יום שני, 20 באוגוסט 2018

לחם יין ביסטרו - חוגגת 20 שנה עם מנות חדשות - לפעמים חלומות מתגשמים


לפני עשרים שנה הוקמה מסעדת "לחם יין" ביהוד ומאז הפכה לפופולרית ומשכה לקוחות רבים שחזרו שוב ושוב לטעום ממטעמי המקום, מסלט קולורבי ייחודי, קרם חצילים וגבינות צאן, פיתה דרוזית עם בשר טלה, צנוברים וטחינה, ניוקי ערמונים ופחזניות עם גלידת וניל תוצרת בית, הם כבשו אלפי לקוחות נאמנים.
ירקות ללא הדברה, דגים טריים, מאפים והלחמים הנאפים מידי יום במאפיית לחם יין הסמוכה הם אלו שהפכו את המסעדה לסיפור הצלחה.
לפני כשבוע לאחר המלצות רבות ביקרתי לראשונה במסעדה ,הגעתי למסעדה עם מקום בבטן על מנת שאצליח לטעום כמה שיותר 😂.
יתרון בולט : מחוץ למסעדה שפע של חניה מפלט שקט מהמולת העיר ואזורי בילוי המוניים.
אמצע השבוע, המסעדה מלאה ( ממליצה להזמין מראש מקומות) , התיישבתי ושמחתיי לגלות שאת המקום הקימו 2 נשים שאפתניות דגנית עמיחי-שגב ורונה פרדיס, שהקימו בית קפה קטן עם עובדת אחת בלבד לפני כ 20 שנים ומאז הן לא מפסיקות לגדול ולהתפתח.
המסעדה לכבוד 20 שנה מתחדשת במנות חדשות ואני הגעתי לטעום אותם 😋
התפריט עשיר וכולל כולל פסטות, סלטים, בשרים, פיצות , דגים, עוגות ועוד' וכעת הצטרפו מספר מנות נוספות . נעים לשבת שם , יש הקפדה על טריות וחומרי גלם, השירות מעולה, ההגשה מושכת את העין וכשהולכים לאכול שם יודעים שזה הימור בטוח.

אז מתחילים? למנות הראשונות הגיעו לשולחננו: 

סלט עגבניות שדה, סלנובה, מוצרלה באפלו, זיתים , בזיליקום, קרוטונים עם טאצ' של תיבלון מיוחד , סלט מרשים ובהחלט פתיחה טעימה וקלילה. מנהלת המקום סיפרה לנו שאת הירקות הם מקבלים כל יום ישירות מהשדה לכן טריות הסלט ואיכותו ניכרים במנה זו.


סלט קולורבי, רוקט , סלנובה, פטה, שקדים- המנה המנצחת מבחינתי בייחודה, בטעמה ובשילוב של הטעמים שלא גרמו לי להפסיק להתלהב ולהחמיא. מעניין , שונה ומשאיר טעם של עוד.

סלט קולורבי
סביצ'ה דג ים - דג מוסר, מנגו, בצל סגול ונענע, מנה חמצמצה ,מיוחדת ומושכת לא רק את העין. 

סביצ'ה דג ים

פוקאצ'ת הבית עם מטבלים - נאפת במקום ומוגשת עם 2 מטבלים , טעימה וטרייה במיוחד.


פוקאצ'ת הבית עם מטבלים
קרם חצילים, גבינות עזים - מנה טעימה במיוחד שקשה להפסיק לנגב. השילוב מנצח ולא הפסקנו לנסות לנחש מה סוד המתכון . מוגשת עם פוקאצ'ה וקשה להפסיק לנגב או לאכול ככה עם כפית.

קרם חצים עם גבינות עיזים

פטה כבד עוף 
פטה כבדי עוף, קונפיטורת אגסים
ריביולי ערמונים טעים
ריביולי היום עם ערמונים
התפריטים למנות העיקריות כבר הוגשו ובחרתי סלט קליל לאחר כל הפחמימות ומנות הפתיחה הטעימות לא נותר לי מקום. 
סלט טופו - עלים צעירים, ירקות שורש, נבטים, פטריות, בטטה צ'יפס, בצל פריך, קשיו, שקדים קלויים, טופו, טריאקי. סלט עשיר מעולה לצמחונים . רוטב הטריאקי מוסיף ומשדרג את הסלט . בהחלט מנה עשירה  טעימה, קלילה וצבעונית ביותר.

סלט טופו
רוטב לסלט טופו וטריאקי
בעוד אני מתענגת מהסלט שותפיי לשולחן נהנו ממנות עיקריות עשירות במיוחד.

