יום רביעי, 26 בדצמבר 2018

מתכון לאשרשתא מאכל פרסי מחמם ביותר ( מתאים גם לטבעונים )


 את המשפט אין כמו האוכל של אמא שמעתי אינספור פעמים. אמי היקרה עלתה בגיל 16 מאיראן לבד ללא הורים . 
על הגעגועים לריח של האוכל מבית אמא היא מספרת רבות בכאב רב. ימי השלג הקרים והריח שהריחה למרחקים בחזרה מהעבודה / בית ספר.
אוכל הינו חבל מקשר בין הגעגוע לזכרונות ולילדות, בין תרבויות וגורם לנו לגעגוע לשורשים.
כיום כבר במעלית ילדיי אומרים מריחים את האורז של סבתא ורצים אליה לסירים. כל יום שישי היא מתעוררת בשעות הבוקר המוקדמות ומשחזרת את המאכלים והמטעמים מבית אמא.
מכיוון שאני צמחונית היא מרבה להכין לי בעיקר בימי החורף הקרים אשרשתא מאכל פרסי טעים ומחמם.

קבלו הפעם מתכון לאשרשתא מאכל מחמם לחורף הקר



אשרשתא ( מאכל פרסי חורפי )


מצרכים:
חצי כוס חיטה
חצי כוס עדשים
חצי כוס שעועית אדומה
חצי כוס שעועית לבנה
חבילת רשד
רבע חבילה פטרוזיליה
רבע חבילה כוסברה
קורט שום פלפל ( מלח הארץ מי שרוצה חריף יכול ספייסי של מלח הארץ)
כפית כמון
חצי כפית כורכום
3 כפות מרק עוף ( טבעונים ניתן להשתמש בתחליף או לוותר ולהוסיף יותר תבלון )
אטריות עבות ורחבות רבע חבילה ( כוס מלא )
2 בצלים גדולים

אופן ההכנה:
יום לפני ההכנה להשרות בסיר עם מים את החיטה העדשים והשעועית.
לקצוץ את הפטרוזיליה , כוסברה ורשד דק דק.
את כל המצרכים מערבבים יחד בסיר גדול ( חוץ מהאטריות ) וממלאים מים עד סוף התערובת.
מבשלים עד שמקבלים חצי בישול ומוסיפים את האטריות ולערבב.
על אש קטנה ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
במחבת : מטגנים 2 בצלים גדולים .
בזמן ההגשה : מפזרים את הבצל מעל לתערובת
בתאבון!!!


גירסא קלה יותר
מצרכים:
חצי כוס עדשים אדומות
חצי כוס עדשים ירוקות
חצי כוס עדשים חומים
חצי כוס חיטה
רבע חבילה כוסברה
חתיכת סלרי
בצל גדול
תערובת שום פלפל מלח הארץ כפית
קורט כמון
כף מרק עוף ( לטבעונים ניתן גם לוותר או תחליף )
4 כוסות מים


אופן ההכנה
ראשית קוצצים את הבצל ומטגנים קלות עם מעט שמן בסיר
מוסיפים את כל המצרכים , התיבלון ומערבבים
מוסיפים כ 4 כוסות מים מערבבים שוב קלות
זמן בישול כ 45 דקות
המלצה להגיש עם בצל מטוגן מעל זה מעדן!!




רוצה להכיר לכם את הטריק ששידרג לי את התבשילים . כמשפחה קטנה אני לא נוהגת לקנות מגוון רחב של תבלינים בגלל השימוש המועט. מלח הארץ הביא עימו חידוש ומשלב מספר רב של תבלינים עם תערובת מלח ים טבעי.
נוכחתי לגלות כמה קל לשדרג כל מנה : תבשילים, סלטים וזאת רק על ידי סיבוב ראש המטחנה בכמה סיבובים.
1. מטחנת אקסטרא תבלינים – טנדורי: אין לי נגישות למטבח ההודי אבל תמיד שמחה לגלות מתכונים חדשים , מכיוון שהמטבח ההודי מערב בתוכו כמות לא קטנה של תבלינים הטנדורי מהווה תחליף נהדר ואיכותי. המטחנה מכילה תערובת מלח ים טבעי ותבלינים בנוסח הודי, מכילה שפע תבלינים כגון: זנגביל, זרעי חילבה, שום יבש, פפריקה מתוקה, פלפל שאטה, זרעי כוסברה, בצל יבש, פלפל שחור, כמון, קליפת לימון, ציפורן, עלי כוסברה, כורכום, הל וקינמון. כל אלה מוסיפים טוויסט של טעם מהמטבח ההודי לכל תבשיל ומנה. במטחנה 125 גרם של תערובת מלח ותבלינים.

2. מטחנת אקסטרא תבלינים – ספייסי :שילוב מדהים של חריפות ומליחות ,היזהרו בכמות הסיבובים . מעולה להכנת דגים ! המטחנה מכילה תערובת מלח ים טבעי ומגוון עשיר של תבלינים כגון: פלפל שאטה, שום יבש, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פלפל אדום, פלפל ירוק, פלפל חלפיניו, זרעי כוסברה, כמון ושמן קפסיקום. כל אלה מוסיפים מעניקים טעם חריף ועשיר לכל מנה בבישול או בהגשה. במטחנה 115 גרם של תערובת מלח ותבלינים.

3. מטחנת אקסטרא תבלינים – שום פלפל : אחת המטחנות שמאוד אהבתי והכי שימושיות אצלי בבית השילוב מתאים לסלטים /דגים / שקשוקה / עוף ועוד. המטחנה מכילה תערובת של מלח ים טבעי, שום יבש, פלפל שחור, פלפל לבן, פלפל ירוק, פלפל אדום, דוחן ושמן פלפל. השילוב בין המלח הטבעי והפלפלים השונים מהווה איזון נפלא בין המליחות והחריפות. במטחנה 115 גרם של תערובת מלח ותבלינים.

בכל מטחנה תערובת 100% טבעית של מלח ים ומגוון ייחודי ועשיר של תבלינים ועשבי תיבול. השימוש במטחנות הפך את החיים לקלים יותר , מתקבלת מנה מתובלת בשלל רחב של תבלינים ללא צורך ברכישת כמות תבלינים.
מטחנות 'מלח הארץ' מסדרת אקסטרא תבלינים, בכל רשתות השיווק ורשתות המזון. כל המוצרים בסדרות המטחנות של 'מלח הארץ' כשרים פרווה בהשגחת הבד"ץ של העדה החרדית ירושלים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה