וסימניה מקסימה.
בדפים הראשונים של הספר יש מקום להקדשה אישית להעניק כמתנה.

על המחבר?
הסופר, רביב דרור בן ותושב קיבוץ בית אלפא (52, נשוי ואב לשני ילדים בגילאי ה-20 פלוס ולנער בן 13 וחצי) כתב את הספר כהגשמת חלום ומתוך אמונה כי אין דבר העומד בפני החלום!
הספר שנכתב בין טיסות ובשעות המתנה ארוכות בנמלי תעופה, במהלך נסיעותיו התכופות במסגרת עבודתו כהנדסאי מים בקולומביה הרחוקה, טומן מסר אישי המבקש "לזרוע" בילדינו כבר בגיל הצעיר - את התשוקה לחלום ולהאמין ביכולתם להגשים את חלומם.

רביב, שזה ספרו השני לאחר "הילד שרצה להיות ביולוג אבל פחד מחיות" (2017) שואף באמצעות חריזה - כישרון שלדבריו ירש מאימו דרורה ז"ל, ובשפה עשירה והומור קולח וקצבי, להחזיר את לילדים את תשוקת הקריאה שתעשיר את דמיונם, תסיע בטיפוח יכולת ביטוי גבוהה יותר, בהפגת מתחים, בהגברת הריכוז ועד העלאת ביטחונם והדימוי העצמי.

מה התרומה של הספר?
מלבד היכולת של הילד/ מבוגר להיסחף לעולם יש דמיונות וחלומות והנאה מספר איכותי, הספר אף יכול לפתוח שיח על עולמו הפנימי של הילד ושאיפותיו ובכך לחזק את הקשר בין ההורה / מבוגר / גננת לבין הילד.
כל אחד יכול לפרש את החלום בצורה קצת אחרת בהתאם לגיל או לניסיון חייו.

מידע
"ספר החלומות הפרטי שלי? הינו המתנה האולטימטיבית לכל גיל וכולל סימניה וערכת עפרונות צבעוניים.
 את הספר ניתן לרכוש באתר www.ravivbooks.com 
עלות של 60 ש"ח ובתוספת של 15 ש"ח למשלוח ברחבי הארץ, בתשלום באמצעות אפליקציות BIT ו-PEPPER PAY או ישירות במספר 058-7678565

יום שני, 21 בינואר 2019

ספר ילדים יחיאל שתיל התאנה מאת דרור מל



ספר ילדים יחיאל שתיל התאנה מאת דרור מל


סיפור קצר על טעם החיים הנכתב על ידי דרור מל שבאופן סימבולי סיים את חייו בגיל צעיר.

"הערב החל לרדת והשמים חשכו. יחיאל המשיך בחיפוש אחר התשובה לשאלתו. הביט ימינה, הביט שמאלה, מחפש את מי יוכל לשאול. הוא הרים מבטו אל השמים וצעק: "כוכב הצפון, אולי לך יש תשובה? אולי אתה תוכל לגלות לי מה הוא טעם החיים?"

יחיאל שתיל צעיר של תאנה אוהב לשבת ולצפות בנוף ומסתכל על העולם הנפלא.
מחשבה הציקה לו יותר ויותר והוא החליט לנסות לקבל תשובה לשאלה "מה טעם החיים" האם כל מה שהוא רואה זה מה שיש בחיים?
הוא שאל את הפרה ליאורה ואת כוכב הצפון ואת ההר הזקן שעונה לו תשובה חכמה ויפה המעניקה באמת שקט ושלווה לכל אחד.

"תהנה מהחיים, תאהב אותם ואת עצמך, ובסוף תמצא את התשובה לשאלתך"..
השנים עברו ויחיאל הפך לעץ גדול המניב תאנים מתוקות וטעימות.
וכשהוא כבר עץ בוגר, הוא כבר יודע את התשובה, וחולק אותה עם ציפור שיר קטנה.
מסע החיים המתואר כשתיל תאנה המלמד לאהוב את מה שיש ולהוקיר את הטוב.


הספר גרם לי להבין שהדברים הנראים לי כה פשוטים ורגילים עליי להעריך , לעצור ולהודות על כל דבר וללמד את ילדיי שבילוי בטבע בשבת , לראות את העצים ולהביט על השקיעה הם לא בהכרח דבר פשוט . להסתכל במשקפיים ורודות על החיים זה כל ההבדל.
הספר קצר עם טקסט מנוקד ואיורים מקסימים להמחשה פרי יצירתה של אינה קצב הממחישים יופי וחיים.


מידע:
משמעות כואבת לגלות בתחילת הספר כי הכותב הינו דרור מל שמצא את מותו בטיול לאחר צבא בבוליביה.
בחפציו הייתה "מחברת ובה היו הגיגים על החיים וגם סיפור ילדים מתוק שמדבר על דמות מרתקת בשם יחיאל שדרך העיניים שלה הילדים רואים את החיים בצבעים יותר ורודים." מספרת נטע מל אחותו של דרור.
תיאור השלבים בספר בגיל הצעיר וחיפוש אחר משמעות עד שאר השלבים של הבגרות ומציאת תחומי עניין ולימוד מרתק.




יום שבת, 19 בינואר 2019

מתכוני אגסים אמריקאים לחגיגת ט"ו בשבט 2019 באדיבות יובל בר-נר והשף חגי לרנר



מידי שבוע אנחנו הולכים לירקן לרכוש פירות וירקות לבני הבית. השבוע נכחתי באירוע שכל כולו פרי האגס חזרתי מופתעת מהיתרונות הגלומים בו ועם מתכונים מדהימים במיוחד בשבילכם.
מודה באשמה לעולם לא נתתי במה או עדיפות מיוחדת לאגסים ותמיד חשבתי שמר תפוח זוכה במקום ראשון בערכיו. 

אבל למדתי חידוש מרענן, האגס בעל יתרון הקולינרי-  ניתן לשדרג מנות רבות החל מסלטים ועד קינוחים. הוא גם מלא בבריאות ואם לא ידעתם גלומים בו יתרונות בריאותיים מדהימים.




לפני שאתם קונים פירות מוזמנים לקרוא למה אגס?
הדיאטנית רונית ציוני פירטה לנו כמה סיבות מאוד משכנעות:
בעל אינדקס גליקמי נמוךחלה עליית מתונה של הסוכר בדם כתוצאה מאכילתם. "זהו נתון חשוב ביותר עבור אנשים הרוצים לשמור על בריאותם ומשקלם, ולהימנע מהתפתחות סוכרת מסוג 2"
חשוב להבין כי צריכה של פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה – ופירות הם למעשה סוג של פחמימה - עלולה להגביר את פעילות הלבלב, להתיש אותו ולאט לאט לסייע בהתפתחות סוכרת מסוג 2. בנוסף, צריכה של מזונות מסוג זה מובילה לרוב ליצירת שומנים. "הבחירה באגס הינה בחירה נכונה שתשמור על בריאותנו ומשקלנו. 
*מסייע לנו בשמירה על ערנות וחיוניות בפעולותינו היומיומיות.

מכיל ויטמינים - הוויטמינים שיש באגסים הם סיבה נוספת לבחור בהם. הוויטמין העיקרי בפרי זה הוא ויטמין C, שהגוף שלנו אינו יכול לייצר אותו בעצמו. ויטמין זה חיוני לתהליכים פיזיולוגיים שונים, כולל בנייה של הקולגן בעור, לבריאות העצמות , חיזוק המערכת החיסונית, והגנה מפני רדיקלים חופשיים. האגס מספק גם כמות טובה של אשלגן ונוגדי חמצון. 

בעל סיבים תזונתיים- הסיבים התזונתיים שיש באגס. "סיבים תזונתיים- כ-3 גרם סיבים לכל 100 גרם פרי", מסבירה ציוני, "מסייעים לנו בשמירה על פעילות תקינה של מערכת העיכול, במניעה של רמה גבוהה של כולסטרול וסוכר בדם, וביצירת שובע מתמשך לאחר ארוחה המכילה אגסים". 

פתרון נהדר להעשרת התפריט ללא מחיר קלורי או שומני- "ביחידת אגס בינונית בגודלה יש כ-50 קלוריות בלבד. בדרך זו אנו מקטינים את הסיכוי של אנשים לסבול משעמום קולינרי בזמן שהם שומרים על תזונה נכונה ובריאה
בעל יתרון קולינרי משמעותי- הטעם של האגס יכול לשדרג מנות רבות, ישנם סוגי אגסים האפקטיביים ביותר בזמן בישול ואפיה וניתן להשיג מתכונים נפלאים להכנת טארטים, מאפים ועוד.





איך רצוי לצרוך את האגס?

"חשוב לדעת כי מומלץ לצרוך את האגסים בצורתם הטבעית, יחד עם קליפתם", מדגישה ציוני. "בישול האגס יעלה את הערך הגליקמי שלו, ויגרום לאבדן חלקי של הוויטמינים שבתוכו. גם ריסוק האגסים יוביל לעליית הערך הגליקמי של הפרי, לכן ההמלצה היא על יחידת פרי ביום בתפריט שלנו".


איך יודעים אם האגס בשל?
לפי לדברי יובל בר-נר איש האגסים בעל הסיסמא : "תאכלו אגס אחד ליום ותגידו לרופא שלום"
אגסים, כמו בננות ואבוקדו, לעולם לא יבשילו על העץ. לכן, לאחר הקטיף אפשר לאסם אותם בתנאי קירור מתאימים ולשווק אותם לאורך כל השנה. בחנות או בסופר נמצא אגסים קשים. כדאי לשים אותם בקערה ולקשט את השולחן ומידי פעם לבדוק להם את הצוואר. כשהצוואר מתרכך סימן שהם בשלים, מתוקים ועסיסיים מאד. אז כדאי להכניס למקרר והם יישמרו לעוד שבוע.

איזה סוגי אגסים קיימים בשוק?

ממדינות כמו וושינגטון ואורגון לרגלי הרי הרוקיס המושלגים מתמחות בגידולי אגסים כמו אנג'ו ירוק ואדום ובוסק חום הפופולאריים בארץ. אלה אגסים עסיסיים מאד עם טעם קרמלי מתוק-חמצמץ מרווה ומשביע.

מועצת האגסים האמריקאית בישראל, מייצגת כ-1600 מגדלי אגסים בצפון מערב ארה"ב במדינות וושינגטון ואורגון. בארץ משווקים שלושה זנים פופולאריים במיוחד של אגסים אמריקאים: בוסק, אגס בצבע חום, השומר על צורתו גם במהלך בישול בטמפרטורות גבוהות ולכן מתאים לצלייה או אפייה, ואגסי האנג'ו הירוק והאדום, אגסים עזי טעם, עסיסיות ומתיקות.

הפקת מתכוני אגסים אמריקאים לחגיגת ט"ו בשבט 2019 באדיבות יובל בר-נר והשף חגי לרנר

אגס-סינייה עם טופו וצנוברים (4 מנות)

החומרים
4 אגסי אנג'ו בשלים
1 בצל קטן קצוץ
שתי כפות שמן זית
חופן צנוברים קלויים
200 גרם טופו
מעט בהרט
מעט קינמון
מלח ופלפל
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
רבע כוס מים קרים

ההכנה
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.
מכינים טחינה סמיכה מהטחינה הגולמית, מים קרים מעט מלח ולימון ושומרים להמשך.

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד הזהבה. במקביל מגרדים את הטופו על פומפייה. כשהבצל הזהיב מוסיפים את הטופו, הצנוברים, בהרט, קינמון ומלח ופלפל. מסירים מן האש.
חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים את הליבה וחלק מהבשר כדי ליצור חור למילוי. ממלאים את תערובת הטופו ומניחים בתבנית אפייה. מכסים את התערובת בכל אגס בטחינה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים למשך 15 דקות לערך . מגישים חם.



טליאטה אלה רוקולה (2 מנות)

החומרים
2 אגסי אנג'ו בשלים
200 גרם פילה בקר /סינטה פרוסים דק
1 חבילה עלי ארוגולה, שטופים
50 גרם גבינת פרמזן
מיץ מחצי לימון
שמן זית
מלח ופלפל
מעט מלח ים גס

ההכנה
מתבלים את פרוסות הבשר במלח ופלפל משני הצדדים ומזלפים עליהם מעט שמן זית. מניחים לכמה דקות. בזמן זה פורסים את האגסים לפלחים דקים, ללא הליבה והגרעינים.
מחממים מחבת, בעדיפות למחבת גריל עם פסים לחום גבוה מאד. מניחים על צלחות הגשה שטוחות את עלי הארוגולה ומעליהם את פלחי האגס. צורבים את נתחי הבשר לזמן קצר מאד על המחבת- 10 שניות מכל צד. מסירים מן האש ומניחים על הצלחות עם הארוגולה והאגסים.
סוחטים מעל מיץ לימון, מזלפים מעט שמן זית ,מגרדים גבינת פרמזן ובוזקים מעט מלח גס. מגישים מיד.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות. 





ברוסקטה עם סלט טונה ואגסי בוסק חלודים
(4 מנות)

החומרים
4 אגסי בוסק אמריקאיים
8 פרוסות בגט/ 4 פרוסות לחם כפרי
מעט שמן זית
2 קופסאות טונה בשמן
2 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים
1 בצל לבן קצוץ
2 כפות מיונז לייט
3 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל

ההכנה
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.
מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית וקולים על מחבת חמה או בתנור חם במשך כמה דקות.
מסננים את הטונה המשומרת מהשמן. מערבבים עם הבצל הקצוץ, הסלרי, המיונז ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל. חותכים את האגסים לגפרורים ומוסיפים לסלט.
מניחים מהסלט על פרוסות הבגט הפריכות ומגישים. כדאי לקשט בעלי סלרי.


סלט טונה עם אגסים אמריקאים על ברסקטה באדיבות יובל בר-נר

סלט אגסי אנג'ו וארוגולה (2 מנות)

החומרים
2 אגסי אנג'ו
צרור ארוגולה שטוף
1/2 בצל סגול, פרוס דק
חופן שקדים קלויים
מיץ מחצי לימון
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
100 גרם גבינת קשקבל/פרמזן

ההכנה
חותכים את האגסים לאורכם לשמיניות לפלחים, ללא הליבה. קוצצים את השקדים הקלויים בסכין בצורה גסה. מערבבים בקערה רחבה את האגסים, הארוגולה, הבצל והשקדים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
מעבירים לצלחות הגשה ומגרדים מעל גבינה .
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.

טאבולה עם אגסי בוסק, אגוזים ועשבים (4 מנות)

החומרים
3 אגסי בוסק
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה
1/4 חבילה נענע- עלים בלבד, שטופים
1/2 חבילה שמיר
1 לימון גדול
תפוז אחד גדול
50 גרם בורגול דק
50 גרם אגוזי לוז
50 גרם שקדים
3 כפות זמן זית
מלח ופלפל

ההכנה
משרים את הבורגול בהרבה מים קרים 20 דקות לערך.
מגרדים קליפה מחצי מהתפוז וחצי מהלימון ומניחים בקערה רחבה לערבוב.
קולפים את התפוז בסכין מקליפתו החיצונית ופרסים לפרוסות דקות, חותכים אותן לרבעים ומניחים בקערה עם הקליפה המגורדת.
חותכים את האגסים ל"גפרורים" במנדולינה או בסכין חדה. מוסיפים גם כן לקערה. קוצצים את עשבי התיבול, לא מאד דק ומוסיפים לקערה. את האגוזים והשקדים קוצצים גם כן גס ומוסיפים לקערה.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.
את הבורגול מסננים היטב ומוסיפים גם כן. מתבלים במיץ מהלימון, בשמן זית ובמלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים. 


סביצ'ה דג ים עם אגסי אנג'ו ואבוקדו (2 מנות)
החומרים
1 אגס אנג'ו ירוק
120 גרם דג ים לבן (מוסר, לוקוס, אנטיאס)
בצל סגול קטן
1 פלפל אדום מתוק
1 פלפל ירוק חריף
1 גבעול סלרי אמריקאי
1 לימון גדול
1/2 אבוקדו
מלח
כמה יח' נאצ'וס להגשה

ההכנה
חותכים את הדג, הפלפל האדום והאגס לקוביות קטנות יחסית ומניחים קערה קטנה. מגרדים חצי מקליפת הלימון וסוחטים את המיץ שלו ומוסיפים את שניהם לקערה. מוסיפים גם בצל סגול פרוס דק,גבעול סלרי פרוס ופלפל חריף קצוץ (לפי הטעם). מתבלים במלח בנדיבות ומעבירים למקרר מכוסה לחצי שעה לערך.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.
לפני ההגשה חותכים חצי אבוקדו לקוביות . מגישים את הסביצ'ה עם חלק מהנוזלים בקערה ומעליו קוביות אבוקדו וכמה נאצ'וס. 





מרק כרובית ואגסי אנג'ו אדומים (4 מנות)
החומרים
3 אגסי אנג'ו אדומים בשלים
2 בצלים קצוצים גס
3 שיני שום קלופות
1 כרובית גדולה שטופה
2 קישואים בינוניים
3 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1 כוס חלב
מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה
בסיר בינוני מטגנים בעדינות את הבצל ושיני השום בשמן זית והחמאה עד ריכוך. מוסיפים את הכרובית מפורקת לפרחים ואת הקישואים חתוכים גס. מוסיפים את החלב ומים כמעט עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה קטנה עד שהירקות רכים לגמרי. מרקסים בעזרת בלנדר מוט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
לפני ההגשה חותכים את האגסים לקוביות קטנות, מוזגים מן המרק לצלחות הגשה ומניחים בתוכן מהאגסים החתוכים וזילוף שמן זית – מגישים מיד.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.

מרק כרובית עשיר עם אנסי אנג'ו אדומים באדיבות יובל בר-נר


סלט תאילנדי עם אגסים אמריקאים ועוף (2 מנות)

החומרים
1 חזה עוף (120 גרם לערך)
1 אגס אנג'ו/בוסק
1/2 פומלה מפורקת ל"בקבוקים"
1 מקל למון גראס טרי
חופן עלי נענע קרועים
חופן בוטנים קלויים וכתושים
2 בצלי שאלוט
1 שן שום כתושה

לרוטב
3 כפות רוטב דגים תאילנדי
1 כף סוכר
מיץ מליים או מחצי לימון
1/2 צ'ילי טרי (לפי הטעם)

ההכנה
מבשלים את חזה העוף בסיר עם מים רותחים במשך 2 דקות. מכבים את האש ונותנים לעוף להמשיך להתבשל מחום המים. לאחר עשר דקות מוציאים, מוודאים שאכן מבושל. מצננים וקורעים את הבשר העוף לאורכו ל"חוטים".
חותכים את האגסים לקוביות בגודל בינוני. פורסים את השאלוט לפרוסות דקיקות ואת השליש התחתון של מקל הלמון גראס גם כן. מניחים בקערה בינונית את כל מרכיבי הסלט ואת חומרי הרוטב ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים את התיבול בהתאם לטעם.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות. 



סלט קיסר עם אגסי אנג'ו אדומים ושקדים 2 מנות
החומרים
1 ראש חסה ערבית שטוף ומופרד לעלים
30 גרם שבבי גבינה כחולה
2 אגסי אנג'ו אדומים
חופן שקדים קלוים קצוצים גס

לרוטב

80 גרם מיונז איכותי
1 כף רוטב דגים תאילנדי
3 כפות פרמזן מגורד
כף חומץ טבעי
1 שן שום כתושה
מעט מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב ומתבלים. הרוטב צריך להיות מעט מלוח בפני עצמו.
פורסים את האגסים לפלחים לאורכם ללא הגרעינים. בקערה גדולה מערבבים את החסה עם האגסים והרוטב. מחלקים לשתי קערות הגשה ומפזרים מעל גבינה כחולה ושקדים קלויים.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.


פוקאצ'ה עם אגסי אנג'ו ירוקים וקשקבל 2- פוקאצ'ות גדולות

החומרים
לבצק
250 גרם קמח לבן
250 גרם קמח מלא
10 גרם שמרים יבשים
320 גרם מים
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית

לטופינג
4 אגסי אנג'ו ירוקים מוצקים
200 גרם קשקבל
מלח גס
שמן זית

ההכנה
מכינים בצק- מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות לערך. מתחילים במהירות איטית ולאחר שתיים שלוש דקות מגבירים מעט. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח. מחלקים את הבצק לשתי תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפיה. מפזרים מעל פלחי אגסים, מלח גס, גבינה מגורדת ושמן זית.מניחים למשך רבע שעה, בזמן זה מחממים תנור ל-220 מעלות. אופים את הפוקאצ'ה עד השחמה 20 דקות לערך. מגישים חם.

אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.





קרפצ'יו אגסי בוסק עם טרטר סלמון (2 מנות)

החומרים
2 אגסי בוסק חומים אמריקאים בשלים
200 גרם פילה סלמון טרי
מיץ וקליפה מחצי לימון
שתי כפות פיסטוק קלוי וקצוץ
עלים מגבעול טרגון
מעט פלפל חריף קצוץ טרי או יבש
מעט שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה
פורסים את האגסים לפרוסות דקות (ללא הליבה) בעזרת מנדולינה ומסדרים בשכבה אחת על צלחות ההגשה. מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.
קוצצים את הסלמון בסכין לקוביות קטנות ומתבלים במלח ופלפל, עלי טרגון קצוצים, פיסטוק קצוץ. מעט פלפל חריף, מיץ וקליפת לימון ומעט שמן זית. מגישים את הטרטר על הקרפצ'יו.

באדיבות יובל בר-נר קרפצ'ו של אגסי בוסק ירוקים עם טרטר סלמון

נתחי פילה בקר מוקפצים עם אגסי אנג'ו על פירה (2 מנות)

החומרים
2 אגסי אנג'ו חתוכים לקוביות
300 גרם פילה בקר חתוך לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור
רבע כוס ברנדי
מעט קמח
לפירה
500 גרם תפו"א קלופים
1 כוס חלב
20 גרם חמאה
מעט מלח

ההכנה
מכינים פירה- מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים מעט עד ריכוך. מסננים ומועכים היטב, מוסיפים חמאה וחלב ומחממים בסיר, מתבלים במלח לפי הטעם. מחממים שוב לפני ההגשה.

מחממים מחבת רחבה לחום גבוה. בינתיים מתבלים את קוביות הפילה במלח ופלפל ומקמחים קלות. מטגנים את קוביות הבצל בשמן עד הזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הברנדי- יש להיזהר מהלהבה שתידלק במחבת. לבסוף מוסיפים את קוביות האגסים ומוסיפים לטגן עוד דקה בערך.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.
מחלקים פירה חם לשתי צלחות ומגישים את הבשר המוקפץ וברוטב שנוצר במחבת מעל. 






מידע: ישראל נחשבת למעצמה בכל הנוגע לאגסים עם נתון מכובד של כ35 אלף טון אגסים הנמכרים מידי שנה. 
יובל בר-נר , איש האגסים, המייצג מזה שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, מוכר לכולנו מתוכנית הבישול בערוץ האוכל שעוסקת באגסים. בנוסף הוציא יובל בר-נר לאור ספר מתכוני אגסים מקוריים.

חיבתו והבנתו הרחבה בתחום האגסים משמשת את יובל בר-נר בתפקידו כנציג הרשמי של מועצת האגסים האמריקאית בישראל. מועצת האגסים הנו גוף המרכז כ-1600 מגדלי אגסים בצפון מערב ארה"ב במדינות וושינגטון ואורגון . בארץ משווקים שלושה זנים פופולאריים במיוחד של אגסים אמריקאים: בוסק, אגס בצבע חלודה, השומר על צורתו גם במהלך בישול בטמפ' גבוהות ולכן מתאים לצלייה או אפייה. ואגסי האנג'ו הירוק והאדום, אגסים עזי טעם, עסיסיות ומתיקות.

רונית ציוני, דיאטנית קלינית B.Sc, M.Sc, RD היא מומחית לטיפול בהשמנה ואכילה רגשית. רונית בוגרת לימודי אימון, NLP, והטיפול הרגשי שיצרה עבור מטופליה מתבסס על תכנית טיפולים מיוחדת אשר נותנת מענה כולל תזונתי, רגשי והתנהגותי לבעיית ההשמנה. מזה כ--11 שנים מנהלת קבוצה של מרפאות פרטיות לטיפול רב תחומי בהשמנת היתר. לפרטים נוספים כנסו לאתר הבית שלה www.ronittzioni.co.il


יום רביעי, 16 בינואר 2019

הסוף לקרחת: פטנט עולמי ביתי מוכח לבעיית התקרחות השיער!


הסוף לקרחת: פטנט עולמי ביתי מוכח לבעיית התקרחות השיער!
לראשונה בישראל:
לאחר הצלחתו המסחררת ב-170 מדינות ברחבי העולם ומכירה של למעלה ממיליון יחידות, נוחת מכשיר ה"היירמקס אולטימה 12" בישראל ומביא עימו מהפכה מדעית אמיתית, הנתמכת במחקרים קליניים רבים, בפתרון בעיית ההתקרחות בקרב גברים ונשים!

מאושר על ידי מנהל התרופות האמריקאי - FDA.

בעיית התקרחות ודלילות שיער אינה בעלת השפעה אסתטית חיצונית בלבד, אם כי כזו הנוגעת ופוגעת באספקטים רבים של החיים. הקרחה עלולה לערער את הביטחון העצמי, לגרום לבעיות תפקוד בעבודה, בקשרים חברתיים ואף עם בני המין השני. בעוד שפתרונות רבים המוצעים כיום בשוק מצריכים נטילת כדורים העלולים להיות בעלי תופעות לוואי שונות או לחילופין פעולות פולשניות כהשתלה, ההיירמקס מציע לראשונה פתרון עצמי, ביתי וקל לשימוש אשר אינו גוזל יותר ממספר דקות בשבוע. 


המכשיר החדשני שפיתוחו ערך כשני עשורים על ידי חברת לקסינגטון האמריקאית, הוכיח יעילותו בלא פחות מ-7 מחקרים קליניים שונים בהם השתתפו נסיינים, גברים ונשים, שנחלו כ-90% הצלחה בבלימת תהליך ההתקרחות. המחקרים הוכיחו באופן חד משמעי הגעה לתוצאות של עצירת נשירת שיער תוך צמיחת שיער, צפופה וחזקה יותר על ידי הערת זקיקי שיער חלשים או רדומים ושחזור מחזור הצמיחה הטבעי של השיער. 


פעולת המכשיר מבוססת על תהליך הדומה לפוטוסינתזה בצמחים, בה אנרגיית האור הטיפולית שמקורה בקרן לייזר ברמה נמוכה, מזינה את זקיק השערה על ידי המרצת חמצן וחומרים מזינים ומעודדת לצמיחה חזקה יותר. אור הלייזר הגובר מזין את זקיקי השיער ברמה התאית ובכך מפחית את דילול השיער ומסייע לו לגדול באופן חזק ובריא.


המכשיר הבנוי כמברשת שיער, בעל שיניים המיועדות לרווח את השיער ובכך לאפשר לקרן הלייזר הבוקעת ממנו לבוא במגע עם הקרקפת ולעבוד באופן אופטימאלי. 
הפעלת המכשיר הביתי פשוטה וקלה ומתבצעת על ידי סירוק קל למשך 8 דקות ביום, שלוש עד ארבע פעמים בשבוע. כמו כן, מגיע המכשיר עם סוללת ליתיום פנימית נטענת ובסיס הטענה. הטיפול אינו פולשני, ללא תופעות לוואי ומוכח מחקרית. עיצובו של המכשיר זכה ב-5 פרסי עיצוב בינלאומיים יוקרתיים. המחיר: 1,790 ש"ח (במקום 2,200 ₪).

להשיג ב- מכשיר טיפול בנשירת שיער – היירמקס ובטלפון 077-50-50-300
גילוי נאות: לא התנסיתי במוצר
צילום: יח"צ חו"ל