קשה להתעלם בכניסה מריחות הבישולים , ממבחר הסלטים הטריים הנמכרים במקום ולכן לאחר הסדנה חזרנו לאכול ולהתענג 😋 . באוגוסט 2018 חוגג המקום 3 שנים של הכנת אוכל מאהבה ולקוחות חוזרים בגלל השילוב של אוכל טרי וטעים ומחירים משתלמים במיוחד.
לאחר סיבוב במקום בין המדפים של האגוזים, הקטניות, עוגות, טחינות, ירקות טריים ועוד' ניגשתי להכיר את פרחייה המדהימה. פרחייה אישה מבוגרת , מלאה תשוקה למטבח ולטעמים, עם ניצוץ בעיניים בזמן והרבה תשוקה לאוכל .
הכנת ממולאים
סביב שולחן מלא בירקות טריים התכנסנו ללימוד שלב שלב אחרי הכנת ממולאים .
פרחייה לימדה אותנו שניתן להשתמש כמעט בכל ירק להכנת ממולאים כגון: גזר, פלפלים, קישואים, עגבניה, בצל ועוד'
קישואים וגזר - השתמשנו במאין כלי פלסטיק שמרוקן את כל הפנים שם הירק בקלות ( במידה ואין ניתן לעשות עם סכין פחות נוח אבל אפשרי )
פלפלים- חתכנו את הראש וכמובן ששמרנו על הכיסוי
עגבניה - חותכים את הראש ומרוקנים את כל הפנים .
הבצל היה הכי מיוחד - ביצענו חתך צדדי ואז קילפנו שכבה שכבה של הבצל.
הטיפ של פרחיה : את תוכן הירקות לשמור בצד לא לזרוק!!
עוברים לשלב הבא והינו הכנת המילוי
קוצצים את כל תוכן הירקות שנשאר
קוצצים חופן פטרוזיליה (ניתן מעט מאוד נענע )
כוס ורבע אורז
כוס בשר
פלפל שחור
קורט כמון
מעט כורכום
כפית ורבע מלח
* יש המוסיפים בהרט / צ'ילי ועוד לפי הטעם.
משמנים את הסיר כ 3 כפות שמן ומתחילים בפעולת המילוי אחד אחד תוך סידור בסיר אחד לצידו של השני.
הכנת הרוטב
2 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
כוס מים
פלפל
מלח
אבקת מרק ( לא חובה )
קורט סוכר
מעט לימון ( לא להגזים שלא יהיה חמוץ )
ניתן להוסיף כף סילאן / עגבניה מגורדת
בסיר עם מעט שמן מכניסים את השום מטגנים מעט ומוסיפים את העגבניות/ רסק עגבניות / מים ומטבלים
מכסים את הממולאים ברוטב עד הסוף ועל אש קטנה מבשלים כשעה!
לאחר סיום הכנת התבשיל הכנתי סיר צמחוני רק בשבילי אז צמחונים ההכנה זהה רק בלי הבשר.
עברנו למקום הכי כיף והוא מסעדת האוכל שמנהלים לימור אורן ועודד שהרבני , זוג יזמים וזוג בחיים ומשיקים ב"ריחות וטעמים" שוק של אוכל ביתי שלוקחים הביתה כמון כן קיימת אפשרות לאכילה במקום, לאירועים ולקייטרינג .
2 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
כוס מים
פלפל
מלח
אבקת מרק ( לא חובה )
קורט סוכר
מעט לימון ( לא להגזים שלא יהיה חמוץ )
ניתן להוסיף כף סילאן / עגבניה מגורדת
בסיר עם מעט שמן מכניסים את השום מטגנים מעט ומוסיפים את העגבניות/ רסק עגבניות / מים ומטבלים
מכסים את הממולאים ברוטב עד הסוף ועל אש קטנה מבשלים כשעה!
לאחר סיום הכנת התבשיל הכנתי סיר צמחוני רק בשבילי אז צמחונים ההכנה זהה רק בלי הבשר.
עברנו למקום הכי כיף והוא מסעדת האוכל שמנהלים לימור אורן ועודד שהרבני , זוג יזמים וזוג בחיים ומשיקים ב"ריחות וטעמים" שוק של אוכל ביתי שלוקחים הביתה כמון כן קיימת אפשרות לאכילה במקום, לאירועים ולקייטרינג .
לימור ופרחיה (אמא של עודד) אמונות על הסירים ומבשלות מדי יום מגוון רחב של תבשילים, ממולאים ,קובות,מרקים,תוספות ועוד... אוכל ביתי אמיתי ממתכוני אמא וסבתא ללא קיצורי דרך פשוט וטעים כמו פעם . במחיר שווה לכל כיס ועשוי עם הרבה מאוד אהבה .
חומרי הגלם איכותיים ונרכשים על בסיס יומי ע"י עודד שסוחר בפירות וירקות כבר למעלה מ- 25 שנה .הקפדה על איכות וטריות זה שם המשחק פה.
המקום מגיש למעלה מ- 50 תבשילים שונים ומגוונים מכל העדות. מה שיש טרי ובאותו יום בשוק נכנס לתפריט. התפריט משתנה כל יום .
השוק מספק מענה גם לטבעונים, צמחונים, לנמנעים מגלוטן, לנמנעים מסוכר ועוד. כל אחד יכול לקבל מענה.... במקום ניתן להשיג מגוון רחב של תבשילים מכל העדות: תבשילים מהמטבח העירקי שמככב (הרי הם עירקים ) מגוון גדול של קובה מבושלת , טבית ,אורז אדום , במיה ,קיצ'רי ועוד .מעדות נוספות כמו חריימה, מפרום, טבחה תבשילי בקר אין סוף סוגי קציצות ברטבים שונים , לצד מנות מהמטבח הפולני מרק עם קניידלך, חמין עם קישקע, קרפלך גפילטעפיש בחגים ועוד. מנות אסייתיות מעברה של לימור כמנכ"ל רשת מסעדות גירף וג'פניקה .
הילדים המשותפים של הזוג עובדים במקום מהקטן ועד הגדול ומסייעים בתחזוקה השוטפת, במיזם לוקחת חלק בצד הקולינרי אמו של עודד "פרחיה שהרבני" המביאה אתה ניסיון של 50 שנה במטבח העירקי.
מגוון של תוספות: אורז לבן, ירוק, אדום ,קיצרי אורז ירקות ,אורז צהוב , תפוח אדמה בתנור , פסטה עם ירקות , קוסקוס ,במיה שעועית ברוטב עגבניות , אפונה עם סלרי , גבץ , אנטיפסטי , בורגול , מגוון של מרקים :מרק ירקות ,מרק בטטה, מרק עגבניות, מרק בצל, מרק שעועית , מרק אפונה , מרק עדשים ועוד מגוון רחב של מנות.
טווח המחירים של המנות ב"ריחות וטעמים"
לתוספות כמו: אורז, תפוחי אדמה, קוסקוס: 39-29 ₪ לקילו.
תבשילי עוף ובשר: 79-59 ₪ לקילו.
מגוון סוגי סלטים: 49₪ לקילו
בימים שני עד רביעי ניתן לרכוש מארז של "לאנץ בוקס" 5-6 ק"ג אוכל ב -200 ₪ בלבד, שווה ערך ל 8-10 מנות ילדים או 8-6 מנות מבוגרים.
בכל ימות השבוע המקום מספק מזנון חופשי ב- 49-39 ₪ בלבד.
ריחות וטעמים – רח' החרש 8, אזור התעשייה נווה מגן, רמת השרון. 03-5164465
פתוח בימים שני-רביעי בין השעות 17:00-08:00, ביום חמישי 20:00-08:00 וביום שישי 16:00-08:00.
ריחות וטעמים – רח' החרש 8, אזור התעשייה נווה מגן, רמת השרון. 03-5164465
פתוח בימים שני-רביעי בין השעות 17:00-08:00, ביום חמישי 20:00-08:00 וביום שישי 16:00-08:00.
אוכל ביתי וטעים... אהבתי.. תודה על השיתוף..
השבמחק