פילה בקר

סטייק אנטריקוט 300 גרם תוספת פירה
דג ים
סטייק אנטריקוט 300 גרם תוספת ציפ'ס - איכותי ונימוח
הגענו לרגע שכולם אוהבים קינוחים -תמיד אומרת שזו צריכה להיות מנת הפתיחה 😜

פבלובה - פירות העונה - שלמות? זה כאן , קינוח טעים ביותר ומבחינתי לקח מקום 1 בקלות. שילוב של הפירות החמיצות עם המתיקות,בתוספת תאנים. התוצאה קינוח מדהים עם אופן הגשה שמושך כל עין.

פבלובה
פאי לימון - מי שאוהב שילוב של מתיקות עם חמיצות זה הקינוח המושלם

פאי לימון
פאי לימון
עוגת גבינה אפויה - טעם גן עדן.

עוגת גבינה
טריו - שלישיית מיני קינוחים - גבינה ופירורים, קרם לימון וטירמיסו-  מי שרוצה להנות ממגוון טעמים של קינוחים יכול להינות משלושה קינוחי כוסות קטנים ולהיחשף לטעמים שונים ומגוונים. קינוחים העשויים מחומרי גלם איכותיים ומעניקים טעימה קטנה של טעם גן עדן.

שלישיית קינוחי כוס
עוגת שוקולד חמה, גלידת וניל - יש מישהו שלא אוהב?
עוגת שוקולד חמה, גלידת וניל

גלידת פיסטוק - כזו שבחיים לא אכלתם!! את הגלידה מכינים על פי המסורת האיטלקית במסעדה עצמה, כל יום גלידה טרייה על פי מתכון איטלקי שהשף נסע להביא במיוחד מאיטליה.

הטעמים: וניל, שוקולד, פיסטוק, דובדבני אמרנה, פרר רושה, סורבה: תות, קוקוס, מנגו, פסיפלורה.
ומתוכם תוכלו להוסיף למגוון הקינוחים השווים שגם הם מוכנים במקום: טארט טאטן, עוגת שוקולד חמה, פחזניות עם גלידה וניל ורוטב שוקולד חם, מאפה פילו עם בננות, טופי וקרמבל, סלט פירות העונה וגם כקינוח בפני עצמו של מנת גלידה.
ניתן לרכוש במקום הביתה/ בגביע במגוון גדלים בחנות הסמוכה של המקום.

גלידה תוצרת המקום
כוס קפה מפנק
סקרנים לדעת אילו מנות חדשות הצטרפו לתפריט?
המנות החדשות:
בתפריט הערב: בראשונות: סלט קולורבי, עם רוקט, סלנובה, פטה ושקדים (39 ₪). מגוון פסטות חדשות: פטוצ'יני תרד, גבינת גורגונזולה, רוקט, צנוברים ומסקרפונה (64 ₪), ספגטי ארביאטה (56 ₪) לזניה בולונז (68 ₪), ובעיקריות: סטייק רוקה, פרוסות סינטה על צלחת לוהטת (129 ₪)

בתפריט הבוקר:
בוקר סלמון, גרבדלקס, סלט עגבניות ונבטים, מיני בייגל (66 ₪ ), בוקר צ'יה ובוקר אסאי. קערות בריאות (36 ₪):בוקר צ'יה: יוגורט, צ'יה, שקדים, פקאן, תמרים, אגוזי ברזיל, פירות יער, שבבי קוקוס, גוג'י ברי וחמאת בוטנים 


בוקר אסאי: יוגורט, אסאי, גרנולה לחם יין,שקדים, זרעי פשתן, שבבי קוקוס, בננה, גוג'י ברי, פירות יער וטחינה גולמית משומשום מלא עם סילאן, אגז בנדיקט 2 ביצים עלומות, לחמניית בריוש, תרד, סלמון, רוטב הולנדייז ( בשישי בלבד 39/49)

ובקינוחים: פאי לימון ( 39 ₪ ) טריו - שלישיית מיני קינוחים - גבינה ופירורים, קרם לימון וטירמיסו (39 ₪). לקראת הקיץ החלו ב"לחם יין" לייצר גלידות תוצרת הבית מחומרי גלם משובחים ועל פי מתכון שהשף נשלח במיוחד ללמוד באיטליה. את הגלידה מכינים כל יום. בטעמים: פיסטוק, שוקולד, אגוזים, וניל, פררו רושה, דובדבני אמרנה וסורבה: תות, קוקוס, מנגו ופסיפלורה. 


חזרתי הביתה שבעה , מרוצה ובטוחה שלמקום הזה אני עוד אחזור.
שירות טוב ואוכל ללא פשרות הם המוטו של המקום - ממליצה בחום!!
שעות פעילות: א'-ג' בין השעות 8:00-23:30, ד'-ה' בין השעות 20:00-00:30 , ביום ו' פתוח בין השעות 8:00-15:30 ובשבת 19:00- 23:30. לחם יין אינה מסעדה כשרה.
לחם יין בפייסבוק
כתובת: החורש 4 יהוד (בית אפריקה ישראל), טלפון:‏ 03-632-1793

לידיעתכם: המקום לא כשר!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה