מתכון: סלט בורגול, חמוציות, עשבי תיבול וזיתים שחורים
מצרכים:
בורגול - כוס 200 גרם
גרעיני רימון - 1 יחידה רימון גדול
סלרי/ בצל ירוק / פטרוזיליה / כרפס / כוסברה/ גבעלי כרפס - חופן מכל אחד או לפי רצונכם לא חובה הכל
זיתים שחורים ללא חרצנים
ניתן להוסיף אגוזי מלך / זרעי דלעת
לתבלן
מלח
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ רימונים
אופן ההכנה :
1. להשרות את הבורגול כחצי שעה ולסנן
2. לערבב את כל המצרכים הירוקים לאחר שקיצצנו
3. להוסיף רימון , אם רוצים אגוזים / זרעי דלעת / חמוציות וכו'
4. לצרף את הבורגול לאחר סינון ולערבב עם הכל
5. להוסיף את התבלון סילאן, מלח , שמן זית וחומץ רימונים
6. להניח במקרר
בתאבון!!
לעיתים אנחנו מתארחים או יושבים במסעדה וחושבים מה הם הכניסו לסלט שטעמו כה מיוחד. מתחילים לנחש ולא תמיד מצליחים .
רוצה לספר לכם תוספת מדהימה ומפתיעה במיוחד , אורגנית וטבעית - חומץ רימונים אורגני ( מיובא מספרד )
מידע על החומץ:
חומץ הרימונים אינו מסונן והוא מכיל רכיבי פרי. בשל תכולת הפלבונואידים (נוגדי חמצון) – צבעו בורדו-יין. לחומץ דרגת חומציות 5% והוא מתאים במיוחד לתיבול סלטים, לקוקטיילים, להכנת מרינדות לבשר, עוף ודגים ועוד.
טעמו של החומץ ייחודי: הוא פחות חמוץ מחומץ בלסמי, ויש לו סיומת עם גוון פירותי מתקתק. בשל טעמו המיוחד, הוא מתאים גם לתיבול סלטי פירות ואף לפירות צרובים בגריל. משתלב באופן קלאסי עם שמן זית, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס.
שימוש בחומץ רימונים נפוץ ברחבי המזרח התיכון, בצפון אפריקה ובמדינות בדרום מזרח אסיה ובמרכזה, כמו איראן, אפגניסטן, קוריאה ועוד. ברפואה הטבעית והמסורתית מייחסים לו יכולות לסייע לספיגה מיטבית של מזון, סידן, ויטמינים ומינרלים, תמיכה במערכות העיכול והדם ועוד.
כל מי שנוהג להשתמש בחומץ תפוחים, יכול להחליף אותו בחומץ רימונים, באותה הכמות; גם מי שמקפיד לשתות חומץ מעורבב במים מדי יום (מצוין גם בתוספת דבש, מייפל או סילאן). יש שנוהגים להקפיא את החומץ במגשיות קרח, ולהוסיף קובייה למשקאות קרים, לשמנת חמוצה או ליוגורט.
כדי לייצר ליטר אחד של חומץ רימונים, נדרשת כמות של כ-4 ק"ג של רימונים.
לחומץ כשרות מהדרין פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף והרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 25.90 ש"ח לבקבוק של 500 מ"ל.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il
הצעה למתכון חגיגי נוסף:
סלט חגיגי וגדול של חסה ותפוח עץ ירוק, עם חומץ רימונים, שמן זית ומייפל
חומרים:
1 חסה עגולה + 1 חסה ערבית, שטופות ומנוערות היטב מעודפי מים, חתוכות לפיסות בינוניות
2 – 1 תפוחי עץ ירוקים, פרוסים דק עם הקליפה, וללא הליבה
רוטב:
1/2 - 1 כף חרדל
1/2 – 3/4 כוס שמן זית איכותי (תלוי בגודל הסלט)
2-1 כפות רוטב מייפל (תלוי במידת המתיקות שרוצים)
2-1 כפיות של חומץ רימונים
מעט מלח
אופן ההכנה:
לערבב את החסות והתפוחים בקערה נאה.
לשים את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה, ולנער היטב. לפזר על הסלט ולתקן תיבול.
אפשרות: לפני ההגשה לפזר מעל לסלט חופן של אגוזי מלך, קלויים ומושחמים מעט במחבת נון-סטיק.
חומץ הרימונים אינו מסונן והוא מכיל רכיבי פרי. בשל תכולת הפלבונואידים (נוגדי חמצון) – צבעו בורדו-יין. לחומץ דרגת חומציות 5% והוא מתאים במיוחד לתיבול סלטים, לקוקטיילים, להכנת מרינדות לבשר, עוף ודגים ועוד.
טעמו של החומץ ייחודי: הוא פחות חמוץ מחומץ בלסמי, ויש לו סיומת עם גוון פירותי מתקתק. בשל טעמו המיוחד, הוא מתאים גם לתיבול סלטי פירות ואף לפירות צרובים בגריל. משתלב באופן קלאסי עם שמן זית, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס.
שימוש בחומץ רימונים נפוץ ברחבי המזרח התיכון, בצפון אפריקה ובמדינות בדרום מזרח אסיה ובמרכזה, כמו איראן, אפגניסטן, קוריאה ועוד. ברפואה הטבעית והמסורתית מייחסים לו יכולות לסייע לספיגה מיטבית של מזון, סידן, ויטמינים ומינרלים, תמיכה במערכות העיכול והדם ועוד.
כל מי שנוהג להשתמש בחומץ תפוחים, יכול להחליף אותו בחומץ רימונים, באותה הכמות; גם מי שמקפיד לשתות חומץ מעורבב במים מדי יום (מצוין גם בתוספת דבש, מייפל או סילאן). יש שנוהגים להקפיא את החומץ במגשיות קרח, ולהוסיף קובייה למשקאות קרים, לשמנת חמוצה או ליוגורט.
כדי לייצר ליטר אחד של חומץ רימונים, נדרשת כמות של כ-4 ק"ג של רימונים.
לחומץ כשרות מהדרין פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף והרבנות הראשית לישראל.
מחיר: 25.90 ש"ח לבקבוק של 500 מ"ל.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il
הצעה למתכון חגיגי נוסף:
סלט חגיגי וגדול של חסה ותפוח עץ ירוק, עם חומץ רימונים, שמן זית ומייפל
חומרים:
1 חסה עגולה + 1 חסה ערבית, שטופות ומנוערות היטב מעודפי מים, חתוכות לפיסות בינוניות
2 – 1 תפוחי עץ ירוקים, פרוסים דק עם הקליפה, וללא הליבה
רוטב:
1/2 - 1 כף חרדל
1/2 – 3/4 כוס שמן זית איכותי (תלוי בגודל הסלט)
2-1 כפות רוטב מייפל (תלוי במידת המתיקות שרוצים)
2-1 כפיות של חומץ רימונים
מעט מלח
אופן ההכנה:
לערבב את החסות והתפוחים בקערה נאה.
לשים את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה, ולנער היטב. לפזר על הסלט ולתקן תיבול.
אפשרות: לפני ההגשה לפזר מעל לסלט חופן של אגוזי מלך, קלויים ומושחמים מעט במחבת נון-סטיק.