עולם שלם של ניחוחות וטעמים מול עיניי, לעולם לא הסתכלתי על אוכל כמו על אומנות / יצירה, כל מנה מוגשת עם דיוק בפרטים הקטנים.
נזכרת בקטנטנים שלי שהכנתי להם ערב לפני כן ארוחת ערב קלה עם חביתה בצורת דובי , עיניים ממלפפון וכן הלאה, בכזו התלהבות אכלו ונהנו מכל ביס . כמה שהגשה נכונה יכולה לעורר תאבון .
במפגש עיתונאים במכללת השף בראשון הציגו בפניי את התכניות והטרנדים החדשים בתחום הקולינריה.
מביטה סביבי ומסתכלת עליה ממולי מלאה בתשוקה וסקרנות מה יש בכל מנה, אם גם אתם מרגישים ככה ואם אתם רוצים לחוות ממליצה בחום על מכללת השף!!
|
מכללת השף – חגיגות יום הולדת 13 |
במהלך המפגש הכרנו את השף קמחי המקסים ותלמידיו שפינקו אותנו בארוחת גורמה מעשה ידיהם, כל מנה יצירה שאותה למדו במהלך לימודיהם במכללה.
מפגש חוויתי ביותר שמעורר כל אחד לעבור לצד השני לשים סינר ולהכיר את עולם האוכל .
נזכרתי שבעבר התפנקתי במכללה בסדנת לחמים מדהימה וכאחת שלא נחשבת לבשלנית אדירה , נהנתי מכל שניה ומעצם החוויה המעצימה.
|
הצצה למטבח |
כשניר בריח פתח את מכללת השף החזון שלו היה להפוך לאחד מבתי הספר לבישול הטובים בארץ , כעבור 13 שנים והרבה שפים מדהימים שהוכשרו במכללה אפשר לומר שמכללת השף הינה אחת המכללות המובילות בארץ ישראל.ניר שפתח את המפגש בהסבר קצר על המקום, על הקורסים הניתנים במהלכו, על שאין גיל ללימודים במכללה ועל היותו כל כך מאושר ומסופק מהצלחת התלמידים.
הגיע העת! שלב הארוחה עם השף קמחי שמסביר על המנות בסבר פנים ובחיוך והרבה סבלנות.
אני הצצתי על הכלים המדהימים שעל כל פרט ופרט חשבו.
מה היה בתפריט אתם סקרנים?
נתחיל במנת פתיחה: גלילי סיגאר ממולאים בכבד עוף מתובל היטב וטבול ברוטב טחינה חריף עם צנוברים
והוגשה בתוך כוס יין עמוקה לפי הסבר השף נועדה לפתיחת תאבון
המנה הבאה: גלילי פילה דג לברק שהוגשה על נייר מיוחד ולצידה רטבים מיוחדים קרם אפונה וקרם סלק, לצידם ארטישוק צעיר צלוי וטעים ביותר.
למנה הבאה כבר לא ידענו למה לצפות אחרי 2 מנות מושלמות ואז...היא באה
מנת עוף ללא עצמותיו שמולא בבשר טחון,צנוברים ופירות יבשים עם תבליני המזרח ועם רוטב מתקתק של טריאקי.
בין שתי פרוסות מהגלילה הונחו נבטוטים מתובלים ובצידה אפונת שלג מתובלת וטעימה.
שבעתם? חכו זה לא הסוף!! כעת המנה העיקרית!
מנת פילה בקר עדינה שהונחה מעל קרם ארטישוק ירושלמי .מעל הפילה הונחו עגבניות שרי קונפי , בצלחת יפיפיה הוגש באקצ’וי חלוט ואפוי שהונח על מג’דרה מפריקי , חיטה ירוקה מעושנת ועדשים .
המנה הזו גרפה הרבה מחמאות!
ואז ...הרגע שאני הכי הכי אוהבת ולעולם לא מדלגת עליו : הקינוח!!
מנת מוס עדין וטעים ביותר , העשוי עם פסיפלורה.
ליד הונח מקרון אדמוני וקוביית טרפל שוקולד משובח שבתוכו אגוזים .ובנוסף קערית קטנה עם פירות יער חמצמצים בהם התענגתי בשילוב עם המוס.
וואו אחד הקינוחים הטעימים שאכלתי בחיי.
ניכר לראות מארוחה כה מושקעת כמה מכללת השף משקיעה בתלמידיה וברמת המכללה
בנוסף ,הוקם גוף למען קידום התחום הקולינארי הישראלי ICPA-התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים
המונה את השפים: אבי עשור, בן נרושביץ ודוד גרינברג, ובשיתוף פעולה עם “מכללת השף”.
בנוסף -לכל דכפין המעוניין בלימוד במכללת השף מענה ויוכל להגשים את חלומו.
חיילים משוחררים זכאים להשתמש בכספי הפקדון שלהם וללמוד מקצוע.
במכללה קורסים לחובבים קורס שוקולד,אפיית לחם,בישול ואפיה,בשרים ועוד
קורסים מקצועיים בהדרכה ,הכוונה וליווי ממורי המכללה לעתיד מקצועי.לימודי טבחות, למודי בשול מסעדןa carte A l לימודי קונדיטור, לימודי מאסטר, לצד קורסים לחובבים כמו: אפית לחם, הכנת שוקולד, עיצוב עוגות, אפיה ועוד. התמחויות וסדנאות לשפים
ניתן להזמין סדנאות למוסדות כיום כיף לעובדים .
מכללת השף בעלת חמישה סניפים מרכזיים בישראל: תל אביב, חיפה, ירושלים, ראשון לציון ובאר שבע.
תכניות הלימודים החדשניות והמגוונות במכללה מקנות ללומדים כלים ומיומנויות תוך התנסות מעשית בטכניקות וטכנולוגיות מתקדמות בתחום הבישול והקונדיטוריות, הלימודים במטבחים המקצועיים של המכללה. צוות העובדים מעניק לסטודנטים יחס אישי ואכפתי בכל שלב של הלימודים.
הקורסים משלבים לימודים עיוניים ומעשיים וכן התנסות תעסוקתית (סטאז') במיטב המוסדות הקולינריים בשוק הישראלי.
בסיום הקורסים זכאים הסטודנטים לתעודת גמר מקצועית מטעם המכללה.
המכללה מעניקה תעודת גמר בחסות התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל .
מכללת השף המכללה היחידה בארץ שלימודיה מוכרים באיגוד השפים העולמי. המכללה נחשבת כגדולה ביותר במזרח התיכון.
לבוגרי המכללה ניתנת תעודה המוכרת לצרכי עבודה בארץ, ארצות הברית ואירופה וברוב מוסדות הקולינריה בעולם.
אלפים נקלטו בהצלחה במסעדות, חברות קייטרינג, בתי הארחה ובתי מלון בכל רחבי הארץ והעולם. ורבים מהבוגרים הגשימו חלום ופתחו עסקים עצמאיים לתפארת.
פרטים נוספים:
מכללת השף : http://www.hashef.co.il/
לפרטים נוספים:
1-700-700-690
מידע על מנהל המכללה.
המכללה בבעלות איש העסקים ואספן האמנות ניר בריח, תושב הדרום.
לניר בריח תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני בתעשייה וניהול.
אז אם גם לך יש את התשוקה הזו בעיניים, הזיק , הניצוץ ואהבה לבשל, לאפות , לפנק .
מכללת השף היא בדיוק המקום בשבילך להגשים חלום ולעבור לצד השני , לשים סינר ולהנות מחוויה ולימוד מקצועי לחיים.