יום שישי, 4 בינואר 2019

בואו להתענג מארוחה פרסית מפנקת במיוחד במסעדת מאפו ( בין ה 6-10 לינואר )


ניחוחות המטעמים מציפים געגוע אין סופי וניצוץ בעיניה . אינספור פעמים שמעתי את הסיפור מאמי היקרה כי בהיותה בת 13 יצאה לעבוד בימי השלג הקרים אבל היא לא שוכחת את הארוחה החמה והמפנקת שחיכתה לה בבית אמא ומספרת על הריחות הנצורים בליבה.
ביום חמישי נסעתי עם בן זוגי להינות מארוחה מסורתית פרסית אותנטית מפנקת במיוחד ומעט להרגיש את החוויה שאמי מספרת עליה.

מסעדת מאפו (מלון פרימה סיטי, מאפו 9 תל אביב) והשף ניר צוק מארחים את שף מלון פרימה מיוזיק - מר רוני עזיזי ( בין ה 6-10 לינואר ) ליצירת ארוחה על טהרת המטבח הפרסי היהודי המסורתי.
השף רוני עזיזי יליד איראן עם אהבה ותשוקה למטבח של בית אמא ודואג לשמר ולנצור את הריחות והמטעמים קרוב לליבו.



הארוחה הפרסית הורכבה מטעימות מנות ייחודיות מטהרת המטבח הפרסי ושימוש בתיבול מיוחד המעניק חוויה לכל סועד. בשילוב תפריט קוקטיילים ויינות עשירים, עיצוב חלל ותאורה, מוזיקה נעימה לאור נרות יצרה לנו בילוי וחוויה מדהימה.
התפריט כולל מנות פתיחה, מרק, מנות עיקריות וקינוחים ולאורחים מובטחת חוויה קולינרית יוצאת דופן.

קוקטייל ערק ומי ורדים
אז מה הגיע לשולחננו? ( כל המנות מוגשות כטעימות לשולחן לפי הסדר הבא )

מנות פתיחה
פתחנו את הערב עם מיני גונדי ברוטב סלרי לימון - רמת תיבול מושלמת, בשר רך פתיחה מושלמת.

מיני גונדי
מרק כבש וגריסים - מנה מחממת בימים הקרים ( ניתן לראות את האדים בתמונה ). מרק בתיבול מושלם טעים ומענג. עם מבחר ירקות, עלים כבש טחון וגריסים. 

מרק כבש וגריסים

מרק כבש וגריסים
על השולחן
ישנם מספר מאכלים המוגשים בכל ארוחה פרסית מסורתית. ( הוגש עם פוקאצ'ה טעימה וחמה ) 

צלחת עשבים מסורתית - המכילה תערובת של מספר עשבים כגון: רשד, בצל ירוק בתוספת עגבניות שרי וצנונית.


באדמג'אן - סלט חצילים פרסי טעים, פיקנטי ( לא חריף )


אורז ותהדיג- אורז פרסי מסורתי עם תהדיג שהינו תפוח אדמה המונח בתחתית האורז בזמן הבישול וכאשר האורז מוכן צצה הפתעה טעימה ומפנקת.


מנות עיקריות :
חורשט- או כשמו הפרסי חורש סבזי והתרגום תבשיל עם עשבים טריים. אחת המנות המככבות בבית אמי בשר המבושל עם מבחר ענק של עשבים טריים, שעועית אדומה והטופ לימון פרסי המעניק את טעמו הייחודי.

חורשט

תבשיל ארטישוק ירוק- תבשיל עם חתיכות ארטישוק,שום,בצל,עגבניות. טעמו חמצמץ מעט והשילוב מדוייק ומיוחד.

תבשיל ארטישוק


מוח וירקות שורש בליווי ארטישוק ירושלמי- בשר רך ופיקנטי בטעמו עם חריפות עדינה. בתוספת ארטישוק.

מוח וירקות שורש



שפטה ברוטב במיה- חתיכות בשר בבישול ארוך ורך במיוחד בתוספת במיה .




 תבשיל פסנג'אן - צלעות אווז ברוטב רימונים מנה טעימה ומיוחדת (המנה הנבחרת של בעלי שהתענג עליה) 

תבשיל פסנג'אן
קינוח
החלק המפנק במיוחד חגיגה של פריחת הדרים - קינוח שיצרו שני השפים בהשראת המטבח הפרסי
הוגש עם תה פרסי חם ומפנק.
2 סיגרים במילוי שוקולד חם טעים ומפנק, ממתק רחת לוקום ופיסטוקים טעים במיוחד, מלבי ומוס שוקולד עשיר. הקינוחים כשרים וטעמם מפתיעה במיוחד! ניחוחות מי ורדים בשילוב קרם חלומי ומתקתק.







סיימנו את הארוחה ונשארנו מעט לספוג את האוירה הנעימה, המוסיקה המתנגנת. מביטה על קיבוץ הגלויות במסעדה אשכנזים ומזרחים כולם באו לחוות מעט תרבות אחרת.
מסעדה שהוקמה מתוך אהבה ורגישות לאוכל ואנשים, ואכן מסעדת 'מאפו' הכשרה מציעה לכם חוויה קולינריות, המאפשרות ליהנות מארוחה פרסית אותנטית.
מידע:
הארוחה מתקייימת במסעדת מאפו מלון פרימה סיטי, מאפו 9 תל אביב
המחיר: 160 ₪ לאדם
המנות ממטבחו הפרסי של השף רוני עזיזי, יוגשו בין ה- 6-10 בינואר.
להזמנת מקומות: 03-7629002
המסעדה כשרה

מידע:
השף רוני עזיזי הינו השף של מלון פרימה מיוזיק באילת. עזיזי עשה את דרכו ארצה בשנת 1993 כאשר היה נער צעיר בשנות העשרים המוקדמות לחייו. את המסע הקשה לארץ עשה בגפו, כשהוא משאיר את משפחתו מאחור- אמא , אבא וארבעה אחים ואחות .
את השראתו למאכלים שואב עזיזי מבית אמו וסבתא שמאכליהן זכורים לו מימי ילדותו בעיר סננדץ שבצפון איראן , שם בגיל 16 התחיל לבשל בעצמו , לצד אמו שלימדה אותו את תורת הבישול הביתי הפרסי.

השף רוני עזיזי
מסעדת מאפו - מסעדת שף כשרה השוכנת במלון פרימה סיטי בתל אביב, מציעה חוויה אורבנית ים תיכונית, יצירתית ושמחה, בהובלתו של השף ניר צוק. המטבח והנגיעה של ניר צוק, המנות המושקעות, המורכבות מחומרי גלם טריים הנבחרים בקפידה, תפריט הקוקטיילים והיינות, עיצוב החלל והתאורה, המוזיקה, החצר הירוקה והווייב הכל כך תלאביבי, עוטפים מכל הכיוונים ומאפשר חוויה בה משתתפים כל החושים.





כמסעדה שהוקמה מתוך אהבה ורגישות לאוכל ואנשים, מסעדת 'מאפו' הכשרה מציעה מגוון חוויות קולינריות, המאפשרות ליהנות מכל העולמות - מהים, מהיבשה ומההשראה הבאה לידי ביטוי בכל טעימה ופעימת לב. 'מאפו' ידידותית לצמחוניים, טבעוניים, רגישים ללקטוז, שומרי כשרות ולאנשים באופן כללי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה