יום רביעי, 19 בדצמבר 2018

מה הטריק שמשדרג כל ארוחה? ומתכון לבטטה ברוטב טחינה שתלקקו את האצבעות


מה הטריק שמשדרג כל ארוחה?
אני צמחונית מחפשת עניין בכל מנה ולהכניס מעט טעם שונה / אחר.
לאחרונה הכרתי את מטחנות מלח הארץ והחלטתי להחליף את כמות המלח כל פעם במטחנה אחרת וכך יצרתי טחינה בטעמים שונים .


טחינה בטעמים




מרכיבים
3/4 כוס טחינה גולמית (200 גרם)
2 שיני שום
1/4 כוס מיץ לימון (מ-2 לימונים)
3/4 כוס מים קרים
1/4 כפית מטחנת מלח הארץ טנדורי / ספייסי / שום פלפל


אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת חלקה. ניתן לשחק עם הטעמים על ידי טעימה והוספה ובכך להשיג את הטעם או המרקם אותו אתם מעדיפים





בטטה בתנור עם טחינה
מצרכים 
בטטה ( כמות לפי רצונכם)
שמן זית
מעט טימין
ניתן לשדרג את הטעם עם מטחנת מלח שום 

אופן ההכנה
לחתוך את הבטטה ל 2 חתיכות ( כמות לפי רצונכם)
על נייר אפייה בתבנית בתנור לשפוך מעט שמן זית ( אם יש טימין זה מעולה )
למרוח על הבטטה שמן זית משני הצדדים ולהניח בתבנית עם החצי החתוך ( ניתן לשים טימין עלה אחד מתחת )
אוהבים חריף ? אני הוספתי מעט מאוד ספייסי (מלח הארץ) ובחלק מלח שום
ב 200 מעלות בתנור
יוצא מעדן!!
לשפוך בנדיבות טחינה בטעמים ויש לכם מנה מגרה בטירוף!







כרובית מלח שום וטנדורי

מצרכים
כרובית
ביצה טרופה עם מעט מים
מטחנת שום פלפל

אופן ההכנה
לחמם תנור 200 מעלות
למרוח את הביצה מעט לתבלן כאוות נפשכם אני שמתי מעט מלח שום וקצת טנדורי
התוצאה מעדן!!
לשפוך מעל בנדיבות טחינה
בתאבון!!
שימו לב ניתן לוותר על הביצה



דג אמנון חריף
מצרכים
דג אמנון
מטחנת מלח ספייסי
קורט כורכום
שום כתוש


אופן ההכנה:
שוטפים את הדגים ומייבשים אותם ניתן עם מגבת
מתבלנים עם ספייסי משני הצדדים
במחבת חם עם קורט כורכום מכניסים את הדגים
מניחים מעל מעט שום כתוש
לאחר מספר דקות הופכים צד
חשוב לדעת ספייסי הוא תבלין חריף לכן לא להגזים
ניתן לשלב עם מעט תבלון לדגים
( ניתן גם בתנור עם נייר כסף )



רוצה להכיר לכם את הטריק ששידרג לי את התבשילים . כמשפחה קטנה אני לא נוהגת לקנות מגוון רחב של תבלינים בגלל השימוש המועט. מלח הארץ הביא עימו חידוש ומשלב מספר רב של תבלינים עם תערובת מלח ים טבעי.


נוכחתי לגלות כמה קל לשדרג כל מנה : תבשילים, סלטים וזאת רק על ידי סיבוב ראש המטחנה בכמה סיבובים.
1. מטחנת אקסטרא תבלינים – טנדורי: אין לי נגישות למטבח ההודי אבל תמיד שמחה לגלות מתכונים חדשים , מכיוון שהמטבח ההודי מערב בתוכו כמות לא קטנה של תבלינים הטנדורי מהווה תחליף נהדר ואיכותי. המטחנה מכילה תערובת מלח ים טבעי ותבלינים בנוסח הודי, מכילה שפע תבלינים כגון: זנגביל, זרעי חילבה, שום יבש, פפריקה מתוקה, פלפל שאטה, זרעי כוסברה, בצל יבש, פלפל שחור, כמון, קליפת לימון, ציפורן, עלי כוסברה, כורכום, הל וקינמון. כל אלה מוסיפים טוויסט של טעם מהמטבח ההודי לכל תבשיל ומנה. במטחנה 125 גרם של תערובת מלח ותבלינים.

2. מטחנת אקסטרא תבלינים – ספייסי :שילוב מדהים של חריפות ומליחות ,היזהרו בכמות הסיבובים . מעולה להכנת דגים ! המטחנה מכילה תערובת מלח ים טבעי ומגוון עשיר של תבלינים כגון: פלפל שאטה, שום יבש, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פלפל אדום, פלפל ירוק, פלפל חלפיניו, זרעי כוסברה, כמון ושמן קפסיקום. כל אלה מוסיפים מעניקים טעם חריף ועשיר לכל מנה בבישול או בהגשה. במטחנה 115 גרם של תערובת מלח ותבלינים.

3. מטחנת אקסטרא תבלינים – שום פלפל : אחת המטחנות שמאוד אהבתי והכי שימושיות אצלי בבית השילוב מתאים לסלטים /דגים / שקשוקה / עוף ועוד. המטחנה מכילה תערובת של מלח ים טבעי, שום יבש, פלפל שחור, פלפל לבן, פלפל ירוק, פלפל אדום, דוחן ושמן פלפל. השילוב בין המלח הטבעי והפלפלים השונים מהווה איזון נפלא בין המליחות והחריפות. במטחנה 115 גרם של תערובת מלח ותבלינים.

בכל מטחנה תערובת 100% טבעית של מלח ים ומגוון ייחודי ועשיר של תבלינים ועשבי תיבול. השימוש במטחנות הפך את החיים לקלים יותר , מתקבלת מנה מתובלת בשלל רחב של תבלינים ללא צורך ברכישת כמות תבלינים.
מטחנות 'מלח הארץ' מסדרת אקסטרא תבלינים, בכל רשתות השיווק ורשתות המזון. כל המוצרים בסדרות המטחנות של 'מלח הארץ' כשרים פרווה בהשגחת הבד"ץ של העדה החרדית ירושלים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה