יום שני, 3 בדצמבר 2018

מסעדת מאפו עם השף ניר צוק ומשק אחיה בחגיגת טעמים לכבוד חנוכה


באירוע חגיגי וטעים במיוחד מסעדת מאפו והשף ניר צוק מארחים את "משק אחיה" בשבוע חנוכה ולחגיגות עונת המסיק.
כולנו מכירים את הסיפור. המכבים ניצחו במלחמה נגד היוונים, שיחררו את בית המקדש, מצאו כד שמן ו... בסוף הכול הסתדר בצורה ניסית במיוחד.
משק אחיה בשיתוף פעולה עם מסעדת מאפו החליטו לחגוג עם שמן זית איכותי ומתפריט עשיר אותן יצר השף על בסיס שמני הזית האיכותיים של 'משק אחיה'.
במהלך החגיגות הוגשו לשולחננו מבחר מאכלים וטעימות משמני הזית המופלאים והאיכותיים ולמדתי מעט על איכות שמני הזית וההבדלים המוצעים בשוק הרחב.



על המדפים תמצאו עשרות סוגים של שמן זית. ההיצע בהחלט גדול וקשה לבחור את השמן הטוב ביותר.
אז טיפ ענק בבחירת שמן זית טוב: וודאו כי על התווית כתוב "שמן זית מסוג כתית מעולה"., כתישה: שמן זית שהופק ב"כתישה" הוא השמן הטוב ביותר.
לשולחן הוגשו 3 סוגי שמן מבית אחיה ועם טבילה עם לחם חם והצצה על הבקבוק "כתית מעולה עם כבישה קרה" הרגשתי את ההבדלים השונים הן בטעמים והן בארומה .
משק אחיה הינה חברה חקלאית המייצרת שמן זית ישראלי מאז שנת 2000, שמן הזית שלה זכה בפרס שמן הזית הטוב בישראל בזכות חמיצות השמן הנמוכה, בעל איכויות גבוהות במיוחד, עקב הקפדה יתרה על כל שלבי התהליך.


עונת המסיק היא הזדמנות להנות משמן צעיר בעל גוונים טעמים וארומות מודגשים המאפיינים את שמן תחילת המסיק בו ערכי הטעמים והבריאות בשמן.
מסעדת מאפו- שוכנת במלון פרימה סיטי בתל אביב. מסעדת שף כשרה בהובלתו של השף ניר צוק, המציעה מבחר מנות עשירות, מושקעות, המורכבות מחומרי גלם טריים הנבחרים בקפידה.
תפריט קוקטיילים ויינות עשירים, עיצוב חלל ותאורה, מוזיקה נעימה , חוויה אורבנית ים תיכונית בשילוב הנגיעה של השף ניר צוק המוכשר יצרה לנו בילוי וחוויה מדהימה.
מאפה עגל קטן עשוי מבצק שמרים מבוסס שמן זית סורי
כמסעדה שהוקמה מתוך אהבה ורגישות לאוכל ואנשים, מסעדת 'מאפו' הכשרה מציעה מגוון חוויות קולינריות, המאפשרות ליהנות מכל העולמות - מהים, מהיבשה ומההשראה הבאה לידי ביטוי בכל טעימה ופעימת לב. 'מאפו' ידידותית לצמחוניים, טבעוניים, רגישים ללקטוז, שומרי כשרות ולאנשים באופן כללי.

החיבור בין מסעדת מאפו לשמני הזית של "משק אחיה" יצר חוויה טעימה ומפנקת במיוחד.


קרפצ'יו עגל מלא שמן זית ובלסמי

שבוע חנוכה יוקדש כולו לשמן זית ולחגיגות עונת המסיק וכולם מוזמנים להנות מתפריט המסעדה על בסיס שמני הזית . מסעדת מאפו והשף ניר צוק יארחו את 'משק אחיה'  המסעדה תציע תפריט מגוון ועשיר המורכב ממנות ייחודיות, אותן יצר השף על בסיס שמני הזית האיכותיים של 'משק אחיה'. 
המסעדה תציע ארוחת 3 מנות ב-150 ₪ בלבד העושות כבוד לשמן הזית הישראלי.
כל ארוחה תיפתח בטעימות שמני זית שונים שיוגשו לשולחן ללא עלות



אוליו

מה בתפריט?
טעימת זני שמן זית + פוקאצ'ה מוגש חם וטעים ביותר, מיקס זיתים של העונה טעימים במיוחד .
ראשונות: 
מאפה עגל קטן עשוי מבצק שמרים מבוסס שמן זית סורי- מנה מדהימה ומשובחת, בתוכו עגל טחון מבושל בשמן זית וחצילים שרופים. + סלט רוקט בויניגרט שמן זית, סלט עגבניות + זיתים סורים + ראשון המסיק, סביצ'ה דג ים מנה שקיבלה הרבה תשבוחות מיושבי השולחן+ שמנים עזים היוצרים שילוב של הרמוניה משגעת.
סביצ'ה דג ים
סלט עגבניות עשיר


עיקריות:
בס בפלאנצ'ה של שמן זית מוגש עם רסק עגבניות מעליו, ריזוטו אווז ושמן זית ריזוטו ארבוריו איטלקי, מבושל ביין לבן. לקראת סיום נוסיף שוקי אווז קונפי מפורקות מהעצם, אוליו ראשון המסיק.

דג בס על הפלנצ'ה


ריזוטו אווז ושמן זית ריזוטו ארבוריו איטלקי

קינוחים
מוס שוקולד ושמן זית – מוס שוקולד עשוי במקום עם 2 זנים של שמן זית. את הקינוח לא טעמתי ובמקומו הוגשה מוס מנגו על מרנג ובקישוט פיסטוקים גרוסים וספינג' חלומי עם חתיכות אננס.


מוס מנגו על מרנג ובקישוט פיסטוקים גרוסים

ספינג' ואננס והכל בשמן זית של משק אחיה
קולות התפלאות והתענגות נשמעו מהשולחן ושיבחו את המנות.
כעת לא צריך ניסים על מנת להתפנק בארוחה טעימה, ייחודית ומפנקת על טהרת שמן זית.

מידע:
מחיר – 150 ₪ לאדם 
פסטיבל שמן הזית שיתקיים במסעדת מאפו יחל ביום ראשן ה-2.12.2018 ויימשך עד יום חמישי ה- 13.12.2018, במהלך שעות פתיחת המסעדה בין 12:00 בצהריים ועד אחרון הסועדים. 
להזמנת מקומות: 03-7629002


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